Дошло е време за промяна, сърцето мое ще тупти за двама ! ~бебеправене 372~

• 28 706
  • 717
  •   1
Отговори
# 660
Блеки, честита ти Радост! Нареждам се под дъжда от памперси . Пък , ако може и раждането на всички да е леко , като твоето.
Кийпче, хубави новини за малкия мъж. Всичко ще е наред , въпреки първоначалните ти тревоги Kiss
Арвен, в Стара Загора ме оперира док. Бузалов. Носи му се слава на добър специалист. В болницата имаше пациентки от цяла България, дошли заради него. Нищо не ми каза за степен на ендо . Пак си погледнах епикризата и интересно там на хистология пише миомните възли и аденомиоза, а ендометриозата е писана като придружаващо заболяване.
Вчера гинеколожката ми даде направление за глюкоза и гликиран хемоглобин. Интересно захарта ми е 5,72 , при референтни до 6,10 и е с по-ниска стойност от предните 2 пъти, но е след 3 дни на хранене с минимални въглехидрати. В понеделник съм на консултация с ендокринолог, да видим там какво ще стане.
Освен това гинеколожката ми каза да направя днес тест за бременност, преди да почна лекарствата за гъбички. Да обаче сутринта ми зацапа и си викам спестих си парите за тест. Да ама след това няма нищо, а по календар трябва да ми дойде във вторник чак, а след операцията вече трети цикъл нямам никакви ПМС . Съмнявам се да има нещо , защото във фертилните дни имаме само 1 опит.
РЕдактирам се.
Марго, стискам палци всичко да е наред. Надявам се скоро да ни успокоиш, че ще те мислим.

# 661
Прибрах се и бързам да ви пиша. От понеделник почнах стимулация, малко на майтап, не бях сигурна до последно кое и как ще е. И миналата не понесох особено добре, но тази ми разказа играта, понеже съм с нов хормонален препарат. От вторник съм с нон стоп мигрена, а от вчера дигам и много високо кръвно. Днес сутринта на прегледа беше 200/120 и изкарах акъла на лекарите. Викаха комисия заради мен, заедно с професора, какво да ме правят и дали да спираме стимулацията. Казаха, че ще чакаме резултата от естрогена, ако е висок при тези оплаквания е много висок рискът за инсулт и прекратяваме веднага. Пратиха ме на спешен интернист и кардиолог, след обстоен преглед ми предписа лекарства за кръвното и смята, че веднага ще ми повлияе терапията. Междувременно нон стоп ми звъняха от клиниката да ме питат как съм, очарована съм днес от прегледа и отношението. Сега звъннаха и за резултатите, Е2 е добре, няма опасност, но ако продължи главоболието и не пада кръвното да спирам с инжекциите, а ако се засили много главоболието да викам линейка или в спешното.
Хем искам от една страна да продължа, тръгнали са три по-големи и няколко по-малки фоликули, хем ме е страх как ще се развие ситуацията. Не го желая на никого това, и за пореден път казвам, че инвитрото не е панацея, и желая всички да забременеете естесвено и да не ви се налага да тръгвате по този път.

# 662
Марго, от все сърце ти желая всичко да бъде наред и да приключиш успешно стимулацията!
Стискам палци!
Мери си кръвното вкъщи редовно, пий си лекарствата и всичко ще е наред!
Сигурна съм!

# 663
  • Варна
Марго, пожелавам ти да се овладее състоянието ти с лекарствата, много плашещо звучи. Ти, имаше ли изследвания за тромбофилия? Някакви предположения защо се случва така с теб? Не може ли само да намалите дозата на хормоните?
Кийпи, радвам се, че е добре нашето бебе! Отпусни душицата малко, всичко ще е наред! Да ти кажа честно, не ми се занимава с Варненски репродуктивни ... Да не ми се обиди някой, но мнението ми, като цяло за Варненските АГ-та е крайно негативно. Имам и горчив личен опит, както и няколко близки мои приятелки. Не съм ходила при случайни, все при много добри в областта си лекари. Не знам каква е тая моята каръщина, но колкото и да се доверя на някого, във времето все се дънят. Все нещо в знанията им куца и не им достига, не случайно се ориентирах преди години към София. Плюс това съм с особен статут сред лекарите във Варна, та щеше да ми е много по-лесно, ако някой тук можеше да ми свърши работа от -до, специално за гинеколозите говоря. Вместо това, обаче за 11 години, на няколко пъти щяха да ме уморят - буквално, и то все светила! Едно такова си остави ръцете по мен, в следствие на кюретажа са ми всичките проблеми в момента. Спирам, че ми е много болна тази тема и въобще, колкото са ми помагали лекарите тук, толкова и са ми навредили.
Ирен11, а за аденомиозата не пише ли коя степен е? Тя също може да се овладее малко с лекарства, които се прилагат и при ендометриозата. Няма да се отказваш, ей! Дай си време за естествено забременяване и ако не стане, търси още мнения. Глюкозата и инсулинът, както и всички стресови хормони се покачват от стрес, недоспиване, бързо вървене, определени видове храни. Следващият път, като се изследваш си дай едни 20-30 минутки спокойствие, преди взимането на кръв.
Блеки, така го разкавзваш, все едно на разходка си отишла и хоп - бебее Grinning
Локо, как си?

# 664
Марго, стискам ти най-големите палци да се оправиш и да издържиш до край без проблеми. С теб сме и ти пращаме хубави мисли! Purple Heart
Честита радост Блек! Бъдете живи и здрави!

# 665
Честито, Блеки! Голяма Радост си имате вече вкъщи! Grinning Да е здрава и да расте голяма ли силна! Heart
Кийпче Heart страхотна новина, лека бременност и един юнак на финал!
Марго, стискам палци тези неприятности да се последват от успешна бременност и щастлив финал! Стискам палци! Кръвното се овладява с хапчета, а явно и лекарите са добри. Пожелавам ти спокойствие и късмет!
Честито на бремелинките, Локо, всички пръсти стискам, дано те изненада малкото човече!
Прекрасен ден, момичета!

# 666
Марго, стиснати палчета и от мен ! Важното е  ти да си добре, но ако има как, не спирай процедурата. Изпращам ти много положителна енергия!!

# 667
Здравейте след получите лен тест ходих на гинеколог днес там не се вижда бременност .Пусна ми кръвен тест резолтатът е 884 докторката каза да и звънна в понеделник .

# 668
Теди, на преглед се ходи след около 2 седмици закъснение. Твоето колко е?

# 669
Ами 10 дни знам че е рано но се претеснявах да не затворят Плевен .

# 670
Теди, всичко ще е наред. Само търпение и спокойствие! Мисли положително!
Твърде рано е, за да се види нещо. Hug

# 671
Момичета, благодаря ви много за подкрепата и стиснатите палци ( и по 8, и по 12) Heart След като взех лекарствата и поспах успях да го сваля, и главата не ме боли засега, та съм с добро предчувствие засега, че няма да канселирам. Ще ми е тежко, ако спра, основно заради добрите хормони, с които стартирах, на моята възраст са учудващо добри показателите, а и ТСХ съм успяла да сваля до 1. Малко се бях разочаровала от лекарката в понеделник ( не ме прегледа на ехограф да видим антралните фоликули, а си плащам по 120€ на преглед), но днес пак ми се върна доверието в екипа. Пълнолуние, надявам се и ти да намериш лекар, който да ти обърне внимание, и на когото да имаш пълно доверие Flowers Four Leaf Clover
Арвен, изследвала съм основния пакет тромбофилии, с една нискорискова мутация съм. Направи ми много добро впечатление днес интерниста, при когото ме пратиха - разпита ме подробно, и един от първите му въпроси беше дали съм изследвала антифосфолипидния синдром, и беше готов да ми пуска изследвания за антитела, но се отказа, като му казах, че на 13 май имам най-накрая час за местното светило в хематологията. За кръвното предполага, че е комбинация от хормоналната стимулация, качените кг (+8 за една година Unamused )и психическото напрежение.
Локо, продължавам да държа палците стиснати, ирен и един опит стига, като е в правилната минута Flowers Four Leaf Clover
Теди, по принцип трябва да мине ЧХГ 1000, за да се види нещо в матката, макар че имаме вече родени бебета в групата, видени преди това Grinning
В отбора на нашите бебета чакам и малко розово включване Heart
На всички, които чакат да стане време за тест, желая дебели две чертички! На бременелките леки дни и много хубави вълнения, а на всички, чакащи за прегледи и процедури по-бързо да минава времето!

# 672
Марго, много силно стиснати палци всичко да е наред при теб. Наитина ситуацията е много притеснителна и не знам аз как би постъпила.

В този ред на мисли, моята сага продължава. След като тестовете днес са една много малка идея по-наситени от вчера, но пак бледи, пуснах и второ ЧХГ на 48 часа. Първото беше 26,47.
Второто 38.04
И тъй като и зацапването продължава се притесних много дали не е извънматочна. Хукнахме с ММ по спешност към Вита. Докторката беше много мила и учудена защо отивам на 3 дневно закънение с такива съмнения и вика "Май сте чели в интернет, а ?" Grinning Много било рано да се види такова нещо и според нея не е това. Или ще е БХ или това човече ще реши , че му се живее в мен. Каза, че ЧХГ е ниско, но имам шансове и за добър изход, но да спра да пускам кръвни за да не се шашкам допълнително. За мен е малко странно и може би няма да я послушам.
Изписа ми 3х2 утрогестан и 3х1 но шпа с идеята да спрем зацапването като вдигнем прогестерона и остава да се надяваме и чакаме. Другата събота иска да ме види пак, ако до тогава не ми е дошло де.
Каза, че имам перфектна лигавица 16мм и мека матка с жълто тяло в левия яйчник. Общо взето всичко ми е супер, ноо не се знае какво ще стане, шанса е минимален според мен.
Днес и температурата ми се вдигна на 37.11. Общо взето абсолютно шашава работа...
Сега трябва само да лежа и да се надявам на чудо. А така се надяваш ЧХГ да е паднало и да се спре и да си ми дойде, че гелчето си ме чака. Но не, трябва да ме измъчи качествено.
Иначе тя е и репродуктивен специалист към инвитро центъра на Вита и си поговорихме и на тази тема. Каза да не бързаме с процедурите, че е оптимист за бъдещето ни, дори и да не е в този цикъл. И така... to be continued

# 673
  • София
Марги, цял ден те мислих.
Радвам се, че си по-добре и че си настроена положително ! Flowers Four Leaf Clover
Аз не бих спряла процедурата. Давай смело напред и скоро и твоята сага да приключи с Хепи Енд ! Hug

Локче, минимален шанс, но пък не се знае колко е борбено същественцето ! Hands PrayHands PrayHands Pray

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 18:34 от rave

# 674
Марго дано всичко се подреди, а и е важно че се чувстваш по-добре! Много е важно как приемаш лекаря срещу теб. Аз също съм от Варна и също бяхме тръгнали по репродуктивен лекари. Лекарката, която посетехме уж похвалена, обаче ми направи толкова лошо впечатление, с нейното неглежиране на проблема ни.... Повече не се върнахме.... И като цяло въобще, страхувам се от нашите лекари... Честно!
Локо стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт