СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 707
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не работят по програмата на класа.Не зная защо.Само по БЕЛ и математика фиксираха отново с учителите и си знаят кой ден от колко часа.От училището изпратиха примерен график в кой интервал кои предмети да се включват.И като сложат от 11 до 12.30 например прозорец чужд език обществени и природни науки...става който превари...Привидна организация,а реално дезорганизация.Не че съм очаквала някаква адекватност от училището...
Същата работа а е и при нас, само дето и график нямаме. Хрумват им разни неща едновременно, децата се чудят къде да присъстват по-напред и накрая им се карат, защото няма вариант да не сгрешат. Изнервиха се децата много вече.

# 136
  • гр.Пловдив
Здравейте! При нас ДО тече с пълни сили. По МАТ обучението си е сериозно, взимат се нови уроци, правят се тестове. Госпожата на единия ден качва материали, дава домашна, а на другия ден решава on-line задачите, които са сгрешени от повече деца. Децата задават въпроси, отговаря им се и всичко се случва даже по-добре отколкото в нормалните часове. Вече са до средата на раздел неравенства. По разказвателните химия, биология и физика, правят само проекти. По география и история също добре вървят нещата. По БЕЛ обаче , нещата са трагични. Материалите не се качват преди 17 часа, няма on-line уроци, само съобщения в Google classroom. Казва се - Деца прочетете, тази и тази страница, и направете тези и тези упражнения за домашна. Децата задават въпроси, но никой не им отговаря, или ако случайно отговори, казва - Това не е така!, но как е не се обяснява. По ЛИТ са на "Българският език" , а по БЕ започват изреченията. По литература последната домашна е "кратък, но завършен текст на тема Език свещен...". Децата са я питали, какъв трябва да е текста - есе, теза, ОЛВ, но на никой не е отговорила. Направо съм възмутена. Другата седмица ще звъня на класната да се разправям, щото ми писна вече. Имам съмнения, че госпожата по БЕЛ технически не може да се оправи с ДО и някой друг ѝ качва материалите, защото са пълни с правописни грешки. Това обаче не е оправдание, за такова немарливо отношение към децата.

Може ли да помоля някой да качи Текстовете за редактиране, които обсъждате по-напред в темата, в седмокласната поща.

# 137
При нас на изпита в Междучасие дъщеря ми беше без камера. Не е проблем. Просто нямаме камера на компютъра. Иначе протича точно както е описала renni79.
По математика напредваме, но сме си все така назад като чета... Днес би трябвало да вземем Правоъгълен триъгълник с ъгъл 30 градуса.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 07:41 от Betty L.

# 138
Може ли да помоля някой да качи Текстовете за редактиране, които обсъждате по-напред в темата, в седмокласната поща.
Коя е седмоклашната поща? Аз мога да пратя там PDF файловете. Пратила съм ги на тази която беше дадена- на 2005.

# 139
А дали някой получи резултати от пробния на Регалия по математика?

# 140
Има ли някой с Майкрософт Тиймс
с акаунт от  edu.mon.bg. Детето има парола и акаунт, е не може да влезе и това си е .. Казва "Вашият акаунт или парола е неправилна. Ако не помните паролата си, нулирайте я сега."
Срещал ли е този проблем, за мен просто акаунтите не са активирани още

# 141
Не ми се получи качването на инспекциите

# 142
  • София
с акаунт от  edu.mon.bg. Детето има парола и акаунт, е не може да влезе и това си е .. Казва "Вашият акаунт или парола е неправилна. Ако не помните паролата си, нулирайте я сега."

Ние сме в Тиймс, но акаунтите на децата не завършват на edu.mon.bg, а на имейла на училището. На нас първия път като влязохме в Тиймс ни се наложи задължително да сменим паролата. Да не би някой учител да е променил паролите на децата и да е забравил да раздаде новите? Който ви е администратор на училището би трябвало да може да ви посъветва какво да правите с неправилна парола. Другите от класа влизат ли си без проблем?

От тук влязохме ние първия път: https://edubg2020.wixsite.com/edubg/ms-teams?fbclid=IwAR20NCPpOW … o7OiV2iw9s2fQYRTE

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 10:58 от mumble-bumble

# 143
Ние също сме в Тиймс и акаунтите на децата завършват на edu.mon.bg, но не сме имали проблеми с влизането. След първото влизане трябваше задължително да сменим паролата. После влизането си става без проблем.

# 144

Грешна ни беше паролата, госпожата беше объркала една буква.

# 145
  • гр.Пловдив
Коя е седмоклашната поща? Аз мога да пратя там PDF файловете. Пратила съм ги на тази която беше дадена- на 2005.
Ами то и аз не знам коя е точно. Преди време на мен ми беше пратена тази: sedmoklasnici_2011@abv.bg. Вие (повечето), коя използвате? В тази, която имам аз почти нищо не се качва.

# 146
  • София
Санака, голям страх ми е да не сме под карантина на НВО-то.
И мен тази перспектива много ме притеснява. Sad Вчера получих резултатите от ПИ по български език в Регалия и са по-ниски, отколкото обичайно изкарваше досега, като се явяваше "на живо". Концентрацията хич я няма, когато прави тест на компютър. Чакам следващата седмица да видя и математиката.
Иначе в нашето училище основно учат по български и математика, правят контролни, пишат им оценки. По разказвателните предмети са на проекти. Доволна съм като цяло, особено като чета как други деца са минали на самообучение.

# 147
Я, кажете на последните ви пробни тестове по математика как беше точкуването : първи модул/втори модул - 60/40, 65/35 или друго?

# 148
  • София
И ние първоначално не можехме да влезем с акаунта, даден ни от училище за МСТиймс. Звъннах на телефона за съпорт и се оказа, че ние въвеждаме паролата грешно - започва винаги с главна буква (вместо главно I ние въведждахме малко L). Ако не е това проблемът и при вас, може да се обадите и ще ви помогнат.

# 149
Я, кажете на последните ви пробни тестове по математика как беше точкуването : първи модул/втори модул - 60/40, 65/35 или друго?
65+35 в СМГ учители.

Общи условия

Активация на акаунт