Аблация на сърцето - 10

• 50 671
  • 736
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте,
след изследванията на щитовидната жлеза направих и няколко дни телемониторинг.
След няколко дни имам записан час, но все пак ми е притеснено.
Ще бъда благодарна, ако някой може да ме ориентира какво значат тези неща?

Заключение::
Основен ритъм – синусов. Максимална сърдечна честота - 137. Минимална сърдечна честота
- 47. Средна сърдечна честота - 63. По време на наблюдението се регистрираха -
тяснокомлексни екстрасистоли с непълна компенсаторна пауза,от 1 до 16/h.,83/24h.По време
на наблюдението се регистрира единична интерполирана,ширококомплексна
екстрасистола.По време на наблюдението се регистрира кратък епизод с характеристика на
фокална предсърдна тахикардия и продължителност 1.4сек., с Fr 102.По време на
наблюдението се регистрираха - епизоди с характеристика на синусова тахикардия и
продължителност от 1 мин.до 26 мин, с Fr от 100 до 137. По време на наблюдението се
регистрираха епизоди с ектопичен водач на сърдечния ритъм от долнопредсърден произход.По
време на наблюдението се регистрираха единични несигнификантни асистолни
паузи/възможно блокирана предсърдна Ес;ДД- SA- блок – II степен I/.По време на
наблюдението се регистрираха дискретни ST –T в мониторираните отвеждания D и A,при Fr
110уд/мин. Нормални стойности на QRS , QT – интервали , QRS 80-90 ms, QT 420 ms. Скъсен PR
, PR 90-100 ms,с епизоди на нормален PR , PR 130 ms.
Препоръки:
1.Консулт с кардиолог,ЕхоКГ
2.Изсл. на AST,носен и гърлен секрет

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:18 от Maria Sia

# 91
Здравей,
едва ли тук има такива специалисти, които ще ти обяснят нещата подробно, без да познавам всички разбира се, но според мен не си имала пристъпи на аритмия през този период и екстрасистоли май няма много. След мониторинга издават едно разчитане, където обясняват основните неща. Поне при мен беше така.

# 92
Здравейте, пиша за помощ. Четох много но подобен случай не намерих. Баща ми ма 61г. му предстой ЕФИ при Протич на 29.06. Той е със сънна апнея и това много го притеснява. Притесняват го неизяснените възможните усложнения по време на процедурата и какво като цяло може да се случи.В неделя влиза в Св.Ана но до момента среща с Протич не е имал. Моля за съвет. Как са ми вдъхна кураж и да го успокоя. Държа да отбележа че до преди 1г10мес не беше излизал извън ритъм.

# 93
Здравей! Успокой баща си, че нищо няма да се случи. Изследването е под рентгенов контрол, не е нещо непоносимо и най-вече не боли.
Каква му е диагнозата?
Д-р Протич е много опитен, нямате причина за притеснения.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 94
Здравей! Успокой баща си, че нищо няма да се случи. Изследването е под рентгенов контрол, не е нещо непоносимо и най-вече не боли.
Каква му е диагнозата?
Д-р Протич е много опитен, нямате причина за притеснения.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

Аритмия има но как се води точно не съм запозната, отключиха се след смъртта на брат ми. Има месеци в които и по 3 пъти е в болница с аритмия. Мен ме притеснява апнеята, и него де. Просто е много притеснен да не се усложни нещо по време на ЕФИ. Ще установят какво предизвиква аритмията и ще му направят и аблация сигурно

# 95
Здравейте на всички! Отдавна не съм се включвала в групата, просто защото ми се искаше да забравя за излизането извън ритъм, но явно няма да стане Stuck Out Tongue
Пиша ви, защото съм притеснена и търся дали някой се е сблъсквал с моя пробле. Имам напправено ЕФИ и аблация 2015 година в Токуда. След аблацията бях добре, почти не получавах пристъпи. Сега обаче от 2-3 години отново си получавам пристъпи на излизане извън ритъм, но за разлика от преди в момента  са доста кратки и влизам в ритъм все още сама, без медикаменти и без да се стига до спешното, слава богу!  Миналата година потърсих отново д-р Трайков, за консултация и за да ми даде съвет какво да правя, защото планирах бременност и се страхувах да не зачестят пристъпите, но той ми каза, че след като нямам регистриран пристъп на кардиограма, нищо не може да се направи и не ми даде никакъв съвет, свързан с евентуална бременност.
Към този момент съм бременна, но от три дни всеки ден получавам пристъп, който е за около минута и сама влизам в ритъм. Притеснена съм какво ще се случва за напред, дали пристъпите ще зачестят и какво трябва и може да се направи в тази деликатна ситуация.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Има ли хора, които са били бременни и как при тях са се стекли нещата със сърчицето им?
Чудя се какъв доктор да търся и къде да ходя за консултация, защото без нея няма да се мине! Моля, дайте съвети! Разчитам на вас!

# 96
Казваш, че след аблацията почти не си имала излизане от ритъм. Т.е. имаш или нямаш пристъп след аблацията? След колко време след аблацията получи първият си пристъп? Тогава потърси ли лекар? С каква диагноза си била преди аблацията?
Това, което зная е, че когато сърцето излиза често от ритъм, има особеност на мускула, която се вижда на ехо. Ако се притесняваш, отиди на консултация. Още повече бременна, би трябвало да ти обърнат внимание.
А ти сигурна ли си, че е излизане от ритъм? Пишеш, че се страхуваш. Възможно ли е според теб да не се дължи на сърцето?

# 97
Флави, ти в момента не можеш нищо да направиш. Стискам ти палци да мине леко всичко и да си имаш здраво детенце. Heart
Щом минават сами и бързо, така ще е. Най-много някой валидол да смучеш, но то и от него нямаш нужда.
Аз по време на бременноста не съм излизала от ритъм, родих нормално и без упойка, но това беше отдавна и не бях наясно с пристъпите. Иначе си ги имах преди и след, бяха кратки и минаваха сами. Доста по-късно една кардиоложка ми каза, че вероятно съм с ВПВ синдром. Което всъщност не се потвърди в хода на ЕФИ.

# 98
Моля, търся хора с предсърдно мъждене,  на които скоро са им правили аблация... Искам да ги попитам как се чувствахте след това? Имахте ли бодежи?

# 99
Флави, аз бях бременна преди 2 години. С диагноза ВПВ съм. Не съм излизала от ритъм през деветте месеца, но в началото имах много неприятни прескачания от време на време. Нямам правена аблация.

# 100
Джейн Еър,аз съм със скорошна аблация,през октомври-имах бодежи,странно потрепване,примърдване,сега имам екстрасистули понякога и засечени излизания от ритъм за 2-3 до 10 сек.И аз съм с предсърдно мъждене.Д-р Трайков,който ми направи аблацията ме успокои,че такива излизания от ритъм се срещат и при здрави хора.

# 101
Благодаря ти, Славея! Моята аблация беше в НКБ.Надявам се, нямаш против да ти пиша на лични...

# 102
Благодаря ти, Славея! Моята аблация беше в НКБ.Надявам се, нямаш против да ти пиша на лични...

Разбира се,винаги когато искаш.

# 103
Незнам за д-р Трайков ,но едно е сигурно. Докторите не си разбират от работата. Как ще подлагаш пациент на аблация,тоест сърдечна операция и няма да си сигурен дали ще се оправи . А след това пристъпите да продължат и да твърдиш ,че това е нормално и при здрави хора.Ами ще ме прощават докторите ама си ги правят тия оперции за парички.Може би сте наясно ,че за всяка операция взимат доста парички. Та ако знаете колко здрав народ им минава през операционната бедна ви е фантазията. Ама нали сме страхливи и веднага скачаме като чуеме за сърце.
Моето лично мнение е да се прави аблация само в краен случай и при 100% перфектно здраве на останалите органи . Както вече споменах по -рано,аз имах аритмия от години докато накрая не излекувах стомаха и тя изчезна . А 4 доктора в различни болници ми предлагаха аблация за да не съм се мъчел . Всяка аритмия си има причина и тя трябва да бъде открита ... А не да се впускаме директно към  ремонти на ЗДРАВО сърце .
Наблюдавайте пулса ,кръвното и кръвната захар. Те са наистина добри ориентири. Спрете вредните навици,особено кафето и цигарите. Наблюдавайте непрекъснато стомаха за киселини ,подувания и неразположения. И най-вече спането. Наспивайте се добре . Недоспиването причинява  ритмични нарушения и при здрави хора. И най вече работете върху психиката си . Медитирайте.Откъсвайте се често от проблемите и ежедневието чрез медитация и слушане на успокояваща музика.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 07:24 от balbo

# 104
Не е вярно това.
Ако нямах аблацив, щях да съм на шепи лекарства и с напълно изтощено сърце.
Не съжалявам и аз секунда, че съм се подложила.

Общи условия

Активация на акаунт