Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 330
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Нямам представа какво е положението с наемите сега, след месец ще разбера, но явно има раздвижване в пазарса на труда: за последната седмица от 5 изпратени по време на ИП СиВи-та, минах на 3 интетвюта, получих и обаждане бивша колежка в друга фирма, която разширява дейността си. Хотели, ресторанти, кафенета също отварят ще има нужда от хора, които да работят. Тия хора ще имат нужда от места, на които да живеят.
Късметлии ще са тия, които наемат сега на по-ниски цени, защото след 2-3 месеца нивата на наемите отново ще върнат на старите си нива.

# 586
Аз не съм обезпокоена, че наемателя ми напуска. Мога да си позволя лятото да го държа празен (ще го ползвам за други цели). Да видим, дали ще стане така.

# 587
  • София
Към момента установявам, че без брокер ще се проточат нещата. То е и логично де. Малко са обажданията. Има един оглед утре.
Миналата година с брокер се отдаде за 2 дни, за 730 лева. Ама като се сетя пак нямаше много огледи.

# 588
  • София
Миналата година беше съвсем друго. Сега, може би ще се оживи чак август, септември, и то ако всичко е наред и студенти, работници, ученици нормално започнат учене и работа от септември.

# 589
Те хората вече започнаха работа. Малко са тези, които са вкъщи, а и вероятно от 1 юни вече ще трябва да се завърнат, независимо от всичко или просто да напуснат.
Студентите така или иначе търсят от септември натам.
Моя колежка търси отдавна апартаментче, обаче изискванията са ѝ доста крайни - хубаво, за малко пари и да е с добра локация, та вече половин година се ослушва.... Сега се чуди за едностаен за 600 лв в широк център някъде, нещо много ѝ се вижда.

# 590
Явно не те е касаело и си пропуснала колко пъти се изумяваха хора как може за двустаен да се искат 500 евро, а за 700 са направо потресени. Пак ще попитам ако твоя имот ти излезе 60-70000 евро (вероятно няма да е по-малко) за колко ще го пуснеш.
Не съм пропуснала. Много добре си спомням дискусиите с теб. По-скоро няколко души ти се издразниха, че едва ли не 10 пъти повтаряше ти колко луксозни имоти имаш и колко пари им взимаш, без никой да те е питал, малко като хвалене звучеше. Ти беше този, който се изумяваше на бюджетните квартири на някои потребители.

Май нещо си се объркал. Аз нямам имот, който се нуждае от довършване и обзавеждане. Моят имот си е завършен, но за момента баба и дядо са настанени там и докато са живи, няма да се отдава под наем. Споделяла съм в темата че с приятелят ми смятаме да отдаваме неговия апартамент, в който в момента живеем, след като се изместим в къща. Апартаментът не е луксозен, но всичко е ново и правено като за лично ползване. Мебелите и техниката са няколко класа над Виденов и Беко. Кварталът не е от най-търсените. Ще го пуснем за колкото вървят сходните жилища. Преди няколко месеца видях обява за апартамент в нашия блок, двустаен като нашия, с обзавеждане на същото ниво, обявен за 500 лв. За един час няколко човека бяха писали дали е свободен и кога може да се види. Значи това е добра цена. Като наближи да го отдаваме, пак ще си сверя часовника. Както Welt ти писа, наемателите не ги интересува една квартира колко е излязла като пари на собственика, а как е като наем, в сравнение със сходните квартири за района.
Не знам какво ги интересува наемателите, но е факт, че аз взимам точно толкова колкото е нормално спрямо цената на имота. Дъщерята за която говорите не ми е наемателка, а просто я дадох за пример, защото се твърдеше, че само чужденци взимат двустайни за такива суми. Просто споделих, че има и българи. Относно хваленето с двустаен апартамент ще кажа, че след като си постоянно във форума би трябвало да ти е ясно, че точно с двустаен апартамент не бих се похвалил 😀.

# 591
  • Варна.
Проврена информация - студентка, самостоятелно плаща 1200 лв. наем в гр.Варна. Апартамент с две спалн и голям кухньохол, в нова кооперация, в района на Нептун. Родителите могат да си го позволят. Втората спалня е за тях, защото когато идват искат да имат стая.

# 592
Проврена информация - студентка, самостоятелно плаща 1200 лв. наем в гр.Варна. Апартамент с две спалн и голям кухньохол, в нова кооперация, в района на Нептун. Родителите могат да си го позволят. Втората спалня е за тях, защото когато идват искат да имат стая.
Хазаина да се моли момата да повтори или да запише после 2-ро више, защото това е единичен случай. Аз бих казала, златна кокошка.  Такива студенти са единици.

# 593
  • Варна.
Единичен е, но ще ви спомена и втори подобен. Две студентки в Медицински университет от Пакистан - 1000 лв., Две стаи, голяма тераса и малка обща кухня, Апартамнента е в блокчетата срещу университета.

# 594
  • Варна
Аз не разбрах - как така хем самостоятелно плаща, хем родителите могат да си го позволят?? Значи не плаща самостоятелно, а родителите плащат.

Никот, вземай си колкото можеш, не остана човек в тая тема, дето да не е разбрал за теб. Grinning Никой не твърди, че лъжеш. И да питам - кой се хвали с двустайни??

п.п. Студентите от медицинския във Варна ги знаем. Но те наемат на такива цени в много тясно географско каре и сапо-скоро изключение от пазара във Варна. Както и може би оригиналните турци от Техническия.

# 595
Единичен е, но ще ви спомена и втори подобен. Две студентки в Медицински университет от Пакистан - 1000 лв., Две стаи, голяма тераса и малка обща кухня, Апартамнента е в блокчетата срещу университета.
Около медицинския си е скъпо и без студентите, там района е добър (ако не си активен шофьор:smiles:). Но аз на пакистанки не бих се радвала, и бих ги проверявала лично всеки месец.
За Нептун 1200 лв и един наемател си е върха на офертите.

# 596
  • София
Ее, лигавите се вече! Самостоятелно живее, групово се плаща Simple Smile
Аз такива много ги обичам. Хем пазят чисто, хем парите са сигурни Simple Smile

# 597

Аз такива много ги обичам. Хем пазят чисто, хем парите са сигурни Simple Smile
И аз ги обичам.
1 момиче колко ще изцапа и амортизира 3-стаен. Сигурно и не готви, понеже сега е модерно да си веган. Принцесата на мама и татко. 5 години сигурни пари. Wink Дай Боже всекиму.

# 598
Като почне да ги изкарва тя и да плаща лично, пак да се похвали. Simple Smile
Това е поредното доказателство, че на млад човек може и да му се иска, ама не може. Девойката без техните щеше да е като масовия наемател в тази тема.

# 599
  • Варна.

Петък е, лигавим се.
Девойката е много свястно момиче, късмет за наемодателите. Живее си тихо самичка, лятото се прибира, защото работи в семейния бизнес, но наема не спира. Понятно, родителите плащат. Някой нещо да не е разбрал?

Общи условия

Активация на акаунт