"Ягодова луна" - скучничко, но пък ни събира на раздумка :) / тема 2

• 27 969
  • 648
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Вчера минавайки с кола по Хр.Ботев съзрях ателието на Левон,действащ сервиз за телефони е,поосвежена е фасадата,беше отворено и се виждаше вътре,същото е,като показаното в ЯЛ

# 421
Здравейте, аз уж се бях записала да гледам, но взех че забравих едно 5-6 седмици. 🙈 Днес ударно си наваксах пропуснатото и почвам подред. Първо да кажа, че аз към актьорите нямам никакви сериозни забележки, монтажът и ефектите са малко комични на моменти, но цялата работа е вмирисана от главата а.к.а. Фуча и Иванова, и няма оправия, ако ще Ди Каприо и Де Ниро да си партнират. Много елементарни повтарящите сюжети и изключително глупави, плоски/ еднопластови образи.

Историята ми е общо взето Пътят на Честта след 20годин. Кера и Светла (те са и със същия гардероб що годе) почнаха уж примерни, високоморални, опечалени вдовици, но развитието им и на двете е абсурдно за този образ. В някакви нереални и крайни ситуации се намериха с мъж  - Кера на втория ден, Светла след 30 години траур, ама в рамките на седмица с двама. Пак имаме супер неадекватно държание към синчето, едното на 10 го третираха като на 3(Мартин), другото на 30 като на 10 (Сано). Сцените на Кера в училище едно към едно с тези на Светла в пожарната, да види мама с кого се е било детето, че да му се скара. Също и двете са желани и ревнувани цял живот от близък на мъжа им - къде брат, къде BFF - който го е и затрил.

И сЯ любимият ми момент, лайтмотивът на двата сериала  - идеалната жена е тази, която върти манджи и баровците само за такива си мечтаят, ума и дума губят като я намерят, работа, апартаменти и околосветски предлагат за тия два домашни залъка. Помним Калата как точеше лиги по на Кера чушките, тука Чавдар 30 години братче за питка лелее. 😑 Даже Рая като се очовечи и влюби и нея я показаха да бърка яйца, демек го разбирам като да е на прав път да стане и тя мечтаната жена. Боршош всъщност не ме дразни, хубаво момиче е, където съм я гледала все е в ролята на глезената кифла и си ѝ лепва точно. Пак намирам допирна точка с ПЧ, с Лора са един и същи образ, кифли, богаташки, че и двете за актриси се гласят, падат си и по доброто момче.

От Под Прикритие пък колко са си взели Фуча и Иванова (нея все я пропускаме) няма да почвам. Само им броя втори неуспешен опит за Джаро с Мутафчиев, който се справя по-добре, но то и конкуренцията е Киро Блендера все пак.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 20:12 от Emi_55

# 422
JoyJoyJoy
Къртиш!!!

Само едно допълнение - Мутафчиев игра в Под прикритие и героите му и на двете места са едно към едно общо взето Joy

Ех, Джаро...никой не може да го стигне хаха

# 423
Очакваме “Изпепеляващ финал”! Scream Дали? Wink
вчера на плюс минус по нова, имаше интервю с двете "лоши"момчета пожарникарчета , Живака и другия брадясал/разбрах вчера чак,че героя му бил Васко/ и казаха че героите им  щели да претърпят катарзис, и май ще има втори сезон,ама не искаха нищо да кажат повече

# 424
Вчера минавайки с кола по Хр.Ботев съзрях ателието на Левон,действащ сервиз за телефони е,поосвежена е фасадата,беше отворено и се виждаше вътре,същото е,като показаното в ЯЛ
Боян му обра златото и Левон е фалирал и го е отдал под наем на телефонджиите Simple Smile

# 425
Героят на Джаферович защо ни беше , не мога да се сетя. За калабалък ли, за разкош ли ...Можеше да се вкара в по-смислено действие , но това да е кусура...

# 426
Emi_55, много добро! Усещането, че едно си баба бае, едно си бае, не ни е подвело.
Артистите се справят добре и определено повече ми харесва сериала от ПЧ. Очаквах повече мъжествени пожарникари, а то 5 човека на кръст. 😁
Айде, чакам доброто са победи в следващия епизод, че много ме напрягат тъпи финали.

# 427
Само едно допълнение - Мутафчиев игра в Под прикритие и героите му и на двете места са едно към едно общо взето Joy

Ааа помня го, но беше по-второстепенен герой тогава, тук е главният главорез. Джаро след един пожар стана от полицай мафиот, тук имаме същото развитие на Мутафчиев, но от пожарникар става "трансферът". Абе въобще зле преписана работа от където и да я погледнеш. Някак обаче и логично Мутафчиев все с пушЪци да го свързват, тоя хрип е като на някой току изсмукал 5 стека цигари.

# 428
  • Ню Йорк
Emi_55, много добро! Усещането, че едно си баба бае, едно си бае, не ни е подвело.
Артистите се справят добре и определено повече ми харесва сериала от ПЧ. Очаквах повече мъжествени пожарникари, а то 5 човека на кръст. 😁
Айде, чакам доброто са победи в следващия епизод, че много ме напрягат тъпи финали.

Тия мъжествените пожарникари са от австралийската пожарна, не от нашата Wink

# 429
Сано и Асен по нова. Ама такива глупости ги пита водещата (която прави ужасни гримаси докато говори) - какво научили за пожарникарите от ролите си? Вие нещо за пожарникарите научихте ли от тоя сериал, освен, че ходят брадясали?

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 11:02 от Анонимен

# 430

Ааа помня го, но беше по-второстепенен герой тогава, тук е главният главорез. Джаро след един пожар стана от полицай мафиот, тук имаме същото развитие на Мутафчиев, но от пожарникар става "трансферът". Абе въобще зле преписана работа от където и да я погледнеш. Някак обаче и логично Мутафчиев все с пушЪци да го свързват, тоя хрип е като на някой току изсмукал 5 стека цигари.
Мен ми се струва,че си държи краката в ледена вода ,за да докара този хрип,ала Владо Калембер /от Сребрна Крила/, или Марлон Брандо в Кръстника

# 431
  • у нас
Моя мъж, който е пожарникар, казва че  сериала е подигравка с професията . На мен пък ми харесва Simple Smile дано има втори сезон.
За вторник-залагам, че убитата е Цвета.

# 432
Фучката обича да вкарва безсмислени герои,за да създават калабалък.Джафарович тук.тази където не можеше да говори през целия филм в ''Пътят на честта''въобще да се чуди защо са тези персонажи.Творческо безсилие.

# 433
  • Велико Търново
Сано и Асен по нова. Ама такива глупости ги пита водещата (която прави ужасни гримаси докато говори) - какво научили за пожарникарите от ролите си? Вие нещо за пожарникарите научихте ли от тоя сериал, освен, че ходят брадясали?
А, и още - че всеки ден мият халето на пожарната, изразходвайки сигурно стотици кубици вода, щото пък държат прекомерно дълго маркуча на едно място. И че сами си палят пожарите, които после гасят, като между другото все някой се опитва да убие някого, най-вече по време на Ягодова луна... Satisfied

# 434
  • София
Пуснах тема за новия Бг сериал, ''Румбата, аз и Роналдо''
Който реши да гледа да знае, че има къде да се коментира.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1214734

Общи условия

Активация на акаунт