COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 133
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 21 930
Няма аман. Правата са си права. И не може всичко да се ограничава наред, понеже някой го е страх, без да е наясно точно от какво.
Затова и има неотменими права. Както и възможност за обжалване на актовете, с които се налагат ограниченията.
Само дето никой не конкретизира, кои точно права са му нарушени.

# 21 931
Хотелите кога са ги спирали, че да ги пускат?

# 21 932
Имало брифинг сега, нещо интересно казват ли?
Масите на 1.5 метра.

Ъъ..тук вече стана безсмислица. Навън, в паркове и градинки - 2.5м дистанция, пък в заведение - 1.5м? Тактично няма да подпомогна този бранш и няма да стъпя в заведение Simple Smile
Е явно клекнаха на онзи наглец-дългокосия с ланеца..жалко...Значи за нормално сядане 50 см, от двете страни,значи на 50 см ще си живуркаш със съседната маса-пфу.Флейм и аз ще съм солидарна с теб Simple Smile))))

# 21 933
  • София
Ъъ..тук вече стана безсмислица. Навън, в паркове и градинки - 2.5м дистанция, пък в заведение - 1.5м? Тактично няма да подпомогна този бранш и няма да стъпя в заведение Simple Smile
Парковете и градинките нямат лоби.
А тези 1,5 метра бързичко ще ги закръглят на 1 метър.
Апчих!
Наздраве!
Нека проепидемичването да започне СЕГА!

# 21 934
Да, ваучери за хората, само, ако са си плащали осигуровките и нямали задължения към бюджета. Това не е помощ,  плащаш си всичко чинно, подарък чадър с шезлонг, то в моя двор пак са ми безплатни, че и ореха ми пази сянка.
Няма да им стъпя, както последните 10 години на нашето черноморие.

# 21 935
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо се хващаме за думата "забранени"? Човекът просто така се изрази, но всички знаем какво има предвид.
Бяха ли ограничени разходките?  Бяха.
Вредно ли е за имунитета да не се разхождаме на въздух? Вредно е.
Адекватни ли бяха тия мерки със затворени паркове и планини и препасани с маски на открито, та белким ни спрат съвсем достъпа на свеж въздух? Не бяха.
Ей това казва имунологът. И както и да сучете и въртите, това вече не може да се отрече.
За възмутата как някой си бил излязъл, пък колко души имало по улиците и градинките, за докладите до 112, хич няма и да коментирам. Такъв тип доносничество винаги ме е отвращавало, но то си лежи на съвестта на всеки.

Ох, нали самият Мутафчийски каза на един брифинг, че сега не бил момента за разходки...

Вече и от Робърт Кох казаха, че изглежда, че децата не играят особено голяма роля в пренасянето на инфекцията.
Може ли цитата? Simple Smile
Защо не им вярвам ...
 Много несериозно звучи, когато се употребява дума като " изглежда" и то в момент, когато цяла Германия обсъжда как да продължи учебният процес в училищата и посещението на децата в яслите и градините.

Слушах пресконференцията, няма как да ти дам цитат. Каза, че всички проучвания по въпроса имат някакви слаби страни, но като цяло не изглежда да играят някаква голяма роля. Но това мисля, че го казват и в Нидерландия, Австралия, Швеция и Исландия. Някои от тях не са зтваряли училища и градини изобщо и те не се са се превърнали в огнища.

# 21 936
Няма да могат да озаптят хората, не само заради разпускането на мерките, но и заради отпадането на думичките "извънредно положение", някак удобно двете съвпаднаха, бая народ тълкува това като преминала опасност.
 А къде сме в момента по отношение на епидемията никой не знае, без тестване на населението няма и да разберем.
В същото време в забранения град продължават да кацат болни и кой с каквото свари пътува до която и да е точка в страната.

# 21 937
Ако случайно сте заглеждали брифингите на Куомо няма как да не сте забелязали поне 2-метровата дистанция между участниците както и журналистите. Така се дава пример на хората и се налагат стандарти на поведение.

# 21 938
Да, ваучери за хората, само, ако са си плащали осигуровките и нямали задължения към бюджета. Това не е помощ,  плащаш си всичко чинно, подарък чадър с шезлонг, то в моя двор пак са ми безплатни, че и ореха ми пази сянка.
Няма да им стъпя, както последните 10 години на нашето черноморие.
Просто се опитват да налеят държавни пари в бизнеса им. Ваучери за народа Neutral Face

Хотелите кога са ги спирали, че да ги пускат?

И на мен не ми е много ясно, май не са спирани хотелите?

# 21 939
  • Bulgaria
Бързо ще загубим всичко постигнато за 2 месеца. Не мога да повярвам, че отстъпиха за разстоянието между масите. Утре като фалират да не мрънкат, сами са си виновни. Лакомия голяма.

# 21 940
Бързо ще загубим всичко постигнато за 2 месеца. Не мога да повярвам, че отстъпиха за разстоянието между масите. Утре като фалират да не мрънкат, сами са си виновни. Лакомия голяма.
Точно този едва ли ще фалира, това е вече и другият ни социален феномен, наречен корупция.
Бе много неща покрай вируса лъщят.

За хотелите , сега се замислих, но не съм чела прецизно Заповедите, защото тук си приказвам с вас от началото на ИП, но от брифинг и въпрос на журналист за нелегално отваряне на къщите за гости, останах с впечатление, че са затворени. При мен е ЕЖК, но отсреща имаме голям хотел, който виждам от алкона, не свети нито един прозорец. Може да е по много причини, а не заради забрана.

# 21 941
  • Бургас
Мерките си бяха напълно очаквани и доста свободни на фона на други места. Друг е въпроса кой колко бързо ги схваща. Още от първия ден разбрах какво се очаква да правя: да сведа до минимум социалните ми контакти (не да се превърна в отшелник), да завиша личната хигиена, да сведа до минимум излизанията (не да се зазидам вкъщи, а да излизам по необходимост). Разходките никога не са били забранени, бяха забранени само на определени места, където обичайно се събират хора и където се очакваше, че масово ще се насочат. Излизах си около дома или около по-самотни части на града за разходка, без да повличам със себе си цяла компания семейство и приятели, спазвайки дистанция в случай, че се разминавам с хора. Омръзна ми да ми се повтаря по цял ден какво да правя, обаче по-голямата част като не вдяват е нормално да го говорят непрекъснато. Смятам, че основните правила не бяха толкова трудни за разбиране и изпълнение.

# 21 942
  • София
Около мен има няколко големи хотела, нито един не работи. Всъщност, и да им е позволено да работят, кой ще приютят като няма туристи и бизнес пътувания?

# 21 943
Скрит текст:
Скрит текст:
Защо се хващаме за думата "забранени"? Човекът просто така се изрази, но всички знаем какво има предвид.
Бяха ли ограничени разходките?  Бяха.
Вредно ли е за имунитета да не се разхождаме на въздух? Вредно е.
Адекватни ли бяха тия мерки със затворени паркове и планини и препасани с маски на открито, та белким ни спрат съвсем достъпа на свеж въздух? Не бяха.
Ей това казва имунологът. И както и да сучете и въртите, това вече не може да се отрече.
За възмутата как някой си бил излязъл, пък колко души имало по улиците и градинките, за докладите до 112, хич няма и да коментирам. Такъв тип доносничество винаги ме е отвращавало, но то си лежи на съвестта на всеки.

Ох, нали самият Мутафчийски каза на един брифинг, че сега не бил момента за разходки...

Вече и от Робърт Кох казаха, че изглежда, че децата не играят особено голяма роля в пренасянето на инфекцията.
Може ли цитата? Simple Smile
Защо не им вярвам ...
 Много несериозно звучи, когато се употребява дума като " изглежда" и то в момент, когато цяла Германия обсъжда как да продължи учебният процес в училищата и посещението на децата в яслите и градините.

Слушах пресконференцията, няма как да ти дам цитат. Каза, че всички проучвания по въпроса имат някакви слаби страни, но като цяло не изглежда да играят някаква голяма роля. Но това мисля, че го казват и в Нидерландия, Австралия, Швеция и Исландия. Някои от тях не са зтваряли училища и градини изобщо и те не се са се превърнали в огнища.
Това добре, но изследванията показват, че колкото по-големи са децата толкова по-лесно пренасят вируса. За малките мисля, че няма да е проблем защото показаха, че не заразяват околните, но обратното не е валидно. Рискови професии са възпитателите и учителите.

# 21 944
  • София
Хотелите, мисля, никога не са били официално затворени, но явно собствениците са хлопнали кепенците поради липса на клиенти и неразбория в изискванията към тях и страх от глоби и санкции.
14.03.2020 Ананиев беше категоричен, че не се затварят хотелите, а се въвежда ред, за да не се струпват хора, например в ресторанта, но се дава възможност собственикът да организира кетъринг по стаите и така да обслужва потребностите на неговите посетители. Магазинчетата по курортите продължават да функционират, но отговорността е на този, който осъществява търговската дейност, за да не се получава струпване. При струпване на много хора, обектът ще се затваря.
от ТУК
Освен ако след това е нямало промени - типично за Ананиев...

Общи условия

Активация на акаунт