Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 012
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да, Ковачева, благодаря! Simple Smile

Аз днес пак съм с удовата орхидея и толкова много ми харесва, че изпитах потребност да се запася с още едно шише. Още мисля по въпроса дали да направя този ход, но определено вече ми е в топ 10. Heart Eyes

# 181
А аз се сетих нещо по никое време и да помоля тези от вас, мисля две бяхте с поръчка на Ириса и Слънчо с Амбровия от ексклузивната серия на Boucheron, да разкажете за тях, моля.
Iris de Syracuse Boucheronи на мен не ми допада, въпреки любовта ми към ирисите. Този ми е грудков, със силно изразен морковен мирис, землист, сух и премит. Няма пудреност, няма сладост, няма я тази лилавата аура, която харесвам в ирисите. Много напомня за мен Iris Nazarena Aedes de Venustas, който също никак не харесвам. Не ми харесват и белите цветя и цитрусите около него, карат го да звучи стерилен и медицински, грам интрига и топлинка няма в този парфюм.

Ambre D'Alexandrie Boucheron ....За мен е много по-мек и ванилен от амбъра на Дюпон, тютюнът се усеща повече, бих казала, че е по-коледен и отиващ в лека гурме посока. Амбърът на Дюпон е по-суров и смолист, има лека горчивина и кожа, които може да дойдат по-мъжествени за някои. Ако трябва да избирам, ще се спра на Бушерон.
Отписан е този Ирис! Точка. Благодаря!

Да в Дюпонският няма тютюн изобщо, но аз пък май не харесвам. Всичко що е с тобако в името и тютюн на преден план малко ме измъчва. А и аз купих Дюпонския Амбър за мъжа ми и защото ми харесва как му седи на него. И евентуално аз да го ползвам от време на време.

Момичета, как мирише мимозата?
Най-често я усещам като микс между аромат на люляк и акация, в топъл тон. Усещам я слънчева, жълта, елегантна и с фина цветност. Ако познаваш ароматът на цъфтящи акации, или на златен дъжд, напечен от слънце, добави към него аромат на бял люляк, също напечен от слънцето и ще получиш мимоза. Дано съм помогнала.
А има ли нещо общо с аромата на орловите нокти?

# 182
Да, Ковачева, благодаря! Simple Smile

Аз днес пак съм с удовата орхидея и толкова много ми харесва, че изпитах потребност да се запася с още едно шише. Още мисля по въпроса дали да направя този ход, но определено вече ми е в топ 10. Heart Eyes
Не, не го прави. Много бързо омръзва. Аз я имах, носих, написах и ревю, носих я още и я махнах. Не бих я носила повече.

# 183
  • Sofia
Тиквичке, дюпонският амбър го познавам доста бегло, от майка ми, защото тя носи цялата златна линия, но на нея всичко оттам й седи жестоко. Затова и казах, че седи по-крещящ от бушронския амбър, тъй като втория е по-мек, объл и сладникъв. Simple Smile))
Ковачева го описа много хубаво между другото.

Например, за мен много сериозно тобако е Червеното тобако на Мансера, там е доста сурово, тежко за мен, унисекс, но повече към мъжката страна. Ама и бързо бяга хаха.
Тютюнът в Бушрона е като послушно детенце пред него. Simple Smile))

# 184
  • В сърцето на един мъж
Ковачева страхотно описание на мимоза. Пишеш невероятно.
Обожавам мимоза в парфюм. Единствено Мимозата на Амуаж не успях да харесам, но аз там не я й усещам. Само една водна круша. Но ще й дам пак шанс

# 185
И аз не я харесвам въобще тази на Амуаж.

# 186
Тиквичке, дюпонският амбър го познавам доста бегло, от майка ми, защото тя носи цялата златна линия, но на нея всичко оттам й седи жестоко. Затова и казах, че седи по-крещящ от бушронския амбър, тъй като втория е по-мек, объл и сладникъв. Simple Smile))
Ковачева го описа много хубаво между другото.

Например, за мен много сериозно тобако е Червеното тобако на Мансера, там е доста сурово, тежко за мен, унисекс, но повече към мъжката страна. Ама и бързо бяга хаха.
Тютюнът в Бушрона е като послушно детенце пред него. Simple Smile))
И все пак, гледам да стоя настрана от тютюн. Не ми се харесва като съставка и това е, до сега не открих нещо, в което да го харесам, но нищо не се знае. Simple Smile

# 187
Хм, а пък при мен дюпонския амбър седи доста сладко и гушливо, докато бушеронския беше... не знам, мръсно, ненаред.

# 188
  • В сърцето на един мъж
От серията на Бушерон имах този.

https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Tub-reuse-De-Madras-44716.html

Изпръсках си го, но не го поднових. Бях загледала Ириса по едно време, но не стигнах до покупка.
Тютюн и аз избягвам. Имах табако ванил тф, дори не успях 50 мл да изхъбя и го разкарах.

# 189
  • София
Белият Пасенджър на Дюпон е единственият парфюм,  за който до ден днешен търся обяснение за странното му поведение с/върху мен. Като котка и мишка сме с него! Голяма любов и непоносимост едновременно! Няма друг парфюм досега, който да ми предизвиква винаги такова главоболие и мигренозни симптоми като него! Прилошава ми в първият момент от него и ми носи позиви. Всеки път се чудя, дали не съм бременна. Хаха! Simple Smile След това някак утихва, нагажда се с кожата ми и е незабравимо женствен и траен!
Споделяла бях даже с #Emia  -къде се изгуби?!, и помня че тя каза- това е от белите цветя в него и някаква асоциация от детството.
Та подарих го на майка ми, но когато съм при нея, тайно попръсквам от него пак или душа в опиянение шишето от пръскалката.Grinning

# 190
  • София
Може да е заради гарденията. Някои хора ги боли глава от нея.

Денси, ти все пак имаш 300+ парфюма. Нормално е да ти писне. Аз съм с под 50
Обичам да си пръскам и да знам, че ще има, като ми хареса нещо Laughing

# 191
И аз получих песинджъра, момичета не го усещам много, много...помислих че ми се е загубило обонянието и померисах джими чу- удари ме в носа направо 😂
Но около мен, хората го усещат и на всички много се харесва, отивал ми бил. Ще се пръскам с него, пък се надявам тия дни да го усетя някак. 😊

# 192
Може да е заради гарденията. Някои хора ги боли глава от нея.

Денси, ти все пак имаш 300+ парфюма. Нормално е да ти писне. Аз съм с под 50
Обичам да си пръскам и да знам, че ще има, като ми хареса нещо Laughing

Аз съм от тези, на които изявена гардения в парфюм ми действа зле. Иначе много се радвам на тази у дома, но само за бързо помирисване. Страшно натрапчива миризма и някак като за възрастна дама ми е.

# 193
  • София
Много е красива. Трябва са си посадя.

Аз харесвам и гардения, и тубероза, и лилиуми. Всички задушливи ми топлят сърчицето. Laughing Даже сега се оглеждам за някоя хубава тубероза. Затова туберозо- гарденията на Ести Лаудер ми беше толкова красива.

Гледам пирамидите на Шанзелизетата (да ме извинят франкофоните) и в тоалетната пише, че се усеща повече мимоза, а в парфюмната- люляк. Някой, който ги познава, може ли да ги сравни? Разбрахме, че са ретро, но самите цветя ме интересуват.

# 194
Аз пък да помоля за мнения за Jimmy Choo Illicit Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт