COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 994
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 700
  • София
ББ изплю всъщност камъчето да не се чудиме за брифингите - някои от нас вика бяха разпитвани от прокурори. Значи както и предположих - създават страх в населението и са ги натиснали.

Това въобще не го вярвам.

# 20 701
  • София
Добре де, имам едно такова питане и то сериозно...
България е в извънредно положение от 13-ти март. Да речем, че немалка част от хората са спазили мерките, седели са си у дома, излизали са веднъж седмично за един голям пазар и то с маски и ръкавици. Не са се шматкали безцелно, не са ходили по гости, не са пътували по празниците. Опазили са себе си и, надяваме се, околните. От 13-ти март до ден-днешен тези хора нямат симптоми на коронавируса и, да речем, че техните също толкова отговорни приятели и познати също нямат.
Откъде, аджеба, ще дойде това колосално "пламване", след като се разпуснат мерките? Изключвам прииждащите цветари като отговор.

# 20 702
ББ изплю всъщност камъчето да не се чудиме за брифингите - някои от нас вика бяха разпитвани от прокурори. Значи както и предположих - създават страх в населението и са ги натиснали.

Така каза на последния брифинг.

# 20 703
  • София
От други, които си го носят, но не знаят - кашлят, пипат, другите след тях. Това му е гадното на вируса, че се разпространява по всички лесни пътища в ежедневието.

# 20 704
  • Bulgaria
България е в извънредно положение от 13-ти март. Да речем, че немалка част от хората са спазили мерките, седели са си у дома, излизали са веднъж седмично за един голям пазар и то с маски и ръкавици. Не са се шматкали безцелно, не са ходили по гости, не са пътували по празниците. Опазили са себе си и, надяваме се, околните. От 13-ти март до ден-днешен тези хора нямат симптоми на коронавируса и, да речем, че техните също толкова отговорни приятели и познати също нямат.
Откъде, аджеба, ще дойде това колосално "пламване", след като се разпуснат мерките? Изключвам прииждащите цветари като отговор.

Отвсякъде. Виж Видин. Болниците стават огнище на заразата, какво по-лошо от това? Заводите и цеховете с много работници и те. Въпрос на време е да пламне всичко. С разхлабване на мерките сипваме бензин в огъня и резултатите няма много да се забавят. Сбирките на роднини от половин България и чужбина няма изобщо да ги коментирам. Вече много хора го удариха през просото.

# 20 705
Не знам дали е пускано, интервюто с проф Чуков
https://7dnibulgaria.bg/archives/93957?fbclid=IwAR1txvhS0oSTLnwh … 66r4eIUUncJmDelDo

# 20 706

Отвсякъде. Виж Видин. Болниците стават огнище на заразата, какво по-лошо от това? Заводите и цеховете с много работници и те. Въпрос на време е да пламне всичко. С разхлабване на мерките сипваме бензин в огъня и резултатите няма много да се забавят.
Според НОЩ огнищата са под контрол затова и сега говорят усилено за разхлабване на мерките.

# 20 707
  • Bulgaria
pehoko, според мен не са. Но дано се окажа лош пророк.

# 20 708

Не може да се изключат прииждащите цветари като отговор. Затова разпускането на мерките по идея /по пътната карта на ЕС например/ върви с насърчаване/нареждане за спазване на социална дистанция, дезинфекция, мащабно тестване, проследяване на контакти и карантина.  Вероятно ако всичко това е налице, няма да има и колосално "пламване" след първата фаза,  в която всички са  седели вкъщи максимално и към момента не са заразени. Разхлабването на мерки без продължение на усилията да се контролира вируса, мисля, че никъде не се препоръчва и едва ли ще доведе до добър резултат.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 16:06 от Vapor

# 20 709
Страхувам се, да не последва информационно затъмнение относно вирусът. Вчера една потребителка беше писала за близо 10 мед. лица от Плевен, днес нямаше информация, дори няма толкова бройки обявени от Плевен.

# 20 710
Странно е, че питането ти е сериозно, защото е безсмислено. Laughing
Опазили са се благодарение на дистанцирането си (стояли са си вкъщи, не са се виждали с приятели, колеги и не са се возили в градския без да е наложително - свели са контактите си до минимума). Добре, обаче пускат мерките и почват да имат контакти с много повече хора - приятели, сервитьори, хора в градския, колеги, лекари. Които всеки от своя страна също контактува с още приятели, колеги и прочие докато вирусът все още циркулира в България. Вирус, предаван по въздушно-капков път. Сериозно ли не схващаш или просто си трол?

# 20 711
Скрит текст:
Скрит текст:
Не обсъждахме ли поне 2 пъти в тази тема именно тромбозата, до която е възможно К19 да доведе? Помня, че имаше дами с линкове от чужбина, че докладват такива случаи..помня, че и казах (май точният ми цитат беше) "уфф, мразя тромби".

Това НЕ се отнася само до ковид, много вирусни инфекции повишават риска от инфаркт, инсулт, емболия в рамките на месец-два след "оздравяване". Включително обикновеният грип.

Знам, баба почина в следствие на белодробна тромбоемболия, баш след изписване от болница,  но тук темата не е ли ковид и не говорим ли за лекарка с коронавирус? Аз лично се придържам към темата.
Според мен има връзка с темата понеже ако тестовете не са достоверни е възможно да не става дума за ковид а за други заболявания, които нормално цииркулират

Защо да става дума за друго, при положение, че обявиха официално, че Е била лекувана от Ковид, в Св. Анна, накрая е дала 2 отрицателни теста (както си е по протокол, за да бъде обявен някой за здрав и да го изпишат от болницата), изпратена е вкъщи и се е влошила внезапно. Това си го обявиха сутринта на брифинга (секретарят), в последствие и Мутафчийски го изкоментира същото. Останалите свободни съчинения нямам идея от къде дойдоха. Не съм окей със спекулации точно в такъв момент, когато точно и ясно си го казаха хората..2 пъти.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/mutafchijski-trevozhno-e-che-poc … -za-covid-19.html
нали преди малко писаха че е лекувана от вирусна пневмония, не ковид и била с два отрицателни pcr теста, после някой добави че при бърз тест преди да почине е излязла положителна. В този случай или pcr тестовете не са показателни за всеки етап от заболяването или като цяло тестовете не са показателни.

Тесла, PCR могат да дадат фалшиво отрицателни резултати, но не и фалшиво положителни. Т.е. ако пропуснат смъртен случай, това не води към намаляване на смъртността, а точно обратното. Ето ти нещо конкретно:
0,16% от цялото население на град Ню Йорк вече е починало от К-19 на  база само тези доказани с тест. Реалните смъртни случаи са всъщност много повече от това. Т.н. ниска смъртност от К-19 не отговаря на фактите от реалността, а мнозинството от учените я поставят в диапазона 0,5-1,5%, останалите са единици.
не съм лекар но според прочететното в мрежата без да претендирам за достоверност, създателят на теста е смятал че могат да дадт фалшиво положителни резултати в зависимост от амплификацията и избраните референтни стойности, което показва че могат да се манипулират, също е смятал че не трябва да се прилагат за вирусни заболявания, сега колко е прав надявам се учените да знаят какво правят

Накратко: ПСР тестовете служат за откриване на IgM, а бързите - за IgG. Нормално е бързият да даде положително, след като е преболедувала.

Нали за това щяха да правят масовото тестване на този двоен принцип. Първо бърз, после и ПСР, за да видят преболедувалите безсимптомно.

# 20 712

Мислиш, че лъже за прокурорите ли? Едва ли.
Решението за разхлабването е на ниво ЕС. Всяка държава си решава кое кога да отпадне и ще се следи какъв е ефекта или дефекта от рушенията

# 20 713
  • Bulgaria
Страхувам се, да не последва информационно затъмнение относно вирусът. Вчера една потребителка беше писала за близо 10 мед. лица от Плевен, днес нямаше информация, дори няма толкова бройки обявени от Плевен.

Над Видин си е надвиснало затъмнение отдавна. Все си мисля, че в Плевен ще се действа по-друг начин. Северозападът отдавна си е последна дупка на кавала и сега го доказваме за пореден път.

# 20 714
pehoko, според мен не са. Но дано се окажа лош пророк.
Тактиката им е вече само да търсят нови огнища в рискови места. Според мен им е ясно, че заразата е плъзнала, но тъй като няма много болни със симптоми ще се ограничат само с рискови райони. Т.е. както каза доктора от Окръжна болница говорим вече за "контролирано заразяване" на населението.

Общи условия

Активация на акаунт