Майски бръмбарчета 2020 - Тема 5

• 39 961
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Момичета, говорихте ли с педиатрите кога да вадите бебетата  на разходка?
Нашата ми каза, че може вече да я изкараме на въздух, из морската градина, само да не правим контакт с други хора. Мъжа ми няма търпение и може утре, ако е хубаво времето да направим едно кръгче с количката.

# 661
  • Германия
Мария, ние сме още 2 в 1, но с дъщеря ми никой не съм питала дали и кога да излизаме, а тя е родена февруари. Първото по-голямо излизане беше на 8ми ден, ходихме с колата до свекърите, не помня дали се разхождахме навън, може да в било още студено.

Я си излезте и се разходете на чист въздух!! Щом всичко се чувствате добре не виждам защо да висите вкъщи 😁

# 662
  • Стара Загора
Ние другата седмица четвъртък сме на консултация и ако е хубаво времето следобед ще излезем с количката. 15-те дни на таткото свършват също другата седмица и оставам сама с децата и ще излизаме на разходки, когато времето е топло и не духа много.
Днес много духа иначе мислих да го изкарам на терасата за няколко минути.

# 663
Моята каза от 7 ден за кратко и да увеличаваме. Обаче ние по бързата процедура се закалихме, а и малчо е с много добра адаптация за момента.
На 6-тия ден ходихме на ортопед. На 7-мия беше с мен до болницата. Днес му е 9-ти и ще ходим да избираме количка. Утре смятам да я ползваме.
Десислава Стоева, супер. По вероятно е да имаш кърма не се притеснявай. А за главоболието май много вода трябва да изпиеш. При секцио според мен един от проблемите е, че коремчето им вече е разширено с АМ. Заради отложеното кърмене.
ТеоМ83, не беше ли днес за индикация?

# 664
  • Пловдив
А момичетата със секцио вас как ви захраниха,?И кое ви беше най-гадното след секциото?На мен раздвижването...

# 665
След пускането на газ ми дадоха картофено пюре с обезсолено сирене и кисело мляко за вечеря, за закуска попара. След ходене по голяма нужда вече нормална храна. При мен и двете се случиха обаче с медикаментозна помощ.
Най-гадно ми беше силната болка, която се появи 3 дни след операцията и която АГ каза, че е от възпаление на възела на фасцията. Раздвижването бледнееше пред тази болка. Но и първия ден ставането и сядането с бебока ме изтормозиха малко, въпреки всички тренировки от моя страна.

# 666
  • Германия
Мад, утре сутринта отивам. Да се свършва вече, дано само не се мъча няколко дена

# 667
  • Бургас
Тео, стискам палци да минава бързо и леко! 🤞Ще те чакаме с добри новини.

Благодаря ви за мненията относно разходките. Аз преди бях много курназ, ама сега май съм станала голяма паника. Много й треперя на принцесата. 😁
Малкия го изкарах на 6 дни на двучасова разходка около морето, а с нея се притеснявам. Но утре ще излезем за малко, на всички ще ни се отрази добре. 🙂

От секциото най-гадно ми беше раздвижването. Няма да изпадам в подробности, че има още не родили. Но едва ли щях да имам три деца, ако трябваше три пъти да мина през това..

# 668
Тео, стискам палци всичко да мине бързо и леко! Пожелавам ти успех!

# 669
  • Пловдив
За разходките едва ли ще дочакам 40 дни..Моя много е лаком,суче яката😂😃чак ме боли и вече 2 пъти наака памперса😂😃

# 670
  • Стара Загора
Пъпчето ни падна и кърви. Изписаха ни едно прахче Норсулфазол да слагам освен да почистваме със спирт.
Като паднаха на бебчовците пъпчетата кървяха ли и при вас? Не е много, но оставя следи по памперса.

# 671
Нашата педиатърка каза, че му е още рано за навън (на 8 дни е) и да изчакам още поне седмица. После да го изведа на терасата за 5 минути, на следващия ден - за малко повече и така докато се климатизира седмица - две.

Иначе от секциото - със сигурност раздвижването беше най-кофти. Първите 24ч бяха много зле. В майчин дом София ми обясниха, че нямат персонал и няма кой да се занимава с мен. Стимулът ми беше да отида да си видя бебето, защото никой не ти го носи там. Трябваше да измина едни 150 метра, за да стигна до неонатологията. Храна - също никой не ти носи, само в реанимация дадоха 1 кофичка кисело мляко и едно пакетче сухари. Общо взето съм потресена от следродилната "грижа" там. Ако знаех подробности, със сигурност нямаше да избера тази болница. Избрах я само заради следящата ме АГ и славата на най-добра неонатология в БГ..

# 672
Нашата педиатърка каза, че му е още рано за навън (на 8 дни е) и да изчакам още поне седмица. После да го изведа на терасата за 5 минути, на следващия ден - за малко повече и така докато се климатизира седмица - две.

Иначе от секциото - със сигурност раздвижването беше най-кофти. Първите 24ч бяха много зле. В майчин дом София ми обясниха, че нямат персонал и няма кой да се занимава с мен. Стимулът ми беше да отида да си видя бебето, защото никой не ти го носи там. Трябваше да измина едни 150 метра, за да стигна до неонатологията. Храна - също никой не ти носи, само в реанимация дадоха 1 кофичка кисело мляко и едно пакетче сухари. Общо взето съм потресена от следродилната "грижа" там. Ако знаех подробности, със сигурност нямаше да избера тази болница. Избрах я само заради следящата ме АГ и славата на най-добра неонатология в БГ..
Аз за МД София не мога да кажа нищо добро. Лично имах досег до болницата с близък роднина, но няма да разказвам нищо в детайли, защото не знам дали още някой не се е насочил натам. Кракът ми никога повече няма да стъпи там!
По принцип и Надежда, и Токуда мисля, че са на едно ниво като неонатология с МД. Съжалявам за това, което си преживяла.
Аз да ви се оплача днес пак вдигнах температура от нищото, всички кръвни изследвания са ми в норма, кой ли лекар не ме прегледа, всичко било наред и с матката, най-вероятно са гърдите. Цедя се на 3 часа, изкарвам само някакви капчици. Даже и тест за Ковид 19 ми пуснаха и той е отрицателен, направо не знам. Още не се знае дали ще ме изпишат утре, както по принцип би трябвало. Иначе ми показаха как се къпе бебето, всичко като за преди изписване, до последно ще си седя в неведение.

# 673
ТеоМ83, стискам палци утре да е леко и безболезнено.
decuto, нашето падна преди 2 дни и леко сълзеше, но днес и кръв малко имаше. Пръскам веднъж с цикабио и няколко пъти минавам с 1 капка спирт 70.
Chobsi16, звучи ужасно.Hug
 Поне при нас имаше за 5-10 Мин някой. Бяхме 7 за раздвижване. Честно съм много доволна от реанимацията.
17154, дано не е нищо сериозно и утре да си ви пуснат.
От обясненията за грижите не останах доволна в Надежда, не за друго, а просто липсваха. Реално ми показаха как се храни с шише и Как се сменя памперси, туй то. Иначе при постъпването ми направиха бърз тест за Ковид и аз бях отрицателна.

# 674
  • Пловдив
Аз раждах в Окръжна в Пловдив и съм доволна.Идваха да питат как съм,за кърменето ми показаха ,за памперса-не.Даже една днес вика-:кърми,щото няква главна ако дойде нз си кво,ще ми се кара,че ти давам мляко.””Все едно от мен зависи дали ще имам кърма.А салати вие хапвате ли вече?

Общи условия

Активация на акаунт