ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 556
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
И на нас ни е трудно да изберем, по-скоро на мен. Единият дядо вече си има внук на негово име, трите им имена са еднакви. Името на моя баща е “запазено” за брат ми по същата причина, живот и здраве, дано някои ден си има момченце. Така следват бабите, мъжкия еквивалент на едната няма аналог на английски, по-скоро английският вариант е на женско име и отпада. Другият вариант е хубаво, българско име, има аналог на английски, но нещо не мога да го възприема. Не знам дали е защото имаме близък приятел с това име или нещо друго, но не го усещам на място, а ММ почна да му говори с това име и само му мрънкам да спре. Проблемът е, че аз не мога да предложа друга алтернатива, цял живот съм си гледала женски имена и сега се затруднявам.
И да ви се оплача момичета, аз съм в болница. Четвъртък, дойдох уж да си взема болничен,  но трябваше да ме види на ехограф и да вземат кръв, за да пуснат пътека и се оказа, че матката ми е контрахирана и АГ каза, че е по-добре да остана, съгласих се, защото имах леки болки( имам сенна хрема и сега кихам като луда и отдавах неразположението на това). Вливат ми системи с кормагнезин и ми бият ношпа с папаверин, но вместо да се почувствам по-добре, сега почнах да пишкам по-често и с всяко ставане ме боли и ми дърпа ниско долу и така е от снощи. С тея  почивни дни няма доктори, има дежурни де, но идват сутрин, питат ме как съм и изчезват. Някои минавал ли е през нещо такова? След толкова системи и инжекции, почвам да си мисля дали нямам проблем с пикочния мехур, но няма с кои да го обсъдя.. чакам понеделник и така.

# 406
  • Пловдив
Винаги съм искала детето ми да не е кръстено на никого, приятелят ми се инати да е на баща му, аз не искам. Склоних, да използваме на баба му името с различни вариации, при всички случаи ще има конфликт, но не ме вълнува.
Баща му е Георги и да се насера, вариация не откривам.

# 407
Бихте ли споделили кои имена за момичета и момчета харесвате? Може пък да почерпим идеи, за които не се сещаме.
Допадат ми повече българските имена.
Момиче: Вяра, София, Моника, Елия
Момче: Ивайло, Виктор, Стефан
За сега това са ми едни от фаворитите и ММ ги харесва.

# 408
  • София
Ние сме говорили да вземе първата буква на баща му. На другия дядо вече е взета буквата от племенницата ми. Имаме само един вариант за женско име май. За мъжко не сме мислили особено, защото май ще се потвърди, че е мадама. Но още много не сме наблягали на тази тема.
Иначе той не харесва нетипични имена, иска да са силни и български както той казва.
А вие почнахте ли да усещате бебоците? Аз от 2-3 дена усещам вече гъделичкане и е много странно чувството. Днес чак ми стана смешно от гъдела. Grinning

# 409
Ние имаме име, аз исках ако е момиче да е с първата буквичка на таткото и да звучи добре не само в България. Предложих на мм и той се съгласи. Така си я наричаме и сега като и говорим Simple Smile               Milvan2000 стискам палци всичко да е наред. Аз ходя през половин час на тоалетна, а когато си на системи е нормално да е по-често, според мен не е притеснително.

# 410
  • София
Скорошно изписване, Милван Heart

# 411
И ние си имаме име . На първите 2 деца  имената им измислих аз, без да са кръстени на някой. Сега това име е изцяло остава на решението на  ММ, а той е решил отдавна: мъжкият вариант и еквивалента му и женското.
    От 2 седмици го усещам вече, като последната седмица  доста сериозно поритва. Особено вечерно време, като легна, и започват едни ритания в мехура.

# 412
На нас ни казаха 100 % момиче. Спряли сме се на 2 имена: Ема или София.
Мами снощи нещо ми потече от зърната и ми се намокри блузата, това коластра ли е? Това ми е първа бременност и всичко ми е ново. Сега съм 18 г.с

# 413
  • София
И ние сме пред големия проблем с име за момче. Имаме име за момиче от няколко години и дори за миг нямах съмнение, че ще е госпожица. Да, ама не - по първи предположения е момче, което ни доведе до безизходица с името. Сигурни сме, че няма да кръщаваме на никой, искаме да е име, което има галено обръщение, да се произнася лесно и на английски, но да не е някое модерно завъртяно име. Аз съм се спряла на Николай и Мартин, но таткото им постави вето.  Та за момента сме на етап мислене.
Милван, дано скоро всичко се оправи.

# 414
Ние май имаме име, ама малко на шега измислено преди да забременея (няма да е кръстено на никого). Все си мисля, че може и да ни дойде някоя по-гениално идея. Искам хем да е класическо българско име, хем да звучи нормално и на друг език. Ама повечето имена, които харесам, все се сещам за някой познат, и се отказвам Sad

Milvan2000 дано бързо се оправяш!

# 415
  • София
Milvan2000, бързо да отминават проблемите и всичко да е наред. Flowers Hibiscus

Ние още не сме стигнали до имената. На БХС докторите казаха 80% вероятност, така че ще им дадем шанс да познаят и на следващите прегледи Simple Smile

# 416
На нас ни казаха 100 % момиче. Спряли сме се на 2 имена: Ема или София.
Мами снощи нещо ми потече от зърната и ми се намокри блузата, това коластра ли е? Това ми е първа бременност и всичко ми е ново. Сега съм 18 г.с
И при мен се случи същото точно вчера вечерта, май е коластра. Освен това ще трябва да си взема някакъв крем за зърна, защото кожата е ужасно суха и боли от време на време.

# 417
  • Пловдив
За зърна доста жени хвалят този крем
https://www.google.com/search?q=%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D … rc=oGngpaFHEAnwgM

# 418
Именната традиция ми е една от любимите. Моите деца са кръстени на дядо и баба.
Милван, по-добре там под наблюдение Simple Smile
Стефи, коластра е

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 08:22 от Amelin

# 419
Здравейте мамита. Станали сме много майчета и много близначета. Леко бременеене Heart

Аз влязох в 15 седмица, скоро бях в болница понеже имах поне 3-4 кризи стомашни и чревни спазми. На строг режим съм - варено, печено, позволявам си кисело мляко и малко ядки от време на време, но основно съм на крем супи. Ужасно се подувам, ужасни колики вечер късно. Малко се упокоиха. Но сега ме притеснява болката в матката - като бъхтеща болка е и невралгии получавам в ректума. Пия но шпа постоянно и взех днес и магнерич. Утре съм на лекар, дано личната лекарка вече да ме приеме. Не мога едно направление да взема за регистрация на бременност от колко време и я карам на частно лице.

Да питам нещичко зс болнични и майчинство. Виждам, че се говори тоеа. Аз принципно работех сезонно в чужбина и се прибирам в бг и оослр пак. Тук в бг плащам здравни и съм безработни лице от 09.2018 г. Сега се назначих скоро и си плащам осигуровки. Ако се случи да вземам болничен, нои ще го одобри ли?
Назначих се заради майчинството да ме пуснат. Знам, чез без да работиш не става. Търся си работа, но като гледам как нещо все ме боли.
Днес матка, ректума и кръста опъва, мисля да я карам вкъщи и да се пазя преди всичко. Дано болките да аа нормални заради разтягане на матката 😍

Вие имате ли оплаквания подобни

Общи условия

Активация на акаунт