Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 014
  • 323
  •   1
Отговори
# 255
Дейна и от мен ЧЕСТИТО!  bouquet

# 256
Здравейте, мами!  Hug
До сега не съм писала тук, защото ви открих само веднъж и след това не успях. Сега се записвам, за да мога да ви прочета.
Аз се казвам Снежана и вече съм на 40 години. Имам 2 деца тийнейджъри и един сладкиш Ема - на 8 почти месеца.
Усмихнат и слънчев ден от мен!   bouquet

# 257
  • преди Варна/сега Горна Оряховица

Днес си мислих, че трябва да издиря темичката.

А аз утре ще имам празник на буквите. Най старата мама в класа съм.
много важно,това да ти е проблема....важното е на колко се чувстваш и как се чувстваш   bouquet
Не съм влизала тука мнооого отдавна-честито бебче на Дейна и спокойна бременост на всички чакащи!Никога не е късно да станеш майка..отново...какво по-голямо щастие от това
Спорна седмица на всички   

# 258
Здравейте мами smile3525

Добре дошла и на snezhka-smeshka  bouquet

Ние сме добре, доколкото е възможно....тръгнали са 8 зъба наведнъж да избиват и е голям киселяк Crazy
Подготвяме се усилено за първия му РД.Поръчки за торти, списъци на гости, списъци за менюто.Лудницата е пълна.Сещам се за миналата година по това време как е било, какво щастие изживяхме с баща му и направо на рев ме избива, но от щастие де Grinning

На всички пожелавам много радост и здрави дечицата ни да бъдат!

# 259
 smile3525Здравейте,мами и добре дошла и от мен на snezhka-smeshka!

Емоли,как кипи подготовката?И аз си ме4тая вече за рожден ден WinkА иначе ние сме добре,с бебето започнахме кашите ве4е feedingХаресва му да си хапва ,пак и аз сам по-спокойна,4е не е гладен,защото за последния месец бе6е ка4ил само 200 гр. Thinking и педиатъра ни каза да запо4ваме ка6ите.Изглежда не му достига кърмата.Сега ще видим дали има полза от тези сереали?!Мами,с пресен опит казвайте как е било при вас?Да споделим ! Hug

# 260
дейна честито и от мен.а ти на колко години си ако не е тайна.аз родих  дъщеря си на 38 години и живот и здраве ако успея и ми позволят годините искам да родя още едно бебе.

# 261
Благодаря ви момичета ? Не е тайна на колко години съм - на 37  още за малко  Laughing.

# 262
Дебра, нали не спираш да кърмиш, нищо, че хапвате и каши. Важното е да предлагаш гърдата често, така и кърмата ще се увеличи. Ние още се кърмим, като ядем по един път на ден зеленчуково и плодово пюрета и понякога и малко каша. До 1 годинка е хубаво да наблягате на кърмата.

# 263
Снежка,да,продължавам да кърмя по 6-7 пъти на ден,тои се буди и през нощта един път или рано сутрин.Целта при нашето захранване е не да измества млякото,а само да го допълва.Така,4е не знам кога 6те се слу4и това да изместя цяло хранене със зелен4уково или плодово такова.

Поздрави! smile3525

# 264
А ние вече хапваме и пюренца Laughing

Прегръщам ви всички Hug Взех и каша от банана тези дни ще опитаме...

# 265
Здравейте, записвам се и аз за темата. Доскоро дори не подозирах, че ще започна да влизам в този форум, дъщеря ми е на 20 г. и вече се подготвях психически по-скоро да ставам баба  Simple Smile  Но откак започнах да подозирам причината за забавената менструация и особено след като със сигурност се потвърди, че съм бременна, някак нямах никакви колебания как ще постъпя.
Ситуацията ми никак не е лека, разведена съм, а с бащата на бъдещия бебчо имаме връзка от 8 години, но не може да се каже, че сме прекалено обвързани един с друг. Той е много объркан от новината и определено не е очарован, но не ми се меси в решението. В същото време съм в преходен период в моята работа и от следващите месеци зависи дали ще ми тръгне добре и ще имам финансова стабилост. А през есента ставам на 40.

В същото време съм изумително спокойна, някак съм сигурна че всичко ще е наред - каквото и да значи това. Вече бях в Майчин дом за генет.консултация, след една седмица отивам на транслуценция да определят степента на риск, но съм сигурна, че ще правя амниоцентеза. Засега на монитора бебо изглежда чудесно, само дето обича да се гъбарка с лекарите и застава в най-неудобна за тях позиция, щом усеща, че някой го гледа на монитор Grinning

Искам обаче да попитам нещо. Моята гинеколожка каза, че изследването за токсоплазмоза не се поема от Здравната каса - вярно ли е? Имам котка от години, искам да продължа да я имам, но елементарната предпазливост изисква все пак да се изследвам.

А иначе котката ми много трогателно се гуши точно в скута ми и мърка. Ако я оставя, може да мърка с часове. Знам, че за хората ултразвуците, издавани от котките, са много полезни - за сърдечната дейност и изобщо. Но някой някога изследвал ли е влиянието им върху зародиши?  newsm78

# 266
  • морето и сините вълни :)
Твоята лекарка те е излъгала  Naughty Naughty

Токсоплазмата се поема от здравната каса-даже когато ми вземаха кръв взеха повече за да ми определят кръвна група,токсоплазма,СПИН,Жълтеница.

Кажи на твоята лекарка да влезе в сайта на НОИ и там да прочете какви изследвания ти са полагат че много се правят на гръмнати тез лекари напоследък.

Полага ти се вагинален секрет,цитонамазка ако не СА ТИ ПРАВИЛИ СКОРО
надявам се да съм от полза

bouquet  bouquet  bouquet Лека и безпроблемна бременност и супешен финал

# 267
  • София и там където не се пуши
Обади се в здравната каса, защото има някои изследвания при бременост за които са ни отписали възрастните мами.

# 268
Билката - не се притеснявай, а си карай спокойна бременност. И ние имаме котка, а аз нищо не съм правила по въпроса. То човек колкото повече знае изглежда повече се страхува. При мен всичко беше наред. Не съм си правила такова изследване. След като се роди Ема не пускаме котката да влиза в стаята на бебето, но тя все издебва удобен случай да влезе - нали я гони любопитството.
Пожелавам всичко да е наред!  Peace

# 269
leka bremenost   bouquet
Билка, и мойта ситуация беше подобна на твойта. Голямата ми е на 17, разведена съм и живеех с таткото на мойто бебе от 10 години. Когато станах в 5 месец се разделихме, морално и материално не пожела да ме подкрепя, а аз реших че той не заслужава моето дете и сега съм самотна мама. Казвам го с гордост. И съм най - щастливата мама на света. Пожелавам ти една чудесна бременонст и леко раждане. Прегръщам те.  bouquet Hug за решението ти да си родиш бебчо. Децата са най - голямото щастие на земята! И нито пари, или каквото и да било може да измести това щастие. Бъди щастлива. Grinning

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 10:15 от dinka

Общи условия

Активация на акаунт