Майски бръмбарчета 2020 - Тема 5

• 42 388
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Привет,аз писах в групата във фб. Снощи в 10 часа след спешно секцио с пълна упойка се появи и нашата принцеса- почти 3 кг, 49 см. Малко прекрасно човече. И двете сме добре, чакам сега са ми я донесат за постоянно. Първо ме раздвижиха на 6тия час, после на 12 махнаха катетър и се разхождам.
Честита радост на всички,които са родили :* Simple Smile няма по- голямо щастие.
Моята бебка не дочака 5 май и сега си има нейна дата 4 май Simple Smile

# 601
Благодаря на всички за хубавите пожелания!😘😘😘 Приятна и спокойна вечер!💞💞💞

# 602
Благодаря на всички за прекрасните пожелания! Честито момичета Simple Smile Да си ви живи и здрави малките слънца. Мен за съжаление ще ме раздвижват чак утре, не исках да се залежавам толкова, но няма как.
Раждането мина добре, анестезиологът беше много добър, аз държах много на него да е в екипа, за мен лекарят, който оперира и анестезиологът са еднакво важни. Притесняваше ме спиналната упойка, но той толкова бързо и леко я сложи, че даже се изненадах, усетих леко боцкане и натиск и това беше. В операционната беше голяма веселба, какви ли глупости не се говориха. Аз по едно време почти заспах, защото бях с по-ниско кръвно, за мен 90/60 е много ниско кръвно и се чувствам ужасно при такова. При 120/130 на 80 се чувствам супер. Бързо мина операцията, разплаках се, когато видях моето момче, имах чувството, че ще експлодирам отвътре и сега ми се насълзяват очите, докато пиша.
Адриан ми го докараха само за 5 минути, трудно се климатизира, но преди малко завеждащата на неонатология ме успокои, че кръвните му показатели са в норма, все по-добре е и ако продължава така утре след раздвижването ще сме заедно Simple Smile
Относно процедурите преди раждането и с клизмата и с катетъра се сблъсках за първи път. Клизмата не е нищо страшно, по-скоро след това имах чувството, че все още нещо трябва да излезне и ми беше притеснено на операционната да не стане някоя беля, въпреки че откарах 50 минути в тоалетната, но всичко беше наред. По неприятен ми беше катетърът,  но не самото му постяване, което беше преди спиналната, а усещането след това. Секциото ми се забави с 1 час и през този   час с катетъра постоянно имах чувството, че ще се напишкам и  инстинктивно се стисках или поне така го усещах. Все едно си с цистит това е усещането, след спиналната загубих сетивност и сега все едно го няма. При мен проблемът беше, че трябваше да чакам един час, иначе го слагат и веднага упойка. Нито една от тези процедури не беше толкова неприятна, колкото си мислех, на който му предстои да не се притеснява Simple Smile

# 603
Момичета днес се роди и нашият втори син - Борис 3500гр 51см,точно колкото и батко Си! Grinning
За съжаление след цял ден мъки за естествено раждане се наложи спешно секцио! Важното е да сме здрави!
Честито на всички други мами! Heart

# 604
Здравейте, момичета! Честито на всички мами! Нека бебчетата растат здрави и игриви! Аз също се включвам да ви споделя, че на 04.05 се появи на бял свят нашия син Калоян-3090, 51 см. Секциото ми  беше планирано за друга дата, но той сам реши кой да бъде неговия ден. Успех на всички бъдеще мами!

# 605
Честито на всички малки мишленца🐭🐭🐀🐹 вече и аз съм в очакване на моята дрисла която уж е за 21 22 но може и да има изненади. Нямам търпение да я видя и да се отдъхнаха че всичко е наред с нея❤🤰🥳⚘

# 606
Много бебенца тези дни... Да са живи и здрави, радост на мама и тати! Бързо възстановяване на мамите и спокойни, хапващи бебенца HeartHug

# 607
Честито на всички на мами, да са ви живи и здрави бебчовците!!! ❤️🍀❤️🍀
Имам въпрос за дамите с планово секцио. Вие цялото тяло ли си епилирахте? И преди секциото искаха ли те да ви ги махнат "там долу " ?
Една приятелка ми каза, че е била с планово секцио (навсякъде епилирана) и все пак акушерката я е проверила и със самобръсначка "ей така за всеки случай" пак е минала отгоре. Звучи ми нелепо 😅😅😅
П.С. С миналото секцио не е имало такова нещо, но и аз отидох в болницата  1 час преди да ме оперират. А този път влизам още от предния ден. И общо взето ми е интересно за всички процедури, които се правят обикновено преди секцио.

# 608
Аз бях с планово секцио, бях се обезкосмила вкъщи, сестрата, която ми прави клизма ми прегледа корема, каза, че е добре и нищо не е правила допълнително. Също влезнах предния ден, малко по-нагоре писах за клизмата и  поставянето на катетър, поне как мина при мен.

# 609
  • Пловдив
И аз съм с планово,днес влизам,утре ми е секциото,Аз съм епилирана,но ще видя ще ме гледат ли и какво ще преценят...

# 610
  • Германия
Еее, колко много бебета!!! Честито на всички мами, да са ви много здрави дечицата и мнооооого да ви радват!

Аз все още чакам, в събота влизам за предизвикване, реално няма шанс преди това да тръгне от самосебе си. Притеснена съм, но малко остана

# 611
Честита радост на всички родили, а на мамите, на които им предстои нека бъдат спокойни, всичко ще е наред! 😘🤗😘

# 612
Здравейте, момичета!
Честито на всички родили, да са ви живи и здрави бебенцата, а на вас бързо възстановяване! На тези, на които предстои, пожелавам успех, всичко ще бъде наред!

Аз бях с планово секцио, бях си махнала космите навсякъде. Не знам колко добре съм се справила, защото последните месеци това ми беше голяма мъка, но този път изобщо не са ме гледали за това и нищо не са правили допълнително.

По повод килограмите свалени след раждането, в деня след изписването се премерих и бях на нула - точно колкото забременях, но аз тази бременност нищо не качих - 7 кг., които реално са били бебе, води, плацента и т.н. За сметка на това пък коремът ми е доста зле, смъкнат на долу и отпуснат. В тази връзка да попитам някой носи ли колан за след раждане, след секцио кога горе-долу се слага и можете ли да препоръчате някакъв вид?

Моята бебка тази нощ не се събуди да яде, яде последно в 10 и сутринта в 6. На 2 седмици е, направо се учудих. Тя по принцип нощно време спи много повече и по-добре, ама цяла нощ🤔. Вашите нощно време как спят?

И да не забравя: Ако има празнуващи днес честит празник! Бъдете здрави и щастливи!

# 613
  • Бургас
Мишле, честито и тук! 🙂

Грета, моя корем почти се прибра. Днес е десети ден след секциото. Не е отпуснат, чак не мога да му се нарадвам. Още малко му трябва, за да изглежда като преди. Но пък десетте кила отгоре си стоят. 🙄 В дупе, крака, ръце, навсякъде има какво да се маха..

Вики се буди по един път на вечер, около 3 часа и после към 6 сутринта. Но хапва и заспива, не мога да оплача. Имах много ревящо бебе и направо не смея да се похваля, ама тя е ангелче пред батко си. 😀

# 614
  • Стара Загора
Честито на новите мами, а на очакващите стискаме палци за леко и бързо раждане!

Аз вчера бях -8кг от 15 качени, вече нямам и лохии. А за коремът (след нормално раждане) ползвам стягащо бельо за родилки. Пазя си го от първото раждане и още се побирам в него и вчера започнах да го нося.

Моят юнак снощи от 22ч до 2ч през нощта беше на гърдите ми.. Тъкмо излекувах раните и сега от толкова сукане и лигавене са супер чувствителни.
Малко съм притеснена, защото едната гърда е супер мека, а другата е на камък, а давам и от двете. Сега си правя топъл компрес и ще го будя да я изсуче.

Оказа се, че все пак има лека жълтеница и склерата му е жълтичка, но караме само на кърма и  не съм купувала глюкоза.

Бях казала, че биберон няма да давам и на това дете, но след като насилва зърната ми часове наред му взех биберон залъгалка и ти да видиш - смуче си я и ми дава малко време да отпочинат зърната.

Общи условия

Активация на акаунт