COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 764
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 635
Сигурно ли е че тези работнички в Холандия са работили в селското стопанство там?
Попитахме Ташка, защо в ситуация на пандемия са предприели пътуване към дома си в България, при условие, че в Нидерландия разпространението на заразата е значително по-голямо (към момента в Нидерландия има доказани случаи на зараза при над 40 000 души и починали от вируса близо 5 000 души). Тя отговори, че там семейството е без осигуровки и няма кой да се погрижи за тях, ако се разболеят. Ташка сподели, че само за да викнат линейка, щяло да им коства 750 евро и не знае колко би излязло последващото лечение, за това са предпочели да се приберат в родната си България, за да могат да разчитат на здравната система тук.
от ТУК
Какво ли работи Ташка? И кой й разрешава да работи без здравни осигуровки?
Мистерия...
Допълнително въпросче - осигурена ли е Ташка в България?
Не е само Ташка -и останалите са така,ама ние що да не ги прибираме..-и изобщо не ми пишете"български граждани "били- дрън -дрън...и сега държавата да ги лекува/освен ,че най -вероятно са заразили и други/-ами да са си плащали и седяли там откъдето са дошли-ама там ще получат нещо друг път.Защото освен там и тук не са плащали никакви осигуровки-сигурна съм.Толкова приятели имам в чужбина с легална работа и осигуровки-никой не си дойде.

# 22 636
Абе, не знам, мен ме тревожи това разхлабване на мерките. Вчера излязох до магазина и навън не можех да се размина с хора. Като цяло смятам, че нещо сгрешихме този път. Добре почнахме, ама... дори не знам какво да кажа вече.
А, прибралите се от Нидерлантия госпожи... и те ще останат безнаказани. Защо не се цени тук човешкия живот?

# 22 637
Защо отново да са виновни "властимащите"?
Че държавата има вина има, ама да се приписва такава и по несъществуващи поводи вече е прекалено.

А кой е виновен? Сред гражданите може да има всякакви, и тъпи, и неграмотни, и неизпълнителни, и нарочно саботиращи, има наистина всякакви индивиди. Има и други хора, които също са български граждани и властимащите са длъжни да се грижат за интересите на обществото, а не просто да констатират проблема като всеки друг редови гражданин, който няма механизмите да решава проблемите на обществото, да налага решения и контрол.
Най-лесно е да си измиеш ръцете, да посочиш някаква част от обществото с пръст и да се освободиш от отговорност. Никое общество не е съставено само от отличници, и на никого не сме обещавали, като се кандидатира за власт, че ще управлява само отличници.
Хайде малко по-сериозно и отговорно да се държат ивластимащите, не сме деца, не могат да ни залъгват със захаросани бонбонки.

# 22 638
Уейв, ние овцете ги изпуснахме от кошарата отдавна. Не е от разхлабването на мерките от вчера. Аз съм на мнение, че е важно да останат затворени масовите мероприятия и моловете, другото няма да ни навреди особено.

# 22 639
Вече не могат да ни сочат с пръст. Преди хайде, как да е - наложили са мерки и ние не ги спазваме. Но сега с отпускането им хората си мислят, че бурята е отминала и се успокоиха. Пак ли те ще са виновни? Не мисля.

# 22 640
  • Другата България
Защо отново да са виновни "властимащите"?
Че държавата има вина има, ама да се приписва такава и по несъществуващи поводи вече е прекалено.

А кой е виновен? Сред гражданите може да има всякакви, и тъпи, и неграмотни, и неизпълнителни, и нарочно саботиращи, има наистина всякакви индивиди. Има и други хора, които също са български граждани и властимащите са длъжни да се грижат за интересите на обществото, а не просто да констатират проблема като всеки друг редови гражданин, който няма механизмите да решава проблемите на обществото, да налага решения и контрол.
Най-лесно е да си измиеш ръцете, да посочиш някаква част от обществото с пръст и да се освободиш от отговорност. Никое общество не е съставено само от отличници, и на никого не сме обещавали, като се кандидатира за власт, че ще управлява само отличници.
Хайде малко по-сериозно и отговорно да се държат ивластимащите, не сме деца, не могат да ни залъгват със захаросани бонбонки.
Генерализираш. И започваш с общите приказки, които вече и са писани, и са четени.
В случая конкретно попитах с какво властимащите имат вина, че не са издирили пети ден пътниците от автобус, за които са разбрали вчера?

# 22 641
Мангъров за пореден път манипулира обществото:
"Истински болните са 30-40 души, които са в интензивните отеления.Другите могат да си се лекуват вкъщи ".
Идиотско изказване от "лекар". В интензивното са хора, които вече се нуждаят от сериозно кислородоподаване, и на които е нужен постоянен мониторинг на сатурация, сърдечна дейност и кръвно налягане. Но и извън интензивните сектори има хора, които са на допълнителен кислород. Дори и тези, които успяват да поддържат сносна сатурация не са фалшиво болни. И те са си болни! И при хора, които боледуват в къщи също минава нелеко заболяването.
"ПСР- тестовете са открити през 1974 година. Какво щеше да се случи за тези два месеца, щеше да има 70 души, починали от нещо си.  В тези два месеца щяха да са починали 20 000 души.Тоест тези 70 души нямаше да се усетят. Щеше да има няколко хиляди души с грипоподобно заболяване."
Не, нямаше да стане така. Много други държави с близко по брой население го доказаха. В Белгия, която и Мутафчийски даваше за пример към момента имат 50000 доказани заразени, и към 8000 починали. Швеция -  23000 заразени и близо 3000 починали. Разликата между България и тези две държави е, че и двете въведоха късно някакви мерки. Интересно ми е да се сравнят смъртността за април 19 и 20г. за тези две държави, щото пак ще се окаже, че смъртността се е увеличила не само с тези допълнителни бройки, починали от вируса.
"Една от причините да се заразяват толкова лекари е, че болните с коронавирус се лекуват не там, където им е мястото – в хирургични реанимации."[/i]
Заразените лекари са основно от отделения, които нямат общо с вируса, и са заразени, защото подцениха опасността, вероятно уповавайки се на тезите на Мангъров. Лекарите в Сливен са от отделението, в което са лекували заразени, но те са си от инфекциозното отделение, не са работели в "хирургични реанимации".
Този човек борави с измислени факти, и прави абсолютно тенденциозни изводи, такива, че да паснат на неговите теории. Ами съжалявам, но ще си го кажа, преди да ми изтъркат коментара - той е или луд, или престъпник!

http://onovini.eu/2020/05/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%80%D … 1%82%D0%B8%D1%87/

# 22 642
  • Bulgaria
Съжалявам, но няма как с този капацитет на тестване да ограничат огнищата. Има само 2 начина за ограничаване. Ние не прилагаме нито 1 от двата.

# 22 643
Идвам сега от Лидл. Там нещата още ги държат, но този, в който ходя е до магазини за дрехи Waikiki, Pepco и Sport Depot. Пред тези магазини беше митинг. Никаква дистанция на чакащите отвън, повечето без маски, нищо че бяха г*з до г*з. Ще кажеш, че нямат дрехи и точно днес е абсолютно задължително да купят. До тях в "градината" на Хепи ( която е просто остъклена част за пушачи) си хапваха хорица. Никога не съм била за абсолютен локдаун, но явно стадото не разбира.

# 22 644
  • София
Аз не мога да разбера, какво толкова се възмущавате на отпускането на мерките. Нали целта беше да не се претоварват болниците.  Никой, никога не е говорил, че заразяване няма да има, защото първо това е абсурдно, второ вируса не можеш да го спреш и трето живота не може да спре. Целта е заразяването да е такова, което болниците да могат да поемат. В момента имаме 316 човека в болница, 39 от тях са в интензивни отделения. Нищо страшно не се е случило, трябва раздвижване сред хората, за да вървим напред. Иначе може с години да си караме с по 50 броя заразени на ден. Може да не ви харесва, но това е реалността.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 15:38 от zverino

# 22 645
Генерализираш. И започваш с общите приказки, които вече и са писани, и са четени.
В случая конкретно попитах с какво властимащите имат вина, че не са издирили пети ден пътниците от автобус, за които са разбрали вчера?

Хубаво, невинни са. На кого да му хрумне ,че работничките от Холандия може да излъжат, честна циганска, все пак.
Какво предприеха това да не се повтаря?

# 22 646
  • При семейството си
Аз пък си мисля, че е много по-наложително да отговарят на въпросите именно за “вноса” на вируса и мерките за огнищата, отколкото за заведенията. Заведенията ги отварят от днес. От отварянето им още не сме пламнали, но пък мълчат за местата където това вече е факт.
П.С. Вече писах, че не трябваше да отстъпват на исканията на “засегнатите” със заведенията.

# 22 647
Здравейте ! Искам да питам , някой от вас дали е прекарал нещо подобно и дали се е тествал за антитела , защото ние от декември та до март си завъртяхме вкъщи подобен вирус и се чудя дали да не си пусна тест за антитела.

# 22 648
Върнах обедните новини по bTV. Ами кметът на Ямбол каза, че е вдигнал ръце от тези хора. Кючек играеха пред камерата, не искали да ги тестват. Само трима се явили в мобилната лаборатория.

# 22 649
  • Другата България
Скрит текст:
Имам един въпрос. Знам, че не го задавам на правилното място, но..
Защо в нашата държава се разпускат мерките по време на пик от заболели?
Днес има много голям ръст на болните, в следващите дни предполагам ще се запази същата тенденция. Толкова ли бе важно да отворят кръчмите и кафетата и да махнат КПП-тата през този отпускарски месец?
До скоро можеше да кажем, че ситуацията не е толкова зле и успяват да я контролират, но какво се случва в момента и защо?

Власите се давят на края на Дунава.
Много от българите това се питат и недоумяват как е възможно да отпускат мерки в предвид, че е пределно ясно, че вървим към голям пик..
Силно се надявам на брифинга утре, Мутафчийски да ни отговори, защо го правят и какво целят с тези умопобъркани действия.
Народ, който все още вярва, че от Мутафчийски нещо зависи и че ще "даде отговор на въпроса защо се отпускат и падат мерки", както и защо "действията на човек, който го е сложил на този пост еднолично и също така еднолично решава за същите тези мерки умопобъркано", наистина не може да бъде унищожен. Звучи банално и иронично, но го казвам сериозно.
Хубаво, невинни са. На кого да му хрумне ,че работничките от Холандия може да излъжат, честна циганска, все пак.
Какво предприеха това да не се повтаря?
А, това не знам. Четох, че нови пристигащи от Нидерландия са закарани от летището направо в болница, защото са били с повишена температура, явно поредните заразени, от които страната на лалетата се отървава сега, за да си ги иска после отново, като ги "оправим". Вчера писах, че според мен контролът на летището трябва да е завишен, много завишен. Но ако очакваш да се спрат полетите оттам, няма да стане. Сигурна съм в това. Ако това имаш предвид под "да не се повтаря".

Общи условия

Активация на акаунт