Аблация на сърцето - 10

• 51 151
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Има варианти да си се натоварила психически повече и за това така да е претупало. Като цяло щом е спряло и е било единичен случай , мисля , че няма за какво да се притесняваш,  все пак ако ще си по спокойна направи един преглед при кардиолог.
А за по нагоре да допълня,  че и аз сряда бях на кардиолог и ще правя 3та аблация за предсърдно мъждене 🙄😁😁

quote author=Avs0 link=topic=1199060.msg42987148#msg42987148 date=1623437924]
Здравейте и аз в групата. От години ви чета. С wpw  синдром съм. Преди 3 месеца събрах смелост да направя аблация. Днес получих нещо като лек пристъп за секунди, може би 6-7 бързи потупвания и мина. Много се изплаших.  Нормално ли е това? Доктора каза, че аблацията е успешна и връзката вече не се вижда на кардиограмата. Тази седмица ми беше и по-напрегната и бях вдигнала кръвното няколко дни. По принцип съм с нормално и не пия лекарства за високо кръвно. Дали от това, че силно се надявам всичко да е наред.
[/quote]

# 421
Нормално е, Avs0.
И аз имах такива кратки притупвания.
Отшумяха.

Успех, Жечко!

# 422
Нормално е, Avs0.
И аз имах такива кратки притупвания.
Отшумяха.

Успех, Жечко!
Много благодаря за отговора.  Благодаря  Jechko Stefanov. Много успокояващо ми действате. Дано всичко да е наред при всички. Аз 20 години имах пристъпи. По 1 - 2 на година. Последната година зачестиха и затова се реших. Преди пристъп винаги ми се замайва главата и почва сърцето,като пулса ставаше 240-250. Тази година заради ковида нямах контролен преглед след аблацията и затова не можах да питам кое е нормално и кое не.

# 423
Здравейте Simple Smile
Аз пиша рядко тук. Имах Впв и аблация от преди много години и от тогава нямам излизания от ритъм, но... аз не се справих със страха от това да не се случи отново и все се наблюдавам. Това ми носи напрежение и разбира се ускорява пулса ми. Часовникът ми в последно време показва пулс предимно над 100 когато се движа или съм изправена и усещам ритъма. Бях на лекар - няма проблем. През деня ми стига до 150, но когато спра и се успокоява. Ако съм дълго време седнала или легнала е около 75-80. До колко е нормално това според вас и изобщо ще се радвам да чуя мнението на тези от вас с аблация. Благодаря

# 424
Мисля, че няма повод за притеснение.
Щом в покой е 75-80, всичко е наред.
Просто не мери постоянно пулс.
Важното е, че нямаш пристъпи.
Нормално е при натоварване да се ускорява. Как иначе ще посрещне нуждите на организма?

# 425
  • в джунглата
Здравейте Simple Smile
Аз пиша рядко тук. Имах Впв и аблация от преди много години и от тогава нямам излизания от ритъм, но... аз не се справих със страха от това да не се случи отново и все се наблюдавам. Това ми носи напрежение и разбира се ускорява пулса ми. Часовникът ми в последно време показва пулс предимно над 100 когато се движа или съм изправена и усещам ритъма. Бях на лекар - няма проблем. През деня ми стига до 150, но когато спра и се успокоява. Ако съм дълго време седнала или легнала е около 75-80. До колко е нормално това според вас и изобщо ще се радвам да чуя мнението на тези от вас с аблация. Благодаря

Все едно аз съм го писала, всяка една дума все едно излиза от моята уста Smile
Незнам доколко е нормално, но и при мен стойностите на пулса са приблизително такива. Единствената разлика е, че аз след аблацията почти не си усещам  ритъма/пулса/ дори  и да е висок.

# 426
Благодаря ви.
Имам периоди в които забравям и тогава се чувствам добре. Вероятно и сега са психосоматични усещанията ми, работих и с психолог за този страх, но резулататът е временен. Успокоява ме само мнението на кардиолог или човек минал по този път. Все си мислих, че с времето ще го преодолея, но явно трябва да приема и да продължа. 🙂

# 427
Ами само за сравнение.
На холтер след аблацията имам пик на пулса 187.
Имам и спад до 40+, по време на сън.
За мен е важно да нямам пристъпи.
Другото не ме притеснява.

Дънди, ти добре ли си вече?
Съня оправи ли се?

# 428
 Bella_907, аз съм в същото състояние психически. "Не пей ми се, не смей ми се", мисля си все за предсърдното ми мъждене и да не изпадна пак в криза след 2 аблации. Мисля, че станах досадна и в къщи, и на приятелите си. 

# 429
  • в джунглата
Ами само за сравнение.
На холтер след аблацията имам пик на пулса 187.
Имам и спад до 40+, по време на сън.
За мен е важно да нямам пристъпи.
Другото не ме притеснява.

Дънди, ти добре ли си вече?
Съня оправи ли се?

Да Дева, по добре съм😃. Безсънието отмина, само кашлицата остана.

# 430
  • София
Исках да си мълча, ама не се стърпях.. Всичко е в нашите глави, аз лично живея с това и има живот и след аблация..
След 13 години след първата аблация, много пъти съм имала чувства, че ще умра, от висок пулс, ама съм ги овладява.
Вчера бях на контролен преглед, доктора казва че съм убиец 🤗, 100 пулс в покой, ама съм била на тръни заради прегледа. На холтера, давам в покой 140, факт, но съм окей. Когато усещам че ще прескоча в пулса, знам какво да направя.
Аз лично лягам на плочките в кухнята на студено, и на лявата страна, така минава.
За лекарите съм грешка на природата, тези в 3 та градска, вече са ми фен..
Сега искам да обясня на всички деца. Деро ги е страх.
 Казвам деца, аз съм претърпяла повече и не се давам на никой, как па вас ще ви е страх а???
Не искам да се заяждам  😂, а да ви стресна, щом аз мога и вие можете да живее с това. Всичко е в главата ви, преодоляване му е цаката.
Сериозно ви го говоря, всичко е в нашите глави, лекарката ми каза, че нямало да катеря планината, ами глупости... Карам, катеря, всичко правя.. И съм грешка на природата... И съм горда с това 😊
Искам да Благодаря на Дева, че има търпение да ме поправя,  но и да помага на всички останали. Вие се нуждае от нас, ние сме минали по този път 😊

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 23:37 от Didolinaaa

# 431
Изцяло съм съгласна с Дидка! Heart Hug Kissing Heart
Овладейте страха, сърцата са много издръжливи.
И аз на моменти съм по-рязка, но наистина човек трябва да положи малко усилия да победи себе си.

# 432
  • София
Изцяло съм съгласна с Дидка! Heart Hug Kissing Heart
Овладейте страха, сърцата са много издръжливи.
И аз на моменти съм по-рязка, но наистина човек трябва да положи малко усилия да победи себе си.
Двеичка, чета ви, знам че много помагаш, ако се обадя стряскащо е, ако мълча пак оплаване има.
Факт е, че ни е страх, да не стане нещо, или айо стане ние сме на тръни....
Ще ви се караме, ще ви обясняваме.. Ама сме тук, живи и здрави да сме. Живот има и след това

# 433
Много ви благодаря за думите, момичета. Аз не се сърдя, за мен вие сте подкрепа, защото знам през какво сте минали и сте пример, че продължавате смело.

# 434
Bela докато четях коментара ти си мислех, как все едно за мен си писала. И аз съм с ВПВ, само че моята аблация не бе успешна. Е, на кардиограмата на профилактичния преглед ВПВ не се показа, но все пак това, че не бе успешна ме тревожи много и непрекъснато се следя и вглеждам. За съжаление страхът и паниката са най-големите ни врагове, но и лошото е, че трудно се преодоляват според мен.

Дева, Дидолина карайте ни се и то повечко, та белким ни дойде акъл! Grinning

Дидолина твоята история ми дава мотивация и стимул, възхищавам се на силата на духа ти!

Общи условия

Активация на акаунт