Аблация на сърцето - 10

• 50 856
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Аблацията се поема от касата и се доплаща само, ако има предсърдно мъждене/трептене.
Плаща се потребителска такса за 2 дни и ако има такса вход за конкретната болница.
Не искам да обобщавам, при мен пулсът беше 90 след, после включих Конкор 2.5 мг и сега е под 80.
Но пристъпи нямам. А съм стигала до 240.

# 151
На мен ми правиха аблация конкретно за предсърдно трептене. Бях с направление от личния лекар, като от НКБ в епикризата от предишно лечение там за пристъп на мъждене и трептене бяха написали точно по коя диагноза и клинична пътека да бъдат написани в направлението. Клиничната пътека беше за три дни, толкова продължи и лечението. Нищо не се доплаща, поне в моя случай, платих само потребителска такса за три дни лечение в НКБ. Плюс това платих допълнително за изследване на хормони на щитовидната жлеза - TSH  и т.н., защото не се покривали от тази клинична пътека. Щитовидната ми жлеза е наред, мъжденето и трептенето не са от нея.

# 152
В Токуда се доплащаше за ПМ преди 6 години.

# 153
А относно пулса преди и след аблацията:
При мен аблацията беше заради сравнително редки пристъпи на предсърдно трептене (и мъждене). Когато нямам пристъп, пулсът ми е около 60, кръвното около 110/70. Така беше преди аблацията, така е и след нея - вече минаха три месеца.

# 154
т.е. не е показателно, че след интервенцията спираш медикаментите. Поне да няма такива пристъпи, че работата е сериозна.

Аблацията се поема от касата и се доплаща само, ако има предсърдно мъждене/трептене.
Плаща се потребителска такса за 2 дни и ако има такса вход за конкретната болница.
Не искам да обобщавам, при мен пулсът беше 90 след, после включих Конкор 2.5 мг и сега е под 80.
Но пристъпи нямам. А съм стигала до 240.

# 155
Някои ги спират напълно.
Аз упорствах 3 години, но накрая се примирих и пия Конкор.

# 156
При успешна аблация за определени заболявания медикаментите се спират, при други заболявания - не.
Конкретно при мен - още в самото начало ме предупредиха, че чрез аблация не могат да предотвратят следващи пристъпи на предсърдно мъждене, защото вече съм имал увеличени камера и предсърдие - не помня дали ставаше дума за десни или леви. Не ми се търси епикриза в момента. Обаче ми обещаха 95 процента вероятност за успешно лечение на предсърдното трептене, което много по-трудно се овладявало медикаментозно от мъжденето.

Конкретно за моя случай - аз продължавам с медикаментите. Идеята е евентуални бъдещи пристъпи да протичат по-леко и да се овладяват по-лесно.

В момента съм на Конкор, Амаритон и Прадакса.

# 157
И аз съм след аблация на предсърдно мъждене,трептенето не се прояви по време на аблацията.Тъй като съм предразположена към тромбоза,продължавам с лекарствата отпреди аблацията-беталок,ритмонорм,ксарелто.И при мен на холтера беше засечено излизане от ритъм под 10сек.,няколко пъти за 96 часа.Д-р Трайков от Токуда,който ми прави аблация та каза ,че е нормално,получава се и при здрави хора.

# 158
Днес бях на първия контролен преглед след аблация за предсърдно мъждене и трептене. Странно! Личният ми лекар /в провинцията/  разчете от холтера къси предсърдни мъждения, а софийският лекар, който ме прегледа днес и който участваше в аблацията обясни, че това са екстрасистули - нормални след такава процедура. При мене 100% избавление едва ли ще има, защото имам разширено ляво предсърдие, ми каза още веднага след аблацията софийският лекар. Но поне пристъпите да станат по-редки. Преди малко сърцето ми пак се разигра... Някой ползва ли апарат с отчитане на ПМ, каква марка и на каква цена?

# 159
Аз използвам ето този модел на Microlife:

https://aptekamedea.bg/aparat-za-kravno-a3-plyus-mikrolayf.html

Цената е дадена в линка - 170 лева.
Продава се и в други вериги аптеки.
За отчитане на ПМ се превключва едно копче, след което апаратът автоматично прави три последователни измервания на кръвното налягане и пулса и накрая дава резултата. При наличие на ПМ има звукова и визуална сигнализация - на дисплея започва да мига сигнал AFIB.

# 160
Когато преди години ме диагностицираха с аритмия в добавка към хипертонията, кардиологът ми предписа разни медикаменти и ми каза: "Ето това ще пиете следващите 50 години, а после - ще видим".

# 161
Таня, продължавам да пия по 2 хапчета - сутрин и вечер, пропастад и вечер - 20 мг ксарелто. Иначе пия тромкардин, магнезий и Омега 3, но те се водели хранителни добавки.

# 162
Привет отново от мен. Още не съм ходила на консултация, отложи се за другия месец.
Имам обаче друг проблем. Вече трети месец страдам от паническо разстройство. Лекувам го с хомеопатия и психотерапия, но за съжаление нещата ту отшумят , ту станат по-зле.  Направо не знам какво да правя. Не искам да пия АД, защото ме е страх и с ВПВ синдрома как ще се отразят, а в същото време това, през което преминавам ужасно. Вече освен постоянните черни мисли, имам и много физически симптоми, главоболие, замаяност, виене на свят. И всичко това е постоянно, а скоро се връщам на работа и не знам как ще съм. Никаква сила и енергия нямам.

Ох, изплаках си мъката поне. Ако някой е минал през това, моля да сподели мнение.

# 163
Хера, проблемът ти ми е познат! Наистина е кошмар тази "свита " топка в стомаха, потенето и сякаш някакви болки в сърдечната област - поне моите симптоми са такива. Аз съм след аблация за предсърдно мъждене. Правих я около месец и половина. А ПР е отпреди това. Пробвах и антидепресант, но не ми повлия. Даже понякога си мисля дали е ПР или друга болест - толкова е упорито пприсъствието й.   

# 164
Наистина е ужасно. И най-лошото е, че лесно се задълбочава. Тъкмо решиш, че е минало и пак се появява с пълна сила.

Общи условия

Активация на акаунт