Майски бръмбарчета 2020 - Тема 5

• 40 026
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Деси, с какво оправи зърната? Моите не са чак до кръв разраанени, но още не са загрубели и при първоначалното засукване има болка. Мажа с Лансинох, ама ако мога и с друго да облекча положението.

# 616
Аз ще търся някакъв колан, че коремът ми е като изсипан. Ама то 3-та коремна операция и множество сраствания, явно няма как да е иначе. Аз лохии още имам, но изтичат само след като пишкам. През другото време чисто. Даже си се притеснявам защо се получава така, но докторката каза, че няма нищо притеснително. А с ходенето по голяма нужда съм вече направо трагедия. И разхлабителните не помагат много. От толкова напъване дано не си отваря раната😕. Татковците са си най-добре! Получават бебоците наготово.😉

# 617
Аз ще търся някакъв колан, че коремът ми е като изсипан. Ама то 3-та коремна операция и множество сраствания, явно няма как да е иначе. Аз лохии още имам, но изтичат само след като пишкам. През другото време чисто. Даже си се притеснявам защо се получава така, но докторката каза, че няма нищо притеснително. А с ходенето по голяма нужда съм вече направо трагедия. И разхлабителните не помагат много. От толкова напъване дано не си отваря раната😕. Татковците са си най-добре! Получават бебоците наготово.😉

Вземи си свещичка, действа до 1 час. При мен до 30мин. Ако не те притеснява поставянето е много ефективна.

# 618
  • Бургас
Момичета, аз ви чета само тези дни, пре, телефона ми е трудно да пиша.

Честито на всички нови мами!😊🤗
Да са живи и здрави дечицата!

Иначе аз влизам в петък за секцио, малки ме е шубе от спиналната упойка, с предното раждане бях пълна, но дано да се падне добър анестезиолог.

Хубав празник и честито на именниците!
🍀

# 619
  • Стара Загора
Деси, с какво оправи зърната? Моите не са чак до кръв разраанени, но още не са загрубели и при първоначалното засукване има болка. Мажа с Лансинох, ама ако мога и с друго да облекча положението.

Ползвам крема на Биобаза Мама, който също съдържа ланолин и др натурални масла. Моите зърна бяха целите в рани, корички и при всяко кърмене кръв. Мажа се обилно и ходя по зърна цял ден. При засукване и аз имам лека болка, но минава за секунди. Обаче допира на зърната до тениската ме кара да настръхна, толкова са чувствителни от часовете сукане.

И аз съм зле с ходенето по голяма нужда. След раждането на 5 ден успях да отида, нито боля, нито нищо. Ям си всичко и пия много вода (за сега няма проблем)

# 620
Ехе, човек да не поспи малко и какво става!
Честито на всички нови майчета. Да са ви живи и здрави и много спокойни вашите малки нови щастия. А вие бързо да се възстановите.
И аз бях изненадана от количеството на лохиите очаквах мазало, моят корем почти се прибра, но продължава да има болка особено като стоя права. На мен със секцио по спешност май не ми обръснаха корема или поне не преди поставянето на упойката.
Вчера бяхме на ортопед и той каза, че много хубаво сме го завели толкова рано, защото има лека дисплазия на дясната става и днес ще му купим позиционни гащички, които да носи 20 дни и всичко ще е наред.
Аз днес най-накрая ще стигна да ми махнат конеца, вчера след много шубе си махнах лепенката.

# 621
Момичета, аз ви чета само тези дни, пре, телефона ми е трудно да пиша.

Честито на всички нови мами!😊🤗
Да са живи и здрави дечицата!

Иначе аз влизам в петък за секцио, малки ме е шубе от спиналната упойка, с предното раждане бях пълна, но дано да се падне добър анестезиолог.

Хубав празник и честито на именниците!
🍀

Feline,
Не се притеснявай от спиналната, на мен това ми стана любимата упойка, ако можех щях да искам така да ме обезболят и след секциото. Пожелавам ти успех!
Момичета, как протече раздвижването при вас след секцио, мен ме вдигнаха чак днес - без да ми дадат някакви насоки как точно да тръгна да ставам, със същия успех можех и сама да се изправя, а не да чакам да минат 24 часа. Болката се оказа ужасно силна, знаех, че ще боли, но чак толкова не очаквах. Вече ставах няколко пъти сама, никак не е леко, но ще го изтърпя.
Малкото ми момченце още е в неонатологията, изследванията му излезнаха, има много нисък белтък и сега му вливат, след това ще ми го доведат. Аз бях с ужасни отоци на краката и ръцете и на белтъчна диета последните 2 месеца, но явно не е помогнала. Неонатоложката ми каза като ми дойде кърмата да ям много извара, за да компенсирам недостига.

# 622
Мад, при кой ортопед ходихте, на мен също ми се иска да запазя час при някой добър?

# 623
Мад, при кой ортопед ходихте, на мен също ми се иска да запазя час при някой добър?
При д-р Фурлакис в Надежда. Много съм доволна. По принцип си отдели повече време понеже обяснява как да се гледа детето до 6 м. Също изпрати материали и каза, че по всяко време мога да му пиша ако имам притеснения. Не знам колко време е пълният преглед , понеже на нас ще ни обяснява следващия път на контролният преглед за сваляне на гащичките.

# 624
При д-р Фурлакис в Надежда. Много съм доволна. По принцип си отдели повече време понеже обяснява как да се гледа детето до 6 м. Също изпрати материали и каза, че по всяко време мога да му пиша ако имам притеснения. Не знам колко време е пълният преглед , понеже на нас ще ни обяснява следващия път на контролният преглед за сваляне на гащичките.
Много ти благодаря, ще гледам близките дни да запазя час Simple Smile

# 625
Честито на новите майки. Да са им живи и здрави бебетата

При нас първите 2,3 нощи спа без хранене. Чак се притесних, но казаха, че е нормално в началото. През другото време гледам на 2,5-3 часа. Аз съм си решила така, защото не мога на поискване. Знам, че много така практикуват.

Искам да ви попитам как сте с изпражненията. От вчера ми прави впечатление, че са примесени с вода и излизат с газове. Дали е нормално? Иначе вече са жълти на цвят.

А чета, че водите бебетатс на ортопед. Това някой ви го препоръчва конкретно, или е профилактичен преглед след раждането? Тъй като на мен нито в болницата, нито педиатър ме е посъветвал за прегледи при други специалисти.

А, и за колана, моят е от Амазон. Има на доста прилични цени
https://www.amazon.co.uk/s?k=postpartum+support+recovery+belly+s … mp;ref=nb_sb_noss

# 626
casper77, мен бебока още в болницата ме застреля с воднистк изпражнения к от 2 дни го мъчат газовете.
По принцип ортопед се полага на един месец по ЗК ( по спомени) и педиатърът трябва да каже, но понеже моят бебок цяла бременност беше седалищно - АГ каза да го заведа възможно най-рано, че е рисков фактор за дисплазия.
Не ми е пропускал хранене, даже напоследък пак намали интервала. Надявам се да помогне с 15 кг, които ми останаха. Cry

# 627
  • Пловдив
Здравейте,Днес се роди нашият син,2950  .Щеше да е утре,но заради тонове и увита пъпна връв се наложи по спешност.Моят герой така ревеше😃😂 Спинална упойка бях.Сега за името се чудим дали да е Георги или Александър.Първо бяхме решили Алекс,но сега всеки ми вика пиши го Георги,та ще помислим

# 628
Честита рожба, Деси! Да е здрав, спокоен и радост за мама и татко! Съветвам те да го кръсти те както ви идва отвътре.. Не се вслушвайте какво казват хората, това си е ваше решение. Бързо възстановяване Hug

# 629
  • Бургас
Честито, Деси! 😊
На мен Александър ми харесва много повече от Георги. Кръстете го както на вас ви харесва, името е за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт