Дошло е време за промяна, сърцето мое ще тупти за двама ! ~бебеправене 372~

• 28 725
  • 717
  •   1
Отговори
# 525
Според мен все пак при всяка жена е индивидуално. Аз разбрах, че съм бременна 4-5 дни преди датата на М, по гърдите си. Станаха много чувствителни и болезнени. Това, разбира се, е стандартен симптом преди менструация, само дето аз никога не съм го имала и за това се  усъмних, че нещо става. Гадене, виене на свят, умора, миризми и т.н., са симптоми, дължащи се на покачващото се ЧХГ, което преди закъснение е супер ниско и няма как да доведе до каквито е да е симптоми. От друга страна болката в гърдите се дължи обикновено на покачване на прогестерона, което може да се случи и преди закъснение.

# 526
Благодаря ви за бързите отговори, мили момичета!

От всичко дето прочетох тези дни по форуми и статии, ми се наби едно изречение: “Щом е рано за тест, е рано и за симптоми!”.. Повтарям си го и не се вглеждам в нищо друго.. просто ми стана любопитно за ЦС и се чудех при вас как е (благодаря за отговорите отново)  Simple Smile Но явно е доста индивидуално, все пак всеки е с различен организъм Simple Smile И аз силно се надявам да видим най - накрая две черти и този път да е до финал, но всичко е Божа работа и всичко си има причина и смисъл Heart Тааа.. #остават10дни Heart

# 527
Eeyoreeee, стискаме ти палци след 10тина дни да се похвалиш 🎉

# 528
Здравейте, включвам се и аз в бебеправенето. На 41 съм, миналата година първи опит за трето (момчетата са на 15 и 12), завърши с мисед в 9 седмица. Откриха ми миоми и ги оперирах, мина ми 6 месечното пазене, в четвъртък на контролен, и живот и здраве - зелена светлина.
По принцип ми е редовен цикъла, на 26 дни, може би съм с по-ранна овулация, защото и двете деца се родиха 10 дни преди термин. Имам някаква ИР, но спрях да пия метформин, защото много ми се скъси цикъла от него. Не пуша от 5 години, вече минах на безкофеиново кафе... Надявам се всичко да е наред, да забременея лесно, и да имам здраво дете.
Пожелавам на всички момичета тук същото.

# 529
Ниа, здравей! Чудесно е да се решите на трето дете. Успех и дано не чакате много за втората чертичка! Gift Heart

# 530
Добро утро от мен! Аз се събудих с много болки в корема, и чакам да ми дойде. Мисля, няма смисъл от тест 😞

# 531
Христос Возкресе момичета ! Бъдете здрави и много щастливи ! 😇
Честито на бъдещите мами , лека бременност и до финал ! ❤
От няколко дни в главата ми се върти един въпрос , но все нямам време да попитам и вас.
Нали след О прогрестерона се покачва и организма се подготвя за евентуална бременност, но ако такава няма идва Ц и той спада. Чела съм ,че болките в гърдите се дължат  на висок прогрестерон, а ако няма О прогрестерона не се покачва и следователно няма болки в гърдите ли ? Чудя се дали тези болезнени гърди са знак ,че е имало О ?
Знам , че при всеки е индивидуално , но ми е много интересно при вас как е .

# 532
Христос Возкресе момичета ! Бъдете здрави и много щастливи ! 😇
Честито на бъдещите мами , лека бременност и до финал ! ❤
От няколко дни в главата ми се върти един въпрос , но все нямам време да попитам и вас.
Нали след О прогрестерона се покачва и организма се подготвя за евентуална бременност, но ако такава няма идва Ц и той спада. Чела съм ,че болките в гърдите се дължат  на висок прогрестерон, а ако няма О прогрестерона не се покачва и следователно няма болки в гърдите ли ? Чудя се дали тези болезнени гърди са знак ,че е имало О ?
Знам , че при всеки е индивидуално , но ми е много интересно при вас как е .
Изобщо не съм сигурна, че съм права, нека по-компетентните от мен да кажат, но май си зависи все пак от жената. Само от личен опит мога да кажа, че моят цикъл никога не е бил болезнен. Дори не съм усещала, че ще ми идва, а за болки в гърдите да не говорим. Първият път, в който ме заболяха се оказах бременна. И все пак не мисля, че никога преди това не съм имала овулация, следила съм я само с лентички, но всеки месец имах положителен тест, а често я и усещах. На кратко мисля, че при всеки си е индивидуално и не може много да се разчита, че след като има болезнени гърди, е имало и овулация и обратното - ако не ни болят гърдите, значи е нямало. Така де, за мен това би значело, че от 15-те години, в които имам цикъл, съм овулирала един единствен път 😂

# 533
Съгласна съм с Lifi. Аз например не винаги съм имала напрежение в гърдите. Понякога нищо не съм усещала по време на О. Въпреки, че никога не съм си мерила БТ, следяла съм си ЦС (тъй де, течението) тогава, когато се очаква О - консистенция, цвят. По това съдя дали съм в О или не. До сега не помня някога да не съм имала ЦС освен, ако когато на няколко пъти имах здравословен проблем и тогава положението беше друго. Понякога преди Ц имам напрежение в гърдите, друг път изпитвам постоянен глад или съм необичайно емоционална. Може би прогестерона влияе и на други неща в организма, затова ПМС е различен при всяка.

# 534
  • Варна
Изобщо не може да се съди за Прогестерона по болките в гърдите, или за това дали е имало овулация. Болките се появяват от промяната на хормоните едни, спрямо други, а може и изобщо да ги няма, така че не са никакъв критерий за нищо.
Ще дам пример със себе си. До сега винаги, след всяка намеса свързана с матката ми, гърдите спират да ме болят за поне 6 месеца, дори и за повече се е случвало. Пускала съм хормони многократно, няма никъде отклонение. Сега след хистероскопията пък, много изненадващо за мен, гърдите започват да ме болят от деня преди овулация ( така със сигурност имам, потвърдена и с преглед, и с тестове за О., и си я усещам). Гадното сега е, че съм в почти постоянно ПМС, много мразя тази болка в гърдите, като силиконови са 🤣

# 535
Arven, сега може да се вживееш в образа на Памела Андерсън!

Мен последните години започнаха да ми се втвърдяват, но много рядко. Като бях бременна обаче какви станаха!

# 536
След 6 месеца прием на инофолик комби няма никакъв резултат според хормоните ми.

Ето резултатите от Октомври 2019:
Скрит текст:

От днес:
Скрит текст:

Пролактина ми се е вдигнал и се чудя дали може да е от Витекс-а или просто нещо не ми е наред?

Май е по-зле станало положението. 😢

# 537
Пълнолуние, витекса смъква пролактина. Поне така навсякъде пише. Той всъщност така помага за забременяване, един от начините де, чрез хармонизиране на хормоните, но основно, че намалява пролактина.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 15:22 от Ivied

# 538
Благодаря ти, Ив. Аз го пия от месец Витекса.  Значи просто нещо не ми е наред Sad Май ще е време пак да се видя с Начев. Нещо много ми се на събра напоследък. 😭

# 539
Ами пише за Витекса, че му трябват 3-6 месеца за реален ефект. Естествено при някои жени още първия месец се усещат разлики. Но на моята опаковка пишеше 12 седмици.
По принцип високия пролактин си е проблем, но пък сравнително лесно решим! Я виж Ейнджъл как го смъкна и айде бременна. Няма да се даваш!

Общи условия

Активация на акаунт