COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 037
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 055
  • София
След последните новини тук си мисля, че ако не в понеделник, то във вторник ще се подновят брифингите с докторите.

# 20 056
След последните новини тук си мисля, че ако не в понеделник, то във вторник ще се подновят брифингите с докторите.
Няма да се учудя. Както всичко до сега, има маски, няма маски.

# 20 057

Искрено се надявам да стане точно така. Ще ми липсва генерала сутрин. Брифингите бяха наистина много полезни за всички. Жалко, че не показахме уважение към един наистина достоен човек Sad

# 20 058
Ако се остави хората да се заразяват, и на 20% няма да може да работи.
Какво значи "да се оставят хората да се заразяват". Абе вие хората за овце ли ги имате. Хората идиоти ли са. Хората сами ли ще тръгнат да се заразяват по собствено желание. Щото така излиза от подчертаното изречение. Значи ако няма кой с тоягата да пази хората, те веднага, като овце, ще се втурнат да се заразяват. Толкова ли ви е пренебрежително отношение към хората, че те са малоумни, не могат сами да се пазят и задължително трябва да има някой овчар да ги навиква с тоягата и да ги пази.
По моя груба оценка на око около 10% от хората са малоумни в това отношение и точно имат нужда от овчар с една гега - е заради тях ще страдат и всички останали.

С оглед на това, което виждам, много повече от 10 %    Са. Повечето не вярват, че има вирус.

Чета в Марица, вчера още двама болни се прибрали със самолет от Холандия. Чакат им пробите. Поне са ги чакали с линейка на летището, обадили се на ЛЛ. Пак от Димитровградките села. Язък За другите в самолета.

# 20 059
Не разбирам, каква е връзката между ИП и неработещата икономика, в частност хотели, ресторанти, кафенета ... туристическия бранш.
Дори да отменят ИП, мерките може да останат и пак няма да ги отворят. Защо се реве срещу ИП?
Защото някой трябва да им е виновен. Да ги отварят, пък после лекарите да им берат гайлето на болните, нали това са учили.

# 20 060
  • Bulgaria
Още по-лошото е че глупостта е заразна, много иначе съвестни хора ще си кажат "я тези нищо не спазват защо аз трябва да съм глупакът"?

Лошото е, че колкото и каквото и да спазваш, няма как да се предпазиш. Това, което пишат тук -"Кой ви е спрял да носите маска, вие като се пазите какъв ви е проблема дали другите се пазят" не знам дали осъзнават, че колкото и да се пазиш няма как да се опазиш. Особено ако на работното ти място се появи един вирусоносител, дори и с 3 маски да си и 2 чифта ръкавици, пак е съмнително дали няма да се заразиш.

# 20 061
  • София
Не вярвам да е заради неуважение от населението. Медиите ще надигнат вой, а утре като се юрне народът по паркове и градинки до вечерта в новините ще има противоречиви реакции. Плюс последните новини от днес за починалата лекарка от Сливан, новите случаи в Орешец, а ако е вярно и това за хората от хемодиализата, твърде много неща ще се натрупат. Никой няма да е съгласен с изявления като тазсутрешните. Хората си искат Мутафчийски.

# 20 062

Така е. Четох и за лекари и сестри в Италия, които са умрели. Млади и здрави, работещи точно с пациентите с този вирус. Надявам се поне малко хората, на които не им пука за мерки и вирус, да се замислят.

Както и китайският лекар д-р Ли, който алармира за КВ. На 34 г. Sad

# 20 063
аз залагам на това, че повече брифинги няма да има. Голям батак сме вече и все по-забатачено ще става,  та няма как да отговарят на трудни въпроси.

# 20 064
Не разбирам, каква е връзката между ИП и неработещата икономика, в частност хотели, ресторанти, кафенета ... туристическия бранш.
Дори да отменят ИП, мерките може да останат и пак няма да ги отворят. Защо се реве срещу ИП?

Безмълвна съм!

# 20 065
Ако се остави хората да се заразяват, и на 20% няма да може да работи.
Какво значи "да се оставят хората да се заразяват". Абе вие хората за овце ли ги имате. Хората идиоти ли са. Хората сами ли ще тръгнат да се заразяват по собствено желание. Щото така излиза от подчертаното изречение. Значи ако няма кой с тоягата да пази хората, те веднага, като овце, ще се втурнат да се заразяват. Толкова ли ви е пренебрежително отношение към хората, че те са малоумни, не могат сами да се пазят и задължително трябва да има някой овчар да ги навиква с тоягата и да ги пази.
По моя груба оценка на око около 10% от хората са малоумни в това отношение и точно имат нужда от овчар с една гега - е заради тях ще страдат и всички останали.
Значи гледайкио днес навън...много ласкателни са 10 %..бих казала поне 40 минимум.А социалната дистанция е мираж.Такива сбирки не съм виждала от наесен и всеки се вре във всеки-отваратително,за групите дечурлига на различни възрасти -хич и не коментирам..Че защо не ходят на училище като в градинките и по беседките са в групи над 10,а иначе в часовете бил проблема! И вече изобщо не са единични случаи,а масово.Аз чакам след 14 дни бройката..Българинът освен от тояга от друго не разбира-отдавна съм убедена в това,но сега с короната ми се изпариха всякакви съмнения.

# 20 066
Не вярвам да е заради неуважение от населението. Мадиите ще надигнат вой, а утре като се юрне народът по паркове и градинки до вечерта в новините ще има противоречиви реакции.

Медиите ще надигнат вой със сигурност, защото сега няма кой да им отговаря на въпросите. А не вярвам да им хареса този вариант с писменото задаване на въпроси до пресцентъра. Отделно във ФБ гледам, че има сериозно недоволство от липсата генерала и на сутришните брифинги.
п.п. И аз си искам генерала. Искам си и Кантарджиев  Simple Smile

# 20 067
Аз друго се чудя. Маските паднаха, парковете отвориха, а скоро и фитнесите и ресторантите, на КПП-тата им се вижда края, кое ще е следващото, за което ще се мрънка? Simple Smile

# 20 068
Сега ми казаха за 9 заразени мед. лица в плевенската хемодиализа. Не знам дали вече ще има кой да го съобщи, или дали изобщо някой ще си направи труда.
Мисля, че скоро и тази болница ще приключи мача.
Ужас, вярно ли е това?

# 20 069
В тази тема аз бях и съм от "диванените". Бях за мерките, бях за Мутафчийски и бях недоволна от стенещите тук за демокрация, права и свободи.

1. Мутафчийски беше шеф на ВМА преди пандемията и вируса. Това, че е коремен хирург не означава, че не разбира от медицина, както тук внушавахте. Той - Мутафчийски е учил първо за лекар, после за специалност. Много се писа, че не разбирал от вируси, инфекции, друг трябвало да бъде ,трети разбирал и бил светило и защо те не са начело на щаба. Мутафчийски е военен по закон (там и другите лекари са със звание)  Той не може да откаже да застане на щаба начело, дори и да иска. Той прие каузата за спасяване на народа ни със сърце, душа и заложи име и реноме.  Получи обиди, гаври, подигравки, заплахи. Първите три често и тук дори от жени обикновени и далече от мед. съсловие. Където можах и имах време писах там във фейсбук в негова защита, не защото ми е някакъв, а защото не заслужаваше помията от хора интелектуално и морално значимо под минимума. Не вярвам да не сте видели, да не знаете какво получи за труда си и времето. Тук му брояха и парите дори, колко получавал сега, лекувал ли е, колко разбирал. Но трупове броял, чували носел, какво да ви кажа. На всяка страница го пишат тези , които сега изкарват, че уж ние сме се надявали зловещо да видим ей-така изтегнати и доволни.
Минаха се етични граници.

2. Тези , които бяха против маските, бяха за парковете, за Витоша, за "опрашване", тези които боготворяха Мангъров , трябва да са доволни. Ето, часът настана, свободни сте. Но, пак сте недоволни. Пак хвърляте вина по тези от диваните. Вие какво си мислите, че ние не ядем, не трябва да работим, не гледаме деца, нямаме кредити, нямаме притеснения? Вие сте единствени. Ние нямаме приятели, нямаме близки, нямаме болести и сме въздухари преживящи ей-така.  Ние броим болни , починали и се усмихваме доволни, така ли го писахте. Ама не се оплакваме, спазваме  мерки, броим левчета и кротуваме, защото сме прости и не виждаме манупулирането уж. Ние нямаме близки, нямаме познати, не четем и не знаем какво е в другите страни, за да ни светне какво става и се притесним. Ние сме тези, които мислехме и за вас, тези дето ни обиждахте тук.Много трудно ще ми внушите на мен поне вина, много добре чета между редове и думи, а след това се и вижда истинския мотив на побутването и противенето-кой има фитнес, кой ресторант, кой хотел...разбирам ви, но бъдете искрени, тогава и ще получите обратното-съчувствие, съвет от някои, подкрепа морална дори.

3. Мутафчийски е против мерките да паднат. Това се видя преди няколко дни още. Той беше огорчен, беше смазан, тук дори писахме и коментирахме, но пак другите взеха връх и нито намериха нещо нередно, нито се притесниха за нещо.

4. Лобито на бизнеса надделя, нормално е това и очаквано. Това, което не очаквах е народа как повярва на тънките струни и запя в тяхна песен. Сега ще видим, дано ни се размине, но ние не сме извънземни. Народът избесня, нито мерки спазва, нито стои  вкъщи, заплашват, протестират... Бедния, отчаяния човек винаги е удобен за това, виждаме и по изборите за кебапче какво правят. Да, трудно е за всички, но беше въпрос на време само съвсем малко да се овладее ситуацията донякъде и бъде по-безопасно. Това по Великден беше показателно и не ми казвайте, че вече се видяло, че не е страшно. Не, не се е видяло, защото е рано, поне за мен.

5. Много съм огорчена. Мислех, поне ще удържат на напъна за падане на мерките, но не би. Затова и се получи-има маски, няма маски да носите. Има това, после няма. То и преди пандемията беше така. Щом почнат недоволства, дава се заден. Но тук сега е заложено много. Мутафчийски не вярвам да се появи пак, освен за нещо много тревожно да съобщи. А дори предполагам, че ще бъде и сменен. Стана неудобен и си мисля, че е пред избор-дали да заложи име и реноме на лекар, както и работа и длъжност, срещу удобно приемане на мнението на бизнеса и правителството.  Защото двете неща не ми се връзват и то си личи по има-няма мерки.

6. Хич няма вече да се мъча и тревожа. Вече сме оставени на самотек, на оцеляване и на шанс. Никой, никой не е застрахован, че ще оцелее или поне ще е без сериозни поражения здравословни. Много се говори, писа...дано преминем, дано семействата ни са здрави и всички българи. Но, за мен това ще е невъзможно (дано греша) Тепърва ще става страшно и дори няма да се знае. Така хем хората няма да се дразнят-тези против мерките, ще си живеят волно и щастливо и ей-така ще си пръскат зараза. Те са вечни, тях нищо не ги лови, здрави са и никога от нищо не боледували разбрах. Може, дано е така. Аз не познавам дори млади хора без нещо малко да имат проблем здравословен-било алергия, било друго. Ние сме най-болната нация доказано, а и сме на първо място по смъртност (поне така съм чела) от развитите уж страни. Тогава на какво залагаме? Това не са възрастни хора всички, има деца, има млади хора трудоспособни, има и здрави покосени ей-така и си заминават без да са се оплаквали.

7 Всеки гледа себе си, търси тук начин да убеди "другия лагер" за правотата си. Но тези диванените се притесняват за всички, а вторите за бизнеса си, за благополучието си, за доходите си. То и първите имат такива неща, ама...това не се отчиташе.

8. Пиша дълго , защото съм много, много разочарована и отвратена дори. Мисля повече да не пиша тук, не е важно моето мнение, а и ми омръзна от нападки. Но искам да ви пожелая да сте здрави всички, независимо от коя страна сте по въпроса за мерките. Нека по-скоро всичко мине и се забрави. Висока цена ще платим и здравословно и финансово всички. Все пак съм обещала и като направя тест ще влезна да напиша какъв е (спазвам обещаното, не че нещо е за някой важно)
Мислете за всички, защото всички сме заедно в кюпа. Тук няма бедни и богати, дори здрави и болни.
Фанфанито, напълно си права. Подкрепям те на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт