COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 855
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 940
Споко бе хора - когато ваксината е факт, първо ще се сложи вероятно на най-застрашените. Предполага се, че списващите тук не са над 65г.
те са хронично болни и в много случаи е противопоказно ваксиниране

# 20 941
  • на пъпа на Златията
.... . И тук всеки лекар различно говори и никой знае какво точно ще се случи. Най-неприятното е, че липсват елементарни средства за дезинфекция, още от самото начало на ИП. И държавата не знае как точно ще ни опази, но трябва да се задвижи икономиката, иначе кризата ще ни довърши.

Не мога да си спомня  каква машинка беше това , но един мой колега навремето  си правеше ракийка от компот . Тогава обаче слагаха по 5-6 лъжици захар в компота . Изсипва компота и си дестилираше ракийка . Казваше че изкарва по 150-200 мл ракийка . Няма как да го попитам  че съм му загубила отдавна координатите .
Аз имам една стара  руска тенджера алуминиева   дето се слага плод и  на пара се  извлича сок . Казаха че с нея може да се дестилира.

# 20 942
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link=topic=1198767.msg40678296#msg40678296
[/quote
Къде и кога доц. Мангъров е "проповядвал" умишлено заразяване?

Непрекъснато . Даже въведе термина "поепидемчване" който представи като професионален . Чичко гугъл не показа някой друг освен Мангъров да го е използвал .

1. Изразът е проепидемИчване. А не проепидемчване.
2. Използва се от епидемиолозите очевидно. Пускам статия от 2016 по повод хепатит А, там говори друг лекар и използва същия израз:

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/250-sa-sluchaite-na-hepatit … a-noemvri-1629623

3.Имунитет са сигурни всички вирусолози, че има. Само дето е максимум 3 години според тях.
Мангъров го обяснява в някои интервюта много подробно за антителата. Накратко казано, антитела се образуват 100 %, дори да са малко или да намалеят с времето, клетките имат памет и в момента в който вируса те нападне отново, почват да произвеждат нови антитела, защото клетките имат памет за това и съответно го караш по -леко.

Мангъров говори на база на всичко досега познато. А ковид не е. Постоянно изненадва. Та Мангъров може да е прав, може и да не е.
Както каза кардиологът сутринта-някога са мислели, че земята е плоска, това е пишело в учебниците. Да ама не.

Ехх, как пък един вирусолог или имунолог не се намери да каже, че няма имунитет? Само не ми цитирайте СЗО, това сме го коментирали вече.
Казаха, че ако има не е ясно колко продължава. Цитирам по памет, че "в Китай при около 30% от излекуваните не са открити достатъчно антитела".

# 20 943
Скрит текст:
Според мен търсенето на лекарство е по-приоритетно в момента. Бих се ваксинирала само ако ваксината е абсолютно сигурна, което няма да стане скоро.
бъди доброволец и се тествай в името на народа.
Мерси, в Индия вече някои умряха от ваксина за ковид.

Сериозно ли? Може ли линк?

Иначе има имунитет, и да, не е ясно колко продължава, в най-добрия случай 3 години.

# 20 944
  • Bulgaria
Ама ресторантьорите ако не могат да си организират бизнеса в новите условия да вземат и да се занимават с нещо друго. Ето - доставки на храна по домовете процъфтява, няма маси, няма оливерници и менюта, миене на прибори и т.н.

Предполагам голяма част от нас са влизали в кухня на български ресторант. В голяма част от ресторантите хигиената е под всякаква критика. Оставам си на мнението, че много малка част от ресторантьорите наистина ще се постараят, за да спазват всичко стриктно. А, това, че ще търпят загуби не мисля, че учудва никой. Вчера, доколкото си спомням, поне 90% от пишещите тук казаха, че не биха посетили ресторант на този етап.

# 20 945
Цитат на: Gabito1504
Сериозно ли? Може ли линк?

Maлко фалшива новина се получи, ставало дума за друга ваксина, не за ковид. Прочети това примерно: https://www.scmp.com/news/china/science/article/3082069/research … ntibodies-and-its
и кажи какво ти е мнението?

# 20 946
Според мен търсенето на лекарство е по-приоритетно в момента. Бих се ваксинирала само ако ваксината е абсолютно сигурна, което няма да стане скоро.
Предполагам сте от тези, които смятат, че са измамени за всичко.
Казвам за себе си, че аз лично бих се ваксинирала, но само ако е преминала всички нужни тестове и отговаря на всички изисквания. Не съм казвала, че трябва да бъде задължителна, защото нямам представа трябва ли да бъде такава. С времето ще се разбере. Отговорът ви към мен е неадекватен и ненужно заяждащ се.
Явно този списващ в червено се смята за последна инстанция , недооценен интелект.

# 20 947
В градския транспорт се сяда с дистанция.
В някои страни дори сложиха обозначения в автобусите и в метрото.
В ресторантите също се пренаредиха масите, столовете и начина на обслужване.
Едва ли в България ще е по- различно.

Частникът в ресторантите има възможност да пренареди масите и столовете, дори намаленият капацитет да се отрази на цените - посещението в ресторант не е е необходимост.
Градският транспорт е по-скоро въпрос на капацитет и организация. Нямам представа дали например София има капацитетът да осигури такъв график на транспорта, че в пиковите часове да се осигури дистанция. Ако няма, една хипотетична инвестиция  вероятно ще доведе до оскъпяване на транспорта, който често е необходимост. Да речем, че това временно се компенсира с ниските цени на горивата, но дали ще е достатъчно? Не знам как се решават тези проблеми.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 21:09 от Vapor

# 20 948
Споко бе хора - когато ваксината е факт, първо ще се сложи вероятно на най-застрашените. Предполага се, че списващите тук не са над 65г.
те са хронично болни и в много случаи е противопоказно ваксиниране
Скрит текст:
В UK няма задължително ваксиниране. Аз съм онко болна и преди химията доста добре ми обясниха защо трябва да си направя противогрипна ваксина. Тук тя е платена, когато е по желание, но за рисковите пациенти е безплатна.
Предполагам и с новата ваксина ще е така.

# 20 949
Тоя Мангъров ли е какъв е, не знам откъде дойде, обаче това, което казва е обществено опасно. Колективен имунитет значи няколко милиарда заразени и поне милиард починали из цял свят.  С много тежки щети - икономически освен човешки. Ама, моля ви се, има ли сериозно хора, които го подкрепят? Това не е хуманно!
Ама вие произвеждате сензации, как го измислихте милиард починали, още малко и ще го изкарате по - страшно и от чумата. То верно, че очите на страха да големи, ама чак пък толкова Close

Няма да са милиард, 60-70 милиона ще са.
Така по-добре ли е?

# 20 950
  • София
Мерси, в Индия вече някои умряха от ваксина за ковид.
Линк към тази информация може ли? Мерси и аз.

# 20 951
Сто страници "Чакаме ваксина, иначе седим у нас", сега вече нам-си-колко - "Да ме убият няма да се ваксинирам". И после - ама българинът е много недисциплиниран беее, Ганьовци, мисирки, мискини. Значи, като кажат "Стоите по диваните и не дишате", стоим и който мърда и диша - хаймана. Ама като кажат - аре, имаме ваксина, давайте, че ще си ... нали... не може, не искаме.
Сериозно ли вярвате, че ваксината ще бъде доброволна? Няма да има голямо значение кой иска или не иска.ББ днес ясно заяви, че като излезе ваксина ще се ваксинира масово.
Ммхх,колкото и сега се тества масово...

# 20 952
Ама ресторантьорите ако не могат да си организират бизнеса в новите условия да вземат и да се занимават с нещо друго. Ето - доставки на храна по домовете процъфтява, няма маси, няма оливерници и менюта, миене на прибори и т.н.

Предполагам голяма част от нас са влизали в кухня на български ресторант. В голяма част от ресторантите хигиената е под всякаква критика. Оставам си на мнението, че много малка част от ресторантьорите наистина ще се постараят, за да спазват всичко стриктно. А, това, че ще търпят загуби не мисля, че учудва никой. Вчера, доколкото си спомням, поне 90% от пишещите тук казаха, че не биха посетили ресторант на този етап.
Стига де, таман ресторантьорите се зарадваха,  че отварят ...една женица с капанче  на морето обясни, че за половин час ще е наредила и подготвила заведението ... а ти 90% щели да се въздържат Grinning

# 20 953
  • София
Летището в австрийската столица предлага бързи тестове за коронавирус, започвайки от утре, в случай на отрицателен тест, за да се избегне 14-дневната карантина, която е задължителна при влизане в Австрия. Пътуващите, които искат да влязат в страната, трябва да представят медицинско свидетелство, което показва отрицателен резултат от covid-19 с PCR тест, който не е по-рано от четири дни или, в противен случай, да се подложи на карантина. Летището съобщава, че тестът за PCR, който предлагат, струва 190 евро - провежда се в мобилна лаборатория - и резултатът му се получава за около три часа.
Това според мен трябва да стане задължително и за България, щом ще приемаме чужди туристи. Макар 4 дни е много голям период, но пък тестовете на място у нас със сигурност ще бъдат по-евтини от 190 евро. И друго си е да удостовериш, че към датата на влизане в страната не си заразен, а не ен на брой дни преди това.....

# 20 954
Скрит текст:
Скрит текст:
След като не сте съгласни с тезата за стадния имунитет, как смятате да живеете и как ще се скриете от вируса?

Ами дойдохме си на думата, де. К'во ни обясняваш тук 10-тина страници за тестове и контрол над епидемията след като си за стаден имунитет и масово заразяване.

Това, което проповедниците на стадния имунитет не казват

Ако се опитаме да го постигнем без ваксина, милиони ще умрат

https://www.nytimes.com/2020/05/01/opinion/sunday/coronavirus-herd-immunity.html#click=https://t.co/XtsTuDI4Bu

Грешиш - не съм! Само дето съм наясно, че имам 3 възможности - преболедуване, ваксина, "землянка".
Тъй като ваксина ще има след година, вариантите остават 2 - преболедуване или землянка.
Тестовете и контрола са за да има място в болницата за всички нуждаеще се.
Ти как я смяташ?

Тестовете и карантинирането на болните целят да се спре разпространението на вируса в обществото, а не са просто средство за митигация. Това в момента е стратегията на почти всички държави, освен може би на Швеция.
На мен това ми е ясно. На теб ясно ли ти е, защо се стремят да намалят разпространението?
Според теб защото така ще изчезне вируса, или защото болниците ще имат капацитет?

Вече отговорих на това в предишния ми коментар. Словения днес няма нито един регистриран случай,  Исландия има 1 регистриран случай, Чехия 9, Южна Корея 13, Австралия 20. Според теб защо са го направили това, за да имат място за всички в болницата, докато те градят стаден имунитет ли? И с това темпо кога според теб се очаква да придобият такъв имунитет?

Общи условия

Активация на акаунт