Дневник на храненето по време на бременност

• 5 917
  • 74
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз от вчера:
Закуска: препечена филийка с кашкавал и едно бъркано яйце с кафе.
Обяд: Таратор и половин свинска пържола.
Следобед: Парче ягодов пай и портокалов сок.
Вечеря: Грах с едно парче пица.
Късно вечерта: малко чипс Прингълс.

# 31
  • Denmark
Аз нямам определени закуска и обяд, гледам да ям възможно най-късно през деня.
От 6 ч. до 11 ч. - кафе с мляко и около 2 л вода
Към 11 ч. - ябълки
14 ч. - снаквах чери домати
15 ч. - омлет с малко шунка и бяло сирене
Ранна вечеря към 19 ч. с една краставица и пиле Алфредо
Опитвам се да не се храня прекалено много, но е трудно, постоянно съм гладна....

# 32
  • Terra incognita
Правиш огромна грешка, като не закусваш. По- добре да пропуснеш вечврята, или тя да бъде от нещо леко, отколкото да пропускаш закуската. Но по време на бременност не е желателно да се пропуска основно хранене. Може да е есна салата, но трябва да го има.

# 33
  • Denmark
Ами хапвам, когато огладнея, не съм от хората, които мислят за храна със ставането. В началото на бременността закусвах, защото огладнявах рано, сега явно чашата кафе с много мляко ми действа като закуска.

# 34
Ами хапвам, когато огладнея, не съм от хората, които мислят за храна със ставането. В началото на бременността закусвах, защото огладнявах рано, сега явно чашата кафе с много мляко ми действа като закуска.
А в коя седмица си?
Аз не разбрах, хем казваш, че си постоянно гладна, хем после казваш, че не си гладна Simple Smile
Иначе преди бременността и аз фаствах и ядях първо хранене доста късно, но сега вече не мога. До 9-9.30 най късно трябва да хапна нещо.

Кардио тренировка - спининг с умерен пулс.
Закуска- скир и кисело мляко с протеиново мюсли и боровинки. Няколко солети.
Втора закуска - 100 гр ягоди, две бисквити.
Обяд - салата от марули, домати и краставици, пилешка шунка. 150 гр кисело мляко.
Снак - 20 грама шунка и кисели краставички.
Ако успея да надвия желанието за сън ще си направя и силовата тренировка.
Вечерята ще я мисля в движение. Или постни чушки или протеини (извара, шунка, салата и нисковъглехидартен хляб)

# 35
Дух,менюто ти е супер ! И аз така г/д се хранех ,та бях шампионка с килограмите .Най-много качих първите 12 седмици +4 кг ,обаче можех да ям само бисквити .После минах на железен режим без никакви снакове ,боклуци и качих още 4.Не се притеснявай ,имаш хранителна култура Flowers Hibiscus

# 36
Влади, благодаря ти. Аз качих преди да забременея точно и то 4 кг. От както съм бременна съм още +2. Бях много активна, после започнах работа на бюро и колкото да опитвах да наваксвам с движението не се получаваше както бях свикнала и резултатите дойдоха бързо. Сега се чудя дали е от бебето (защото се разширявам доста точно в таза) или е от намаления разход на калории (заради бебето и извънредното положение не горя колкото преди) или пък съм нещо отпуснала храненето. При всички положения няма да се дам. Ако ще стана пак дебела поне да знам, че съм направила всичко възможно, за да съм здрава и да не ми страдат сърцето, ставите, мускулите и кръста. Битката е до живот. Но все се надявам да не кача още до края на 3 месец. Вече започвам да усещам какво и кога да ям, така че може би наистина ще успея. Стискам си палци. А и пак ще включа кардио, просто ще следя по внимателно пулса да не е над 140 и си правя толк теста (да кажеш цяло изречение без да се задъхаш)

# 37
  • Denmark
А в коя седмица си?
Аз не разбрах, хем казваш, че си постоянно гладна, хем после казваш, че не си гладна Simple Smile
Иначе преди бременността и аз фаствах и ядях първо хранене доста късно, но сега вече не мога. До 9-9.30 най късно трябва да хапна нещо.

Кардио тренировка - спининг с умерен пулс.
Закуска- скир и кисело мляко с протеиново мюсли и боровинки. Няколко солети.
Втора закуска - 100 гр ягоди, две бисквити.
Обяд - салата от марули, домати и краставици, пилешка шунка. 150 гр кисело мляко.
Снак - 20 грама шунка и кисели краставички.
Ако успея да надвия желанието за сън ще си направя и силовата тренировка.
Вечерята ще я мисля в движение. Или постни чушки или протеини (извара, шунка, салата и нисковъглехидартен хляб)

Наистина страхотно и пълноценно меню. Simple Smile
Не съм гладна сутрин заради кафето (по препоръка на датските лекари пия повече мляко от преди да забременея) иначе след това (обикновено 11-12 часа) буквално докато си легна вечерта, ми стърже корема. Аз не правя фастове или ако ги правя е несъзнателно, преди също така си се хранех. Иначе съм 24та седмица +6-7 кг и затова реших да следя повече калориите и да увелича движението.

Днес хапнах на обяд голяма салата Айсберг с бяло сирене и риба тон.
Към 16 часа - парче домашно барче от мюсли.
За вечеря ще изпека пилешко филе и ще направя салата домати, краставици, сирене и маслини.

# 38
Не ти се бъркам, но понеже споделяш, според мен калориите ти са малко. До колкото четох второто и третото тримесечие се нуждаем с около 200-300 повече от преди. Ти изчислявала ли си си базовия метаболизъм и от колко калории се нуждаеш на ден без да си бременна?
С такова меню мисля, че всяка би била гладна. Поне аз със сигурност

# 39
  • Denmark
Не ти се бъркам, но понеже споделяш, според мен калориите ти са малко. До колкото четох второто и третото тримесечие се нуждаем с около 200-300 повече от преди. Ти изчислявала ли си си базовия метаболизъм и от колко калории се нуждаеш на ден без да си бременна?

Около 1800 предполагам, не си спомням точно. 60 кг на 172 см би трябвало да е около толкова, като не съм активна със спорта последната година. Като се пораздвижа тези дни, ще добавя още "полезни" калории, просто сега съм или на дивана, или на спалнята. Simple Smile

# 40
Разбирам. Аз определено съм против идеята да се яде каквото искаш и колкото искаш, но пък и другата крайност не е добре.
Направих си тренировката. Вечерях протеините + таратор.
Завършвам на около 1600 калории със 110 гр протеин. Рядко го докарвам до толкова много.
Закуската за утре също отлежава - като днешната, но с 5 гр чия, 7 гр бадем и 100 гр. ягоди.

# 41
  • Denmark
Дух, а да те попитам, ти поради някакъв проблем ли се храниш ниско въглехидратно или така си свикнала? Аз много се чудех на нисковъглехидратното хранене, но четох, че не е окей през бременността и че трябвало да включиш бавни въглехидрати поне (аз хич не ги обичам).

# 42
А не, никак не се храня ниско въглехидратно, дори напротив. Днес пак си превиших въглехидратите и ударих 180 гр. Просто когато се обърнах към експерт да ми помогне с подходящи тренировки за мен ( на база възраст, бременност, килограми и тренировъчен опит) и си споделих, че ме е страх за килограмите, двамата ми обясниха, че е много важно да ям протеин, понеже се знаем отдавна и са наясно с моето не харесване на месо и леко веган уклон в миналото. Та се разбрахме, че мазнините и въглехидратите не ги интересуват толкова стига да си набавям протеините и се разбрахме за сега да направим лек дефицит от 1600 калории, които впрочем ако ям истинска храна дори са ми в повече. Ако ям без хляб, без сладко, без много мазно и пържено 1600 калории са си солидно количество храна. Та просто се опитвам да си набавям протеин, понеже още ми е трудно. Но си ям и сладко и плодове и солети ако ми се гади, та определено не е нисковъглехидартно.

# 43
Дух ,ще изнамеря някъде из пощата ми мейл от д-р Сигридов ,които ме нахока хубаво ,че ккал се вдигат последният триместър с около 300 .Там и много хубаво ми беше написал човека да си наблягам на протеина .Ще си потърся тези дни из пощата и ще ти пратя ,мисля ще ти бъде от полза Simple Smile

# 44
  • София
Вчера беше моят cheat day, покрай притеснението за БХС днес.
За закуска изпих само едно кафе.
Обяд: Лахмаджун с айрян.
Следобед: банан
Вечеря: Ориз със свинско, арабска питка и салата домати и краставици.

Общи условия

Активация на акаунт