COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 732
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 510
О, колко симпатично. Пада ИП, ама приемаме със закони разни мерки за ограничаване на заразата за неопределено време? Хъмм
Или не съм разбрала?
Дават се доста правомощия на Министъра на Здравеопазването, утре ще има як дебат в Парламента.
То и няма как, според мен, но такава власт не винаги е безопасна.

Имали били подкрепа на опозицията. Това е по-опасно от ИП си мисля.
Трудно е да се каже. Но наистина положението в страната е достатъчно тревожно , за да му мислим как ще злоупотреби министъра. В обичайна ситуация си е като диктатура.

# 21 511
  • София
След срещата с Ангелкова заведенията очакват промяна на заповедта за работата им
От Асоциацията настояват разстоянието между отделните маси да е 1 метър, а не 2.5. В случай че това не е възможно и от здравното ведомство кажат, че отстоянието задължително трябва да е два метра и половина, то от БАЗ ще настояват да се даде възможност да се отвори и вътрешната част на заведенията. Защото според тях така написани правилата ще са по-скоро в утежнение на бизнеса, а не в подкрепа.
По време на срещата си с министър Ангелкова БАЗ е представила и всички свои икономически мерки, които искат да бъдат приети. А именно намаляване на ДДС за период от 12 месеца на 5%, удължаване на действието на мярката „60/40“ и след отварянето на заведенията, както и промяна в критериите за кандидатстване по нея.
„Министър Ангелкова пое ангажимент да представи в Министерския съвет нашите искания и съответно да се вземе решение дали те могат да се удовлетворят, защото тя икономически мерки сама не може да приеме“, каза още Алибегов.

Министърката поела ангажимент... ooooh!  Направо да им разрешат да сложат масите на два етажа, да свалят ДДС до нула и да им поемат изцяло разходите за персонала.
Някои хора май са решили да извлекат и печалба от пандемията.

# 21 512
derivative Южна Корея победи вируса с тестване още в началото, там карантина нямаше. Има инфо с видео още в първата тема.
Не знам защо продължаваш да пишеш неща, които са ясни.
Това, че сме в по-напреднала фаза на разпространение, не значи, не не можем да контролираме разпространението.

Както ти казах, колкото и да ревете привържениците на стадния имунитет, единственото, до което ще доведе процесът на постигането му, е тотален обществен и икономически колапс.

# 21 513
  • София
Ееее тоя дългокосия ресторантьор е голям наглец 600 места сега  имал ,които щели да останат 50.маса върху маса ли са били?
Да не отваря тогава! Той не е мед. специалист, че да определя колко м. дистанция е безопасно да има м/у клиентите.

# 21 514
  • София
Тесла, той може каквито иска научни теории да си развива и каквото иска да си екстраполира. Обаче в момента, в който заговори за политика, която включва масово заразяване на милиони хора с нов и смъртоносен вирус, това не може да става на базата на "ама, не съм много сигурен". Това имах предвид да замълчи, ако е нормален човек. Иначе не знам законово как стоят нещата, но четох, че в Милано прокуратурата е повдигнала обвинение на някаква италианска професорка, която преди епидемията е говорела нещата, които говори Мангъров.
Такова нещо не е казвал!

# 21 515
  • София
Скрит текст:
След срещата с Ангелкова заведенията очакват промяна на заповедта за работата им
От Асоциацията настояват разстоянието между отделните маси да е 1 метър, а не 2.5. В случай че това не е възможно и от здравното ведомство кажат, че отстоянието задължително трябва да е два метра и половина, то от БАЗ ще настояват да се даде възможност да се отвори и вътрешната част на заведенията. Защото според тях така написани правилата ще са по-скоро в утежнение на бизнеса, а не в подкрепа.
По време на срещата си с министър Ангелкова БАЗ е представила и всички свои икономически мерки, които искат да бъдат приети. А именно намаляване на ДДС за период от 12 месеца на 5%, удължаване на действието на мярката „60/40“ и след отварянето на заведенията, както и промяна в критериите за кандидатстване по нея.
„Министър Ангелкова пое ангажимент да представи в Министерския съвет нашите искания и съответно да се вземе решение дали те могат да се удовлетворят, защото тя икономически мерки сама не може да приеме“, каза още Алибегов.
Министърката поела ангажимент... ooooh!  Направо да им разрешат да сложат масите на два етажа, да свалят ДДС до нула и да им поемат изцяло разходите за персонала.
Някои хора май са решили да извлекат и печалба от пандемията.
100%.

# 21 516
Не познахме за Видин.
Не им е на дневен ред/отново,за съжаление/

# 21 517
Чалготеките ми е интересно как ще съществуват? Искрено се надявам да изчезнат форева...
Те ще минат в сивия сектор за известно време.

# 21 518
О, колко симпатично. Пада ИП, ама приемаме със закони разни мерки за ограничаване на заразата за неопределено време? Хъмм
Или не съм разбрала?
Дават се доста правомощия на Министъра на Здравеопазването, утре ще има як дебат в Парламента.

Трудно е да се каже. Но наистина положението в страната е достатъчно тревожно , за да му мислим как ще злоупотреби министъра. В обичайна ситуация си е като диктатура.
Аз в момента не виждам лошо да падне извънредното и да се регулират противоепедимичните мерки по някакъв начин ако не може да се ползва съществуващото законодателство. Този акт по моето разбитане не би трябвало да противоречи на съществуващото законодатлество в частта на правата на хората, докато по време на ИП мисля че се гарантираха само някои права според конституцията като без извънредно положение човек ще може да защитава своите права, може би по лесно.

# 21 519
Или не съм разбрала?

И аз мисля че няма смисъл да пада извънредното положение, просто така декоративно, защото напрактика то не пада, ако ще дават повече правомощия в нормално положение на властта да речем да карантинира града Х, да ограничава права на граждани с цел опазване на о-веното здраве и т.н. Ясно е че те трябва да свалят ИП и по една много прозаична причина, да почнат депутатите да си взимат заплатите, но просто няма смисъл да не говоря за скритите опасности от това. По правилно е да остане ИП до средата на юни поне когато очаквам да е 1-ият ден в който ще регастрираме 0 случая.

# 21 520
  • София
Ужас! Още 17 заразени в старческия дом в Кула 😢.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/oshte-15-zarazeni-s-koronavirus- … -hora-v-kula.html
А Току-що сега социалната министъра каза за четири от персонала, работещи в подобен дом в Радомир.

Точно, както се предполагаше, че ще стане след масовото напускане на столичаните в повече по време на Великден - занесоха заразата по родните си места и сега тепърва ще "берат плодовете" на своята глупост и наглост. Много ми се иска да ги попитам - дами и господа, агнето и бирата заслужаваха ли си

Извинявам се, но това са пълни глупости. Да не им светихте, че знаете със сигурност, че столичани с агне и бира са разнесли заразата. Това е абсолютна манипулация. Да не споменавам размахването на пръст в тон с "тулупи и мисирки". Бумът във Видинско не е от вчера, а доста преди Цветница и Великден.

# 21 521
  • София
От толкова много приказки на министрите ми се изгуби основната идея. Не могат ли кратко и ясно?!

# 21 522
МК, какво значи паркингите в хранителните магазини са пълни - хората трябва да се хранят с нещо. Разбирам да ти прави впечатление ресторанти и кафенета да са пълни, то - някой отишъл да си напазарува.

# 21 523
Някой юрист може ли да обясни какво налага ИП да се смени с промени в законодателството, като отпадне ИП, форсмажор продължава ли да действа?

# 21 524
Флейм, подкрепата била от коалиционните партньори, не от опозицията.
Като цяло, нашите политици и да ги видя обединени за нещо, няма да повярвам на очите си.

Общи условия

Активация на акаунт