Майски бръмбарчета 2020 - Тема 5

• 39 998
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Честито бебче, Деси! Здраве и късмет занапред!
Имам чувството, че само аз не съм родила в нашата група 😁

# 631
Честито бебче, Деси! Здраве и късмет занапред!
Имам чувството, че само аз не съм родила в нашата група 😁
Stuck Out Tongue Winking Eye и аз все още не съм.

# 632
Честит син на Деси,
да ви е жив и здрав ❤️

И аз още не съм родила, момичета. Темина ми е на 12 май. За сега нямам никакви контракции, никакви болки, нищо не ми изпада, нищо не ми изтича...
Имам чувството, че ще го нося още един месец 😀

# 633
Вашите бебоци колко често акат? Нашето е супер продуктивно. По 5-6 пъти на денонощие.. дали  не е прекалено? Иначе цвят и консистенция са ок - на горчица горе-долу приличат акитата.

И кога мислите е оптималният момент да му се сменят памперсите. Ние сучем на 2-3 часа. Казват, че между храненията е най-подходящият момент, но така би се налагало много често да го будим.. След хранене, докато се оригне, вече е заспал, пък и с пълното коремче да го въртим, не ми е много ок... за сега преди хранене сменяме, но понякога се налага повторение, защото се е наакал... Не мога да взема решение

# 634
  • Стара Загора
Честити бебчета! Да растат здрави и да изпълват дните ви с радости и усмивки!
И на мен повече ми харесва Александър/Алекс, но пък съпругът ми е Георги.

Аз си купих лецитин да пия, защото дясната ми гърда е камък. Давах да суче първо 12мин, наака се, сменихме памперса и после още 25мин на същата гърда и все още е ужас. Правих си масаж под гореща струя, аз не мога да се цедя на ръка. Обаче ме е страх да не стане хиперлактация, ако често суче от тази гърда.

Бебко ака по 4-5 пъти на ден, вече и при нас е жълтичко с бели топчета. До сега го сменях преди хранене, но като го кърмя почти всеки път се нааква и за 10мин трябва да сменя 2 памперса. Сега го сменям след ядене, а ако се разсъни му давам малко да суче и да се унесе. През нощта също сменям по 2 пъти памперси и много често дори ме разбира, че го преобувам.

# 635
Честито, Деси. Да ти е жив, здрав и много да те радва. На теб бързо възстановяване.
Ние така до последно се чудихме Бранимир или Захари и попитах таткото докато бяхме на път към болницата, че бях сигурна, че в паниката си ще ми каже честно предпочитанието си. Grinning
Малчо пълни памперса между 3-8 пъти на ден, така че хич не ми се струват много. Той понеже го пълни близо до следващото папане за нас е по-удобно да го преобуваме преди ядене.

# 636
  • Бургас
17154, благодаря ти! Стискам палци да се вдигнат показателите на малчо!🤗

Деси Стоева, честито бебче! Да ви е жив и здрав малкия мъж и много да ви радва! 💙

Ние се чудим между две имена и от месец не може да решим. 😁

# 637
Честити бебчета! Да растат здрави и да изпълват дните ви с радости и усмивки!
И на мен повече ми харесва Александър/Алекс, но пък съпругът ми е Георги.

Аз си купих лецитин да пия, защото дясната ми гърда е камък. Давах да суче първо 12мин, наака се, сменихме памперса и после още 25мин на същата гърда и все още е ужас. Правих си масаж под гореща струя, аз не мога да се цедя на ръка. Обаче ме е страх да не стане хиперлактация, ако често суче от тази гърда.

Бебко ака по 4-5 пъти на ден, вече и при нас е жълтичко с бели топчета. До сега го сменях преди хранене, но като го кърмя почти всеки път се нааква и за 10мин трябва да сменя 2 памперса. Сега го сменям след ядене, а ако се разсъни му давам малко да суче и да се унесе. През нощта също сменям по 2 пъти памперси и много често дори ме разбира, че го преобувам.

Деси, консултантката по кърмене каза в никакъв случай топли душове и компреси, а след кърмене да слагам студен компрес.
Ако след кърмене гърдата е още напрегната, да изцеждам с помпа, но не изцяло да облекчавам гърдата, защото иначе ще стане още по-силна лактацията.

# 638
  • Стара Загора
Нямам бучки днес, не се усеща вече твърда гърдата само сякаш е натъртена. Вчера почнах Лецитин 3х2, а днес 3х1 и бебко да суче на 2ч и 30мин. Има ефект определено и профилактично ще пия още ден-два по 1 капсула. Информацията я намерих в групата За дългото кърмене във ФБ.
Пъпчето е поизсъхнало и остатъка от пъпната връв е взела да се отделя. Очаквам, че ще падне до няколко дни и ще може да го къпем във ваничката вече.

# 639
В аптеките има лепенки за пъпче за къпане за новородени, с тях може да се къпят във ваничката.

# 640
  • Бургас
На Вики пъпчето падна във вторник, девети ден от раждането. Още го пръскам и почиствам, но е голямо облекчение, като я няма гадната щипка.

Деси имаш напредък с гърдите. Аз вчера поръчах и крема на Биобаза за зърна, че вече ми се реве. Днес редувам кърмене от гърда и цедене и хранене от шише, за да ми се оправят малко зърната.

Фелин, оставете каката да избере името. Или пък ти ги изненадай - като я видиш след раждането ще разбереш кое име е нейното. Стискам силно палци за утре! 🤗❤️

# 641
  • Стара Загора
Ех, да знаех, че ще поръчваш щях да ти пратя моя. Той е много мл, а все пак аъм слагала по грахово зърно.

Ако на някой му трябва крем за зърна подарявам моя на Биобаза Мама. Ще го пратя по куриер, има още много в него и дори 1/3 не съм използвала, а си свърши работата.

# 642
При нас пъпа падна на 6-тия ден, но татко му фанатично го третираше. Вече не сълзи, но още ден два ще го третираме.
На бебчо още обаче му се бели много кожата, а мажа ли мажа.
17154 , как е бебока?

# 643
Вчера се оплаках, че май само аз не съм родила в групата и снощи взе да ми пада тапата...Smile Моля за съвет, защото с първото ми раждане нещата протекоха различно, тогава тапа изобщо не падна. Та, падна част от тапата (макар че нямам идея колко трябва да е цялата тапа) и днес цял ден имам втърдявания на корема (без болки) през 15-20 мин. Магнезий не пия от два дни. Има ли смисъл да звъня на АГ-то или да си чакам контракции или спукване на води? Дали пък втърдяванията не са от това, че не пия магнезия и въпреки тапата ще си почакам седмица-две до раждането?

# 644
Здравей, при мен при първото раждане след падане на тапата родих след 12 часа, а при второто след 5 часа. Тапата е нещо слузесто и с малко кръв в него.
Няма правило след колко време ще родиш, но според мен, ще е скоро.
А относно водите, при мен до последно не се бяха спукали, а ми ги спукаха изкуствено на родилния стол.
Ако получиш контракции на 5 минути, тичай към родилното!
И може би просто единия път не си видяла тапата, може да не забележиш кога е паднала...

Общи условия

Активация на акаунт