Аблация на сърцето - 10

• 50 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Протич и Вълчев в Св.Анна правиха на дъщеря ми през 2017 г. Сега е на 22 и пак обикаляме болници. Според мен се доверете на д-р Трайков.

# 541
Преди аблацията си мислих, че съм рядък случай, но тук във форума виждаш реално, колко много хора имат същите проблеми. А предполагам има доста хора, които не знаят за нашата група. Добре, че е Deva да поддържа духа на всички ни Relaxed

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 14:23 от bubanka

# 542
  • София
Много съм щастлива от холтера на сина ми. 1 година след аблацията Simple Smile Преди 6 м не беше толкова добър, но този е супер.
Успех и здраве на всички пожелавам!

# 543
Браво! Чудесни новини! Здраво и щастливо да е детето! Heart

# 544
Здравейте.. има ли доволни след втора аблация за Предсърдно мъждене ?? Постига ли се желания резултат или пак има пристъпи??

# 545
Здравейте група!
Случайно ми излезе това в Интернет докато търсех нещо свързано с екстрасистолите. Не съм сигурен дали са даже и екстрасистоли хаха.
Та по моят повод,ще съм кратък. Никога не съм имал проблеми със сърцето, винаги съм тренирал зверски и никога не ми е било кофти, даже напротив чувствах се прекрасно. Докато един ден, не се изсипах по глава... В празен басейн. Случи се преди няколко месеца. Една две седмици след това започнах да усещам нещо странно в гърдите си, не му обърнах внимание. Един ден просто реших(незнайно как никога не съм имал проблеми със сърцето пак споделям) да си пипна пулса докато го усещам това нещо и се оказа, пауза на сърцето около един удар. Та бях на кардиограма, сърцето ми няма отклонения и такива неща, изследвания за хормони също. Много рядко се появяват. Има седмици в които отсъстват тотално, но най вече след тренировка, по време на почивка се усещат и не е постоянно. Та скоро се разбра, че съм си повреди и вестибуларния апарат след падането, тъй като един ден просто станах и не можех да ходя, стигна се до повръщане, още изследвания, снимки, ямр и всякакви странни неща. Направи ми впечатление, че след едно много тежко повръщане(вече нямаше почти какво да връщам :Д) ги усетих пак, може би говори нещо. Усещането беше от сорта на много бърз пулс, това е нормално при повръщане, но имаше паузи, докато ми се кротне организма през удар прескачаше и така около 5-6 пъти, удар, пауза, удар, пауза и така.
Благодаря на отзовалите се, в понеделник пак съм на лекар.

# 546
  • София
Здравите хора имат средно по 600 екстрасистоли на ден. А екстрасистоли се появяват и на напълно здрави сърца. За да се сутанови има ли проблем, нуждаеш се от лечение, се слага холтер за 24 часа и после кардиолог го разчита. При над 3000 екстрасистоли на денонощие се предприема нещо.

Ако в понеделник не ти предложат холтер, си записвай час за д-р Трайков или д-р Протич (ще ги намериш с superdoc платформата).

# 547
Здравейте група!
Случайно ми излезе това в Интернет докато търсех нещо свързано с екстрасистолите. Не съм сигурен дали са даже и екстрасистоли хаха.
Та по моят повод,ще съм кратък. Никога не съм имал проблеми със сърцето, винаги съм тренирал зверски и никога не ми е било кофти, даже напротив чувствах се прекрасно. Докато един ден, не се изсипах по глава... В празен басейн. Случи се преди няколко месеца. Една две седмици след това започнах да усещам нещо странно в гърдите си, не му обърнах внимание. Един ден просто реших(незнайно как никога не съм имал проблеми със сърцето пак споделям) да си пипна пулса докато го усещам това нещо и се оказа, пауза на сърцето около един удар. Та бях на кардиограма, сърцето ми няма отклонения и такива неща, изследвания за хормони също. Много рядко се появяват. Има седмици в които отсъстват тотално, но най вече след тренировка, по време на почивка се усещат и не е постоянно. Та скоро се разбра, че съм си повреди и вестибуларния апарат след падането, тъй като един ден просто станах и не можех да ходя, стигна се до повръщане, още изследвания, снимки, ямр и всякакви странни неща. Направи ми впечатление, че след едно много тежко повръщане(вече нямаше почти какво да връщам :Д) ги усетих пак, може би говори нещо. Усещането беше от сорта на много бърз пулс, това е нормално при повръщане, но имаше паузи, докато ми се кротне организма през удар прескачаше и така около 5-6 пъти, удар, пауза, удар, пауза и така.
Пиши какво е станало, защото и аз имам подобни усещания в сърцето, включително и точно когато не ми е добре стомаха/червата. Казаха, че не е от сърцето, но точно така ги усещам.
Но пиша най-вече за друго: Ако тренираш "зверски" рано или късно ще си повредиш организма, независимо колко здрав си бил. Не знам дали падането е било, защото си припаднал от преумора или е било подхлъзване/спъване, но при всички случаи претоварването във фитнеса има обратен ефект. Ако вземаш и стероиди вече ти се уврежда сърцето, със сигурност.

# 548
Здравейте група!
Пиши какво е станало, защото и аз имам подобни усещания в сърцето, включително и точно когато не ми е добре стомаха/червата. Казаха, че не е от сърцето, но точно така ги усещам.
Но пиша най-вече за друго: Ако тренираш "зверски" рано или късно ще си повредиш организма, независимо колко здрав си бил. Не знам дали падането е било, защото си припаднал от преумора или е било подхлъзване/спъване, но при всички случаи претоварването във фитнеса има обратен ефект. Ако вземаш и стероиди вече ти се уврежда сърцето, със сигурност.
Не, подхлъзване и удар с откат, стреса беше голям след падането. Докато ме караха към болницата от страх, от адреналин ми претръпваше цялото тяло. Преди това никога не съм имал здравословни проблеми. Казаха ми, че е от страх, напълно мога да повярвам, защото пак казвам на 23 съм и никога не съм имал проблеми. А това с тренирането, образно казано, просто тренира всеки ден. От както паднах за 4 месеца имам 2 тренировки, бях в адска депресия известно време след удара.
Не взимам никакви стимуланти.

# 549
Е, то щеше да е съвсем прекалено и след удара тренировки, без да дадеш възможност на организма ти да се възстанови.
Всеки ден е вредно. Поне два "почивни" дни трябва да имаш. И /както казах/ - стигаш ли до краен предел вече вредиш на организма си, изхабяваш го.

# 550
Здравите хора имат средно по 600 екстрасистоли на ден. А екстрасистоли се появяват и на напълно здрави сърца. За да се сутанови има ли проблем, нуждаеш се от лечение, се слага холтер за 24 часа и после кардиолог го разчита. При над 3000 екстрасистоли на денонощие се предприема нещо.

Ако в понеделник не ти предложат холтер, си записвай час за д-р Трайков или д-р Протич (ще ги намериш с superdoc платформата).
Едва ли са толкова. Усещам го 2-3 пъти на ден изключително рядко, ама ми стана интересно какво го предизвиква, след това което ми се случи. Ако бяха 600 пъти на ден да съм се метнал вече от някъде.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 22:53 от lastupdateeveryday

# 551
  • София
Ама те обикновените хора не ги усещат/не се усещат Simple Smile. На мен ми трябваха 3-5 месеца да се усетя какво ми е, мислех, че е паник атаки. При това имам зет - кардиолог.

# 552
Аз имам холтер с 1008 екстрасистоли, от които съм усетила 3-4.

# 553
Аз имам холтер с 1008 екстрасистоли, от които съм усетила 3-4.
Доколкото разбрах, поне от личната ми, ако не влошават качеството на живот не са притеснителни. Нещо от сорта на задух, изтръпване и подобни, не си спомням изброеното. Аз единственото което усещам е гъдел в дробовете и желание за кашлица :/

# 554
  • в джунглата
Тъкмо навреме говорете за екстрасистолите, в момента съм с холтер 48ч, именно за това. От години ги имам, но все още ме "плашат".
А за момчето което пита, мога да му препоръчам нещо за успокоение, магнезий, калий и омега 3 мастни киселини. Това са неща все четени из темите.

Общи условия

Активация на акаунт