Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справим с натрапчиви сънища за хора, които вече не са част от живота ни поради различни причини - раздяла, смърт и т.н.?
Как да запазим вътрешно уважение към групи и типове хора, които не харесваме поради техните вярвания, поведение или външен вид?
Как можем да изразим несъгласие с абсурдни твърдения като световни конспирации, пренасяне на вируси чрез 5G мрежа и други подобни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справим с натрапчиви сънища за хора, които вече не са част от живота ни поради различни причини - раздяла, смърт и т.н.?
-
Как да запазим вътрешно уважение към групи и типове хора, които не харесваме поради техните вярвания, поведение или външен вид?
-
Как можем да изразим несъгласие с абсурдни твърдения като световни конспирации, пренасяне на вируси чрез 5G мрежа и други подобни?
-
Колко време би отнело на средностатистическия човек да се адаптира отново към начина на живот след карантина и извънредно положение?
-
Какви са начините за справяне с физическите и емоционалните симптоми след спиране на антидепресантите?
,ако прави нещо,и то не се получи от първия път).Не спирам да обяснявам,че с нерви няма как да се получат нещата,да не се ядосва за дребни неща,но няма ефект ,излиза много лесно от равновесие.Има едно дете,с което играят всеки ден,снощи например започнаха да се дразнят затова ,кой бил виновен за нещо си и той ,подвластен на умората вероятно,започна неистово да плаче,не спира да й отговаря въпреки моите думи да престане,дори се почувства толкова безсилен явно,че започна чак да я бута,а тя продължаваше да го дразни.Чела съм,че децата на тази възраст би трябвало в голяма степен да владеят емоциите си,притесняваме това,че много лесно се поддава на гнева и това занапред ще му е голям минус,дори в пубертета си мисля,че може да се задълбочи проблема...След като се успокои разговаряме,казвам му да не обръща внимание,да игнорира дразнителя,но пак казвам няма ефект...Аз ли не преценям правилно нещата,това на 6 год нормално ли е все още да се случва?