Отговори
# 615
Dincho, Staniolka, благодаря.

Малко помощ за задача от входно ниво за 8 клас?

# 616
Dincho благодаря.

# 617
PaBa, благодарността ти е за Ant12

# 618
Благодарности за Ant12.

# 619
Моля за помощ, входно ниво 8 клас.                                                                                      1зад.Даден триъгълник ABC , ъгъл C 90 град. AB 13см, AC 12см, BC 5см. и медиана СМ. Ако т.Р е петата на перпендикуляра, спуснат от т.М към страната АС, намерете периметъра на триъг.АМР                                        2зад.Даден триъг АВС с ъгъл С 80 град.Ъглополовящата СL пресича симетралата на страната АВ в т.Q. Намерете ъгъла QAВ.

# 620
Задача 1

# 621
W  Благодаря! И ние така я решихме, но се чудим защо е дадена страната ВС=5см, след като не се използва никъде.За другата задача нямаме никаква идея.

# 622
На първо четене втората и аз не можах да я реша. Оставила съм малко да "отлежи" и пак ще помисля.
А защо е дадена и страната ВС не съм се замисляла. Blush

# 623
  • София
2 зад Q лежи на описаната окръжност

# 624
В 7 клас това не е изучавано, мисля.
Задачата е входно ниво 8 клас.

# 625
Моля за помощ, входно ниво 8 клас.                                                                                      1зад.Даден триъгълник ABC , ъгъл C 90 град. AB 13см, AC 12см, BC 5см. и медиана СМ. Ако т.Р е петата на перпендикуляра, спуснат от т.М към страната АС, намерете периметъра на триъг.АМР                                        2зад.Даден триъг АВС с ъгъл С 80 град.Ъглополовящата СL пресича симетралата на страната АВ в т.Q. Намерете ъгъла QAВ.
2
Ако Q е вътре в триъгълника, се получава равнобедрен и съвпадат симерталата и ъглополовящата и няма такава единствена т.Q. (от еднакви триъгълници излиза)
Случая с външна т.Q

(извинете, на крак толкова мазало мога Wink)

# 626
peneva_a    Много Ви благодаря!

# 627
  • София
Здравейте,
Може ли малко помощ за задача 9 клас / дадена е за преговор в началото на 10 клас/:

Около окръжност с радиус 4 см е описан равнобедрен триъгълник с основа 12 см. Намерете бедрото на триъгълника.

# 628
# 629
  • София
ganis, много благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт