Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 627
  • 553
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, Д-р Митева!
Искам да ви попитам за момиченцето ми на 5 години, много се поти. Целогодишно. Най-вече главата. Косата и става като току що измита. Дали е някакъв повод за тревога? Благодаря ви.

# 196
Благодаря Ви за успокоението, Д-р Митева! Simple Smile
За сега няма никакви оплаквания, но педиатърката ни още не и е изписала антибиотик, а каза само 7 дни да пие Бисептол. Каза нещо за антибиограма (ако не се лъжа) и след това ще го изпише. Няма ли да стане много-първо Бисептол 7 дни и после антибиотик...? Колко време след приема на лекарствата мога да повторя изследванията с урина и кръв, за да съм сигурна, че вече на 100% е добре?
Вие сте истинско съкровище! Simple Smile Хубаво е човек в тези времена да има на кого да се довери! Бъдете жива и здрава и все така в помощ на младите майки, като нас! Simple Smile
Няма проблем, радвам се, че предвид обстоятелствата около Ковид-19 мога да бъда полезна Simple Smile На въпроса за лечението с Бисептол - той също е вид антибиотик, така че не е за подценяване действието му. А е необходима антибиограмата, защото ако се изпише друг антибиотик "на сляпо", може да се назначи такъв, който да не е чувствителен на изолирания микроорганизъм и детето Ви напълно излишно да го приема. Иначе, след приключване на цялостното антибиотично лечение може отново да повторите част от изследванията, но за момента е рано Simple Smile Хубава вечер и благодаря за милите думи!!! Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 10:35 от Mamma

# 197
Здравей те д-р Митева!от 2/3 дена много му се изпотява главичката...нормално ли е?мисля че му е горещо ама се претеснявам...

# 198
Здравейте, Д-р Митева!
Искам да ви попитам за момиченцето ми на 5 години, много се поти. Целогодишно. Най-вече главата. Косата и става като току що измита. Дали е някакъв повод за тревога? Благодаря ви.
Здравейте! Най-често се касае за конституционална особеност и е добре да разпитате дали в единия или другия род е имало такива хора. По-рядко може да са касае за някаква ендокринологична причина.

# 199
Здравейте д-р Митева,
Дъщеря ми, която е на 9м преболедува да се надяваме уроинфекция причинена от ешерихия коли. Беше на болнично лечение 9 дни на антибиотик венозно, сега следва да пуснем отново изследвания и да видим дали е унищожена напълно бактерията. Въпросът ми е как да поддържаме максимално добре интимната ѝ хигиена, тъй като когато ака седнала всичко става в изпражнения и попадат във влагалището, и със сигурност замърсяват и пикочните пътища?

Благодаря
Здравейте! Бих препоръчала по-честа смяна на памперсите, а след ходене по голяма нужда - измиване на дупето възможно най-бързо, а не само избърсване с мокри кърпи. Би трябвало детето да е гледано на 6-месечна възраст на абдоминална ехография и предполагам няма нищо притеснително, което да предразполага към уроинфекции?
Да, беше на абдоминална ехография и всичко беше наред, доктора не откри нещо притеснително. Ние вече почти не използваме мокри кърпи, сменяме памперса на около 2 часа през деня и при наакване, като я мием с измиващо бебешко олио след ходене по голяма нужда. Започнахме и вечерно време да ѝ правим промивка със смрадлика. Най се притесняваме, когато във влагалището ѝ има акита, тогава отива отново на чешмата или в леген да покисне малко за да се отмият. Не съм сигурна, дали това е най-оптималното решение, но не смея да ѝ бъркам.
Кисненето във вода не е най-добрият вариант. По-добре да бъде под струя течаща вода, когато измивате детето.

# 200
Здравей те д-р Митева!от 2/3 дена много му се изпотява главичката...нормално ли е?мисля че му е горещо ама се претеснявам...
Навън става все по-топло, нормално е, особено ако не намирате нещо по-различно, което да не е характерно за детето Ви.

# 201
  • Пловдив
Добър ден  чувам различни мнения от педиатъри относно това дали е правилно или не е да се дава имуностимулант в моя случай Имунобор Кидс Актив преди поставянето на ваксина морбили, рубеола и паротит. Вие какво мислите има ли някакъв проблем да се дава преди и след поставянето й?
Здравейте! Не смятам, че има нужда въобще да се дава имуностимулант преди поставяне на ваксина, но не би трябвало да навреди, ако решите да давате.

Аз давам сиропа заради Гриповете и Пандемията в момента не заради ваксината. Просто съвпадна ваксината с даването на сироп Имунобор Кидс Актив. За това исках да разбера защото не съм знаела преди това дали може да навреди на детето ми.

# 202
Здравейте. Имам две момичета на 3 месеца и половина. При едното забелязвам 3-4 пъти изпотяване на вратлето и покрай ушите. Случва се докато яде или когато лежи в кошарата по-дълго време, но не всеки път. Твърде е възможно да ги обличам повече, все ме е страх да не им е студено. Днес бяхме на консултация, фонтанелата е добре, но ни казаха за всеки случай да вдигнем приема на витамин Д от 3 на 5 капки, тъй като рахита се проявява точно по това време. Въпросът ми е може ли да се предозира витамин Д (сега вече ще приемаме по 2000 единици) и за какви други симптоми, свързани с рахита трябва да следя? И още един въпрос, за който за забравих да питам- изпражненията на едното бебе са зеленикави. Само ако са повече като количество, накрая стават жълтеникави. Досега не ме е притеснявало, тъй като са такива от както се роди, но сега прочетох, че може да е признак на бактерия. Благодаря

# 203
Здравейте,момчето ми е на 7 месеца и има мн слабо забележими черни мухчета,по раменете,крачетата,кръста,слабините.
От известно време не наблюдавам и ерекция(ако мога така да се изразя).
Дали се отнася за хормонален проблем?

# 204
  • Пловдив
Др Митева от една седмица синът ми на 1,4 година промени рязко режима си на заспиване вечер. Преди заспиваше без проблем между 21-21:30 ч сега преди 23 ч не заспива. Около 21:30 ч го слагам да спи при което се превъзбужда видимо му се спи, но започва да играе и скача, но ако го сложа да легне започва да плаче и се изправя. В момента му избиват долни зъбчета, освен това имс поставена ваксина морбили преди 7 дена. През деня нямам никакви проблеми яде, играе и спи без проблем, само вечер в часовия диапазон 21:30-23:00 ч имаме този проблем. Около 23 ч ляга и заспива вече от умора. Какво мислите на какво може да се дължи?

# 205
Здравейте. Имам две момичета на 3 месеца и половина. При едното забелязвам 3-4 пъти изпотяване на вратлето и покрай ушите. Случва се докато яде или когато лежи в кошарата по-дълго време, но не всеки път. Твърде е възможно да ги обличам повече, все ме е страх да не им е студено. Днес бяхме на консултация, фонтанелата е добре, но ни казаха за всеки случай да вдигнем приема на витамин Д от 3 на 5 капки, тъй като рахита се проявява точно по това време. Въпросът ми е може ли да се предозира витамин Д (сега вече ще приемаме по 2000 единици) и за какви други симптоми, свързани с рахита трябва да следя? И още един въпрос, за който за забравих да питам- изпражненията на едното бебе са зеленикави. Само ако са повече като количество, накрая стават жълтеникави. Досега не ме е притеснявало, тъй като са такива от както се роди, но сега прочетох, че може да е признак на бактерия. Благодаря
Здравейте! Възможно е личният лекар на децата да е преценил при прегледа, че има нещо друго, което го безпокои, и затова да е увеличил капките. За предозирането - зависи от количеството вит. Д, необходимо за детето в случая - ако има и други прояви на рахит, дозата може и да е адекватна. Така че... Не мога да дам конкретен отговор на този въпрос. Относно изхожданията - може да се дължи на промяна във Вашето хранене (ако детето е на кърма), промяна в млякото (ако е на формула), а може и да е микроорганизъм. Във всеки случай, не виждам нищо лошо, щом имате притеснение, да пуснете копрокултура.

# 206
Здравейте,момчето ми е на 7 месеца и има мн слабо забележими черни мухчета,по раменете,крачетата,кръста,слабините.
От известно време не наблюдавам и ерекция(ако мога така да се изразя).
Дали се отнася за хормонален проблем?
Здравейте! Бих препоръчала да се консултирате с детски ендокринолог.

# 207
Др Митева от една седмица синът ми на 1,4 година промени рязко режима си на заспиване вечер. Преди заспиваше без проблем между 21-21:30 ч сега преди 23 ч не заспива. Около 21:30 ч го слагам да спи при което се превъзбужда видимо му се спи, но започва да играе и скача, но ако го сложа да легне започва да плаче и се изправя. В момента му избиват долни зъбчета, освен това имс поставена ваксина морбили преди 7 дена. През деня нямам никакви проблеми яде, играе и спи без проблем, само вечер в часовия диапазон 21:30-23:00 ч имаме този проблем. Около 23 ч ляга и заспива вече от умора. Какво мислите на какво може да се дължи?
Здравейте! Без да съм виждала детето, не мога да кажа конкретна причина, но определено не е от ваксината. Може да давате Киетюд вечер.

# 208
Благодаря много за отговора, д-р Митева! Има ли някакъв проблем Камилията да се приема по-продължително време, ако е по една доза на ден преди лягане?

И нещо друго, от кой месец започва да се дава по цял жълтък два-три пъти в седмицата? Благодаря предварително!

# 209
Благодаря много за отговора, д-р Митева! Има ли някакъв проблем Камилията да се приема по-продължително време, ако е по една доза на ден преди лягане?

И нещо друго, от кой месец започва да се дава по цял жълтък два-три пъти в седмицата? Благодаря предварително!
Камилията е хомеопатично лекарство и няма проблем да се дава по-дълго време. Цял жълтък се препоръчва да се предлага след 1-годишна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт