COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 094
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 690
Не всички смъртни случаи влизат в статистиката. Предполагам, че накрая ще има корекции, както стана в Китай.

https://www.economist.com/graphic-detail/2020/04/16/tracking-covid-19-excess-deaths-across-countries

# 21 691
  • Bulgaria
В Италия се водят дела за това, как в началото възрастни хора от такива домове, които са имали симптоми са си оставали в домовете, а Вие тук се чудите, защо тази смъртност. Това наред с вътреболничните инфекции си каза думата. Видин един жив пример за това, кое всъщност трябва да пазим. Ние дори да не излизаме, ако болниците ни не се организират и позволят една такава инфекция, става страшно. Разбира се, че една такава болест като стигне до едно такова място, където е пълно с болни хора, с ниска имунна система, то там ще има много жертви.

В този контекст, в Пирогов мисля, че има около 10 хирурзи заразени, които са оперирали и спешни случаи. Надявам се да не избухнат и най-добрите ни болници, че тогава не знам какво ще кажат на Видин.

# 21 692
МК, аз друго имах предвид. Но тъй като са мои лични съмнения, просто ще чета мнения и линкове, без да давам моето

# 21 693
А за Германия може ли от някъде да се направи сравнение за смъртността им март и април миналата година, със смъртността им за тези два месеца тази година?

# 21 694
За Холандия знам, че възрастните в старческите домове въобще не се хабят да ги тестват за ковид ако са починали в тоя период. И за много европейски страни е същото като ги броят за жертви на ковид. Разбира се е спекулация да се отрича, че няма  завишение на смъртността в държави тежко пострадали от пандемията и че едва ли не хората са си умрели така от естествена смърт щото просто им е дошло времето.

Холандия, Франция, Великобритания и Белгия са ми много съмнителни какво тестват въобще.
Възможно ли е да се лъже за брой тестове, брой заболели и брой починали?

Китай не ни ли даде пример? В случая, толкова много са изпуснали нещата, че не могат да смогнат да тестват всички и да ги приемат в болница. Съответно починалите извън болници никога не се тестват и не влизат в статистиката. Но виждаме завишената смъртност, когато сравним същия период от миналата година по смъртност. Някои държави и обявяват единствено починалите без придружаващи заболявания като починали от ковид-19. Белгия мисля, че реши да добави починалите в домовете за възрастни и смъртонстта доста се качи, след това обмислят дали да не ревизират данните.
Мисля, че и едните и другите имат известни основания. Но я ми кажете да знаете напълно здрав човек над 50г.? А у нас и доста по-млади си заминаха някои дори без придружаващи заболявания. В Белгия преди няколко седмици един лекар разказваше, че има бум на пневмонии  на мъже между 30 и 40г. без никакви други заболявания .... та нещата са си сериозни и без да чоплим статистиката.

# 21 695
  • Bulgaria
МК, аз друго имах предвид. Но тъй като са мои лични съмнения, просто ще чета мнения и линкове, без да давам моето

Споделете ако искате, какви са ви съмненията.

# 21 696
И над 40г някои си ходят с хапченцата в чантите. Моя позната на 28 г при профилактичен преглед й измерват кръвно 160/100 без никакъв симптом. Бият й успокоително и от тогава насам не си е проверявала кръвното.

# 21 697
Скрит текст:
Snezhana Petrakova 651272, добре, а как ще ги лекуваме тези 35 000 човека, ако хипотетично от тях 5 000 имат нужда от болнично лечение? И като отпуснем мерките утре, от хипотетично 35 000 ще станат 50 000 и от тях 10 000 ще имат нужда от болнично лечение?

——-
Няма да ги лекуваМЕ, ще се лекуват сами. Кой доктор ще рискува живота си, заради хора, на които просто им се е ходило “на кафе с приятели” и “всичко е инсценировка”!!!
Да се оправят, нали заразяването ставало трудно, почти невъзможно.

Ще останеш изненадана колко много лекари дори и сега си рискуват живота(макар че аз не бих употребила толкова силен израз), за да лекуват някого, който е бил на кафе или на гости на някой приятел. И изобщо не ги интересува лекарите къде си бил и какво си правил. Другото би било дискриминация най - малкото.

# 21 698
Здрави над 50 години почти не познавам. Познавам хора, доста при това, които започнаха да пият хапчета за високо кръвно, преди да навършат 30 години.

# 21 699
  • В.Търново
Сърбия дарява 2 млрд.€, за борба с коронавирус. България- 100000€.😁
Тя ваксината, докато стане ще излезе нов щам. Grinning ще се обезмисли в крайна сметка. Тия пари можеше да ги дарят за болни деца, защото те останаха забравени. Някой чу ли нещо за нуждаещите деца, камто по-рано редовно имаше зов за помощ и новини...
За мен всичко е една трагикомедия и потърпевшите са хората. Вся се излишна паника.

# 21 700
  • Bulgaria
Не сме здрава нация, така е. Много млади имат придружаващи заболявания. А, кой знае и колко от нас имат такива, за които не подозират. Точно това е една от причините, поради които трябва да сме още по-внимателни спрямо ситуацията, която доста хора подценяват.

# 21 701
А за Германия може ли от някъде да се направи сравнение за смъртността им март и април миналата година, със смъртността им за тези два месеца тази година?
http://data.un.org/Data.aspx?d=POP&f=tableCode%3A65 Можеш в този сайт да провериш броят починали всеки месец (по някаква причина са само до септември 2019).

# 21 702
_limonche_ , нещо повече знае ли се за положителните служителки в хипермаркет?
Нищо не се каза повече по въпроса от институциите. И кметът каза, че не знае нищо. Хората обаче говорят, а щом говорят има истина в това. Според мен работата ще се потули, иначе в Кауфланд ще има спад на клиентите.

# 21 703
Че те хората с придружаващи заболявания, особено над определена възраст са нормата, а не някакви изключения. Освен това те могат да се контролират и човек да си живее дълго време. Според мен информацията за придружаващите заболявания е по-скоро да се види кои групи са рискови и биват удряни най-лошо от К-19. Вместо това някои хора спекулират и раздават смъртни присъди на тези хора.

# 21 704
  • Bulgaria
_limonche_ , нещо повече знае ли се за положителните служителки в хипермаркет?
Нищо не се каза повече по въпроса от институциите. И кметът каза, че не знае нищо. Хората обаче говорят, а щом говорят има истина в това. Според мен работата ще се потули, иначе в Кауфланд ще има спад на клиентите.

Дано си останат единични случаи, да не е пламнал целия колектив.

Общи условия

Активация на акаунт