Майски бръмбарчета 2020 - Тема 5

• 39 973
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Decuto,  би ли ми казала за този лецитин, той помага при запушени млечни канали, нали? Какъв си взе ти?

# 646
Здравейте, момичета. 😘 Имам наличен неотварян пакет от тези пачове:

https://www.amazon.co.uk/Medicated-Cooling-Pads-100-Pads-Tucks/d … =Tucks&sr=8-1

Препоръчаха ми ги не само за хемороиди, но и за успокояване на кожата след естествено раждане и при наличие на шевове. Слагат се върху превръзката. Не стигнах до тях. Ако някоя бъдеща мама се интересува и не ѝ се занимава с поръчка от Англия, да пише 😜

# 647
  • Пловдив
Здравейте.Днес ми беше раздвижването-ужасно е.После сама ставах,тъй като и малчо ми го докараха.Искам да се изкъпя,ма чай не е хубаво още.Иначе ме миха днес😂😂Малкия уж засуква,ма аз още май нямам кърма.От утре ще е при мен за постоянно

# 648
  • Стара Загора
Decuto,  би ли ми казала за този лецитин, той помага при запушени млечни канали, нали? Какъв си взе ти?

Соев лецитин на Wallmark. Точно за запушени млечни канали. Втечнява кърмата и бебето или помпата могат да я предвижат.
В групата за Дългото кърмене пише ден 1 3х2, ден 2 3х1, 3 и следващи дни по 1 на ден.

# 649
Ох, писах, писах и всичко изчезна. Аз честно казано болка от секциото почти не усещам, не съм искала и обезболяващи. Само първия път при ставане ми причерня- вероятно заради хемоглобина. Кърмим се с коластра, зърната вече много ме болят, мажа ги с ланолин май беше едното и мустела без отмиване.
Днес бяха готови на 3 нощувки да ме изпишат, но от неонатология не разрешиха заради бебка и резус факторите. Аз честно казано се радвам, че оставаме- тук и правят процедури и се чувствам по-добре спокойна. Един съвет от мен до вчера бях в стая за двама, но си доплащах да съм сама. От днес съм във ВИП стая на съвсем друг етаж, пускат ММ да идва, няма постоянно ревящи бебета, което ме побъркваше и будеше малката постоянно. Ако имате възможност и такива стаи са свободни за вашия престой, според мен е много добър избор. Сега и аз и бебето сме спокойни и тази нощ се надявам да спим добре. Simple Smile

# 650
Мишле, а дават ли на малката АМ или вече го спряха? И аз съм на мнение, че сама в стая е най-добре. По-спокойно ти е, на бебка също. А не са ли забранени свижданията покрай короната?

# 651
Здравейте Simple Smile Мад, вчера малкият беше цял ден при мен, не мога да му се нарадвам Simple Smile . Вече е добре, биха му и двете ваксини. Вчера аз обаче качих рязко температура 38.6 и днес ми пуснаха хемокултура и црп, дано всичко е в норма и да могат да ни изпишат утре. Свалих температурата с 2 парацетамола и повече не качих, надявам се да е нещо инцидентно. Започнах да ползвам помпа, с малкия не можем да се напаснем още, според лекаря на визитация температурата може  да е от гърдите, въпреки че аз не усещам никакво напрежение в тях, но изкарвам по малко коластра от тях и капчици кърма. Днес ще опитам да държа малкия повече на гърди.
При мен за съжаление няма никакви свиждания, непрекъснато пускам на таткото на живо от вайбър хранения, смяна на памперси да става съпричастен милият Simple Smile Това се шегувахме - преди 8 години с него се запознахме в интернет без кой знае какви очаквания, а то какво излезна - съдба, сега и той се запозна със сина си онлайн Simple Smile Надявам се да сте добре, на мен не ми съдействат много с кърменето, решила съм като се прибера да се свържа с консултант за кърмене и да се захванем сериозно с процеса.
Честито на всички нови мами и успех на тези, от вас, на които им предстои Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 10:01 от 17154

# 652
17154, при мен съдействие също нямаше. Но при нас първите засуквания се получиха във физиологичната поза. После измислих как да правя кръстосана люлка, за да му навигирам главата, но пак имахме проблем със засукването и при нас помогна, ако си сплескам част от ареолата хоризонтално. Вече от вчера засуква понякога без помощ, но не винаги. Сега искам да се научим да се кърмим легнали, че се оказа изкуство. Grinning Но колкото и да бях чела, в началото всичко се изпари и бяхме и двамата много непохватни.
Ще стискам палци да ви се получи и утре да ви пуснат.
Аз днес съм изтощена. Малчо цяла нощ го мъчиха коликите. Татко му се опита да го успокоява да си почина, но не стана. Cry

# 653
Момичета, има ли някоя, която наскоро е родила в Майчин Дом София, да ми сподели за най - актуалната обстановка там, има ли вече свиждания и пр.?

# 654
17154, при мен съдействие също нямаше. Но при нас първите засуквания се получиха във физиологичната поза. После измислих как да правя кръстосана люлка, за да му навигирам главата, но пак имахме проблем със засукването и при нас помогна, ако си сплескам част от ареолата хоризонтално. Вече от вчера засуква понякога без помощ, но не винаги. Сега искам да се научим да се кърмим легнали, че се оказа изкуство. Grinning Но колкото и да бях чела, в началото всичко се изпари и бяхме и двамата много непохватни.
Ще стискам палци да ви се получи и утре да ви пуснат.
Аз днес съм изтощена. Малчо цяла нощ го мъчиха коликите. Татко му се опита да го успокоява да си почина, но не стана. Cry
Благодаря Simple Smile Полезни съвети ми даде, ще пробвам още днес Simple Smile

# 655
Момичета, има ли някоя, която наскоро е родила в Майчин Дом София, да ми сподели за най - актуалната обстановка там, има ли вече свиждания и пр.?

В момента съм тук, понеделник ще ми е секциото, но поразпитах.... в момента все още няма свиждания, дори багажа си мъкнах от спешното до отделението. Изобщо не допускат придружители в болницата. Не се знае след 13ти как ще е, но едва ли да има съществена промяна.

# 656
  • Стара Загора

Аз в болницата и първите 2 дни вкъщи кърмих само легнала, но това спомогна за запушването на  млечните канали. Отделно имам големи гърди и ги сплесквам като спя, а като е пълна гърдата и стана лошо.
Дъщеря ми нощем само легнала я кърмих и беше голямо улеснение и дори си поспивах. Сигурна съм, че пак ще кърмя легнала като се урегулира кърмата.
Като се урегулира кърмата гърдите стават меки/нормални и това не бива да ви притеснява и да очаквате винаги да са напрегнати, за да знаете, че има кърма.

+1 за захващането на ареолата, иначе не може да захапи. Има мъничка устичка, а аз големи гърди. Кърмя в поза люлка кати той е върху една възглавничка и страшно много ми помага, за да не бъда наведена към него, че болките в гърба са ужасен бонус на кърменето.

# 657
Моите така и не се напрегнаха, и притеснена питах и се оказа, че и това е нормално. Иначе ако са много твърди ареолите трябва да се изтиска малко за да може да засуче бебока. Вчера гледах техниката на Мармет доста е лесна, че на мен ми трябва да се цедя за пробиотика.
И аз подкрепям за възглавницата, че на мен гърба ми замина, въпреки че не съм с малък бюст. Но в началото на мен възглавницата само ми пречеше, след като и двамата малко свикнахме може и да ползваме.

# 658
Привет,
на мен много ми помогнаха с кърменето, малко беше болезнено в началото като на 2-3 пъти ми показваха,че има коластра. Аз храня на всеки 2, 2 часа и малко. Ако поискам ми носят АМ само в определени часове, засега не знам дали искам. Малко съм изморена вече, но аз влязох да раждам изморена- всичкото това повръщане и особено много силно изразено в 9 месец ми взе всички сили. Утре ще се прибираме и таткото ще ми помага много- миличкия и той плаче ако говорим по телефона и бебка се размърка. То едно като тихичко мяукане Simple Smile
Иначе аз още съм с отоци,нашито дупе с инжекции и 4 спукани вени от абокатите, но и това ще мине. Толкова е хубаво да ухае на бебе Simple Smile

# 659
  • Пловдив
Здравейте.Малкия е при мен от днес,слагах да го суче,но не знам кърма ще имам ли.Иначе днес съм по-добреВчера беше ужасно,направо си виках как ще се оправя...Иначе днес ми дават да ям супи,банан,кремче,малко кисело мляко,.Даже се изкъпах ,но имам ужасно главоболие..

Общи условия

Активация на акаунт