COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 911
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 015
Ето ви четиво за размисъл относно ваксината:
https://abcnews.go.com/Health/wireStory/groups-sow-doubt-covid-v … e-exists-70399301
ваксина може да те осакати за цял а тоя вирус направо живота да ви вземе, не поставяйте така избора защото с голяма вероятност няма да е нито едно от двете, но второто е много по-вероятно от първото.

# 21 016
Гледах по Нова, вече собствениците на ресторанти почнаха със сметките. Ама, ако са 8 човека резервация, ама на колко разстояние, ама, ако вали може ли вътре да ги вкарат.  
Ясно е, че тези разхлабвания “ с мерки” ще са същите както в парковете.
ами те са си прави.
можеш да седиш в градския транспорт с някой до теб, а не можеш да седнеш на пейката в парка. логиката къде е?
просто половинчати мерки не са в полза на никой.  който не иска да се заразява да си стои у дома.
аз се срещам с приятели в домовете ни, а не мога да го направя в кръчмата. дори не мога да го направя ако искам тя да работи само за мен цяла нощ и вътре.

не, не мога. Такъв филм вече няма.
В градския транспорт се сяда с дистанция.
В някои страни дори сложиха обозначения в автобусите и в метрото.
В ресторантите също се пренаредиха масите, столовете и начина на обслужване.
Едва ли в България ще е по- различно.
Искам да видя дистанцията в автобус 204 (София) в час пик.

# 21 017
  • София
Калинка, браво за румънците, ама и нашите ги знаели, че са болни, но ги качили на самолета.

Кой ги е качил?
Румънците са били 51 човека в три огромни къщи. Този, който е бил приет в болницата е казал, че живее с другите в близост / с още 50 човека.
Цитирам приблизително нашите медии - "въпреки предупреждението на здравните власти, че не трябва да пътуват заради положителни тестове, те се качили на самолета за България." Защо не карантинирани?

# 21 018
Сто страници "Чакаме ваксина, иначе седим у нас", сега вече нам-си-колко - "Да ме убият няма да се ваксинирам". И после - ама българинът е много недисциплиниран беее, Ганьовци, мисирки, мискини. Значи, като кажат "Стоите по диваните и не дишате", стоим и който мърда и диша - хаймана. Ама като кажат - аре, имаме ваксина, давайте, че ще си ... нали... не може, не искаме.

Предпочитам да умра от вируса, отколкото от ваксина.
Поне няма да съм си го направила сама.

За бога! От ваксина не съм чула да се умира. От ковид обаче -да.
Може да умреш по-скоро при изпитание на нови лекарства. Е, много хора с редки заболявания са участвали в изпитание на лекарства. Ще го правим и в бъдеще.
Просвети се първо, не си струва да си идеш мърцина.
От ваксина можеш да бъдеш осакатен за цял живот.
А, ако нямаш ваксина може директно да си умреш. И вероятността е доста по-висока Wink

# 21 019
Дистанция в самолетите има ли?

# 21 020
  • Пловдив
Последния репортаж за БАН, който гледах, беше за разработка, но с чуждо финансиране. Т. Е. дори и нещо да се разработи у нас, то няма да е българско.
И едни мишлета даваха, които ги отглеждат специално за опити в защитена среда. Наука се прави с пари. Без финансиране нищо не става.

# 21 021
Нова, уж твърдят, че трябва за всички страни да има, но със сигурност първоначално ще е за богатите, да.
Първо ще е за Китай и Индия, на принципа „Който си произведе, ще получи”. И после вече ще са богатите държави, да.

# 21 022
Едно експертно мнение относно "фалшиво положителните тестове":
Скрит текст:
Цитат
Аз бих се доверил на Корейците. Въпросът е че вирусът е вътре в клетките, не като повечето бактерии извън тях. Имунната система няма как да излекува определена "клетка". Единственият вариант е да я убие. Така неактивни вирусните частици остават в умрели клетки, докато те не се подменят с нови. Даваха че около 2-3 месеца е средното време за подмяна на клетките на лигавиците. За това някои приемат за нормално толкова време да се засичат и положителни PCR тестове.

# 21 023
Може пък да е назална ваксина, с впръскване в носа, може да не е толкова сложна и тежка, че да е с инжекция. Нестандартен вирус, различен подход....знае ли човек....

Чакаме да видим какво ще стане с аерозола на д-р Люпке.
Аз така и не разбрах - някакъв вид лекарство или ваксина? И кой е доктор Люпке? Чужденец или нашенец?
Ако е българин - много ви моля, ние ваксини разработваме, молекули, лекарства, въобще ние сме супер, но истината е че и за чеп за зеле не ставаме, така че моля ви, не възлагайте надежда ни на БАН, ни на МАН, ни на Пашке, ни на Люпке, ни на никой българин "да спаси света", нищо че Ванга сигурнно го е предрекла Wink Wink Wink
Роналд, не се пенавай така!
Д-р Люпке не е българин, но живее и работи от много години у нас (не е единствения, познавам лично австрийска на пенсионна възраст, която още работи у нас, при това в оплюваната от повечето българи наука).
А лекарят е ветеринар, който успешно е успял да пребори куп корони от различен вид, лекувайки домашните селскостопански животни. При това не с токсични препарати, а просто използвайки антитела! И за мене това е първата малка светлина в тунела (не че е почти нашенец, но поради обективни здравословни причини нито някой ще ми сложи дори и задължителна ваксина, нито ще мога да преживея каквото и да е лекарство което уж лекувал и трепело короните в тялото ни.

# 21 024
Добре, де, аз пак ще попитам, ако наистина е вярно това, което казваш, защо цял свят не се оставиха на вируса, а се опитват да го ограничат? Хайде няма да са един милиард починали, но пак няма да са малък брой.

Защото много хора в малък период от време се разболяха и имаше много приети в болницата. Статистиката дали тази година има в пъти повече починали ще се види в края на годината. (Все още много специалисти са на мнение, че голяма част от хората са щяли да починат в период от три месеца.)
Всички са наясно, че по-голямата част на населението ще го мине. Важното е да се помогне на онези под 10%, които стигнат до болница.
Аз знам защо, на мен ми е интересно привържениците на 0 мерки и масово заразяване какво мислят по въпроса. Има огромна разлика населението да го мине постепенно и що-годе контролирано и да го мине със свободно заразяване.
Аз не съм за 0 мерки но си спомням какъв ми беше първият коментар за Швеция. За нейната страт. научих от темата и от Пюър която първа ни я съобщи. Simple Smile Даже си го открих.
Понеже не мога да цитирам, това казва Пюър
Скрит текст:
Великобритания и Швеция избраха т.нар. Worst case scenario. И двете държави няма да въвеждат мерки за социално дистанциране. В Швеция всичко си работи на пълни обороти, няма да се затварят училища и детски градини. Мерките в Швеция са: мийте си ръцете и ако сте болни си останете вкъщи.  Причината да не се прилагат забрани е да се насърчава „имунитетът на стадото“. Това означава, че 60-70% от населението в двете държави ще се зарази с ковид-19.

Аз от вчера вече се опитвам да приема мисълта, че най-вероятно ще се заразя (както и семейството ми) ми, живеем в Стокхолм, тук има най-много заразени, но вече спряха да тестват подозрителните и контактните. Всичко си както обикновено - молове, паркове, сладкарници, кафенета, автобуси, метро пълни, не съм видяла и един човек с маска. Тестват само стигналите до хоспитализация тежки случаи, затова статистиките за Швеция вече не са реални. Държавният шведски епидемиолог каза днес, че до около седмица всички региони в Швеция ще последват примера на Стокхолм и ще спрат да тестват пациенти, заподозрени, че са заразени с covid-19. Т.е. до седмица навсякъде в Швеция ще тестват само тежките случаи, които вече са в болница.
- Сега за нас вече не е важно да знаем точно колко хора са заразени в Швеция, казва държавният шведски епидемиолог Андерс Тегнел пред Aftonbladet.
Това казвам аз
Скрит текст:
Ето това е много интересно. Различният подход. В Китайският кантар те дават категорично предимство на икономиката. Не искат при тях да има хора като Тарталета които са си загубили работата, заради свиването на отрасли, при дадено предимство в кантара на другата страна човешкият живот, в различните и взаимно-изключващи се интереси. Те предварително приемат че ще понесат голям брой човешки загуби и ще оставят вируса да премине през голяма част от населението като не въвеждат строги мерки. Това решение би имало някаква логика ако твърдо вярват че нито затоплянето ще спре вируса, нито че скоро ще има лекарство. Предпочитат вируса да си вземе своите жертви преминавайки през населението като по този начин оздравелите по бързо ще изградят колективен имунитет. Аз не намирам този подход за правилен въпреки че намирам логика в него.
Аз мисля че това което правим ние и повечето държави е правилният подход. Рано или късно нещо ще спре вируса, дали ще е лекарство, ваксина, мутация, затопляне не знам, затова той трябва да бъде бавен със всички последствия от това. Защото сега той ще взима жертви, и те трябва да бъдат по малко. Аз в този кантар давам предимство на живота пред икономиката. Защото после поне едно от нещата които могат да го спрат ще проработи. Но всяка страна си има своите виждания.
Тяхното не е 0 мерки, а с цел запазване на икономиката и работни места липса на рестрикции и разчитане на самосъзнанието на гражданите. Шведите не са някакви изроди както тука си мислят много хора. За да вземат такова решение и да продължат да го прилагат са преценили много неща. Например за нас тази стратегия според мен не е добра, защото ние имаме висока концетрация на хора спрямо площ, особено в София където е близо 1/3-та от страната. При нас много хора живеят с родители, с баби дядовци, често имаме цели 3 поколения под един покрив и при нас заразяването би ставало по бързо отколкото в Швеция където живеят доста по малко хора в един апартамент средно. Те много фактори са премислили, не са си казали давайте сега да вървим към стадният имунитет само за да пазим икономиката. И в крайна сметка всичко опира до цената която се плаща с тази стратегия. Заради спецификите на една страна тази цена може да е доста ниска в сравнение с цената която друга държава ще плати ако тръгне по нейният път. Макар че СЗО си казаха че всъщност Швеция е моделът по който всички страни в един момент ще тръгнат, когато преминат от фазата на криене от вируса, към фазата на съжителстване с него. Този момент е неизбежен. Просто държавите се стремят да го отложат колкото икономиката може да издържи и с надеждата че скоро ще има или ваксина или лекарство, защото цената в момента е твърде висока.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 22:17 от Анонимен

# 21 025
Скептик съм за антителата защото не могат да се синтезират а трябва жив донор. Вторият проблем е че са специфични за различните етноси хора.

# 21 026
  • София
Може пък да е назална ваксина, с впръскване в носа, може да не е толкова сложна и тежка, че да е с инжекция. Нестандартен вирус, различен подход....знае ли човек....

Чакаме да видим какво ще стане с аерозола на д-р Люпке.
Аз така и не разбрах - някакъв вид лекарство или ваксина? И кой е доктор Люпке? Чужденец или нашенец?
Ако е българин - много ви моля, ние ваксини разработваме, молекули, лекарства, въобще ние сме супер, но истината е че и за чеп за зеле не ставаме, така че моля ви, не възлагайте надежда ни на БАН, ни на МАН, ни на Пашке, ни на Люпке, ни на никой българин "да спаси света", нищо че Ванга сигурнно го е предрекла Wink Wink Wink
Роналд, не се пенавай така!
Д-р Люпке не е българин, но живее и работи от много години у нас (не е единствения, познавам лично австрийска на пенсионна възраст, която още работи у нас, при това в оплюваната от повечето българи наука).
А лекарят е ветеринар, който успешно е успял да пребори куп корони от различен вид, лекувайки домашните селскостопански животни. При това не с токсични препарати, а просто използвайки антитела! И за мене това е първата малка светлина в тунела (не че е почти нашенец, но поради обективни здравословни причини нито някой ще ми сложи дори и задължителна ваксина, нито ще мога да преживея каквото и да е лекарство което уж лекувал и трепело короните в тялото ни.
Слушам, сладур! И стискам палци за доктор Люпке, но светлината в тунела е по-скоро от насреща идещия влак....

# 21 027
  • BG
Едно експертно мнение относно "фалшиво положителните тестове":
Скрит текст:
Цитат
Аз бих се доверил на Корейците. Въпросът е че вирусът е вътре в клетките, не като повечето бактерии извън тях. Имунната система няма как да излекува определена "клетка". Единственият вариант е да я убие. Така неактивни вирусните частици остават в умрели клетки, докато те не се подменят с нови. Даваха че около 2-3 месеца е средното време за подмяна на клетките на лигавиците. За това някои приемат за нормално толкова време да се засичат и положителни PCR тестове.
Звучи много логично.

# 21 028
Аз също очаквам с голям интерес аерозола на доктор Люпке. Серум от животни по принцип е стара и изпитана технология, новото ще бъде такъв за К-19. Дай боже да е успешен.

# 21 029

Общи условия

Активация на акаунт