Съмнения

• 9 499
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
И така да е, трудно ще го изгони с мрънкане Smiley Видимо е недоволна, но не виждам авторитет в думите й.
Пък и "гони" е твърде грозна дума за хора в или били във връзка, има усет за някакъв бесен реваншизъм и селяния. Ако все пак жилището е нейно, в което се съмнявам, може да го "помоли да напусне"... поне временно.

# 76
  • София
Братане, аз такъв ще го изритам с кеф, а съм милозлива. Ако̀ е реваншизъм и селяния, гражданино.

# 77
Някой път работят само крайни мерки, Братан.
Явно не си попадал ана достатъчно гламави, дебелокожи и нагли хора.
Нека съм селянка, хващам му багажецът и пред вратата.
Тоя, както казахме и по-напред, е някакъв ръб.

И в никакъв случай не забременявай от него, Ради, моля те, обещай на себе си. Тогава вече ще я втасаш с този играч на криеница.

# 78
Само по себе си такова поведение е дразнещо и е нормално да буди съмнения. И на мен би ми направило впечатление, ако някой не си оставя телефона и за минута насаме с мен. Явно нещо крие?
Това, че се е фръцнал да спи в друга стая, за мен е преувеличена реакция, отново с цел да прикрие нещо и да привлече вниманието върху твоето поведение, а не неговото...
Тегава история и загуба на време, според мен.

# 79
Изглежда си прави някакви планове човека. Може да чака бившата му пак да го покани в нейния дом и сам да прекрати връзката с теб. Аз до сега да съм му събрала багажа, след репликата към детето ти, а и днес подминаването в собствения ти дом. Че крие нещо, то е ясно. Ако не криеше, спокойно щеше да води разговорите пред теб дори, а не телефона да му е без звук и дори в банята да го взима с него.

# 80
Стигнах до страница 3 и не мисля да продължавам.

Какво изядохте авторката с парцалите бе, аман от злобили!

НЕ Е НОРМАЛНО хора които живеят заедно, да не си споделят. Има едно нещо чисто символично, взел си нова жена, ами покажи й, че ти е приоритет. Успокои страховете й. Не я карай да се съъмнява. Бившата си е бивша, и е майка на децата му, но в здравословните отношения има граници и то ясно поставени и комуникирани, така че всички да са спокойни.

Да, той винаги ще има ангажимент към майката на децата му, но не е толкова сложно да обясниш какво си говорите. Да успокоиш жената до теб, че си във връзка с НЕЯ и няма от какво да се притеснява.

И без бивша в картинката, криенето на телефона, постоянното стоене без звук, излизане от стаята, за да говори с някой (който и да е), не показват нормални отношения на близост и доверие, а на тайни и криене.

Като добавим и отношението към детето на авторката, този човек не е читав изобщо, и явно не държи изобщо на нея.

И вместо да се натрива сол на главата на авторката, че ревнува и се съмнява, по-скоро трябва да я подкрепим да има малко по-нормално самочувствие. Не знам кой би търпял това. Мълчене, тайни, ядосване от най-малкото, и пренебрежение към детето.

Ами НЕ Е нормално! Но дай да изкараме авторката истеричка, много модерно нещо стана в последните теми. И какви са тия изказвания, била никоя? Как ще е никоя, като живеят заедно и уж планират и общо дете? Дължи обяснения и още как.

На мъжете само да им се мълчи да им е "густо" и спокойно, пък тя да си мълчи и да се поболява от нерви. В една връзка не трябва да има тайни.

# 81
Стигнах до страница 3 и не мисля да продължавам.

Какво изядохте авторката с парцалите бе, аман от злобили!

Продължи да четеш и ще видиш как се обръща палачинката и я подкрепяме.

# 82
Ще ми казва някой на детето да се маха? В собствения ми дом? И аз ще имам добри чувства към него и ще се колебая, честно ли?
Освен това моите наблюдения сочат, че това, че някой ти говори за "бебенца", изобщо не значи, че е сериозен и отговорен към теб.

# 83
  • SF
Нормално е да попиташ  за бившата, с която се чуват всеки ден. Нормално е и той да те пита какво толкова говорите с бившия ти. Ти имаш дете, значи и ти имаш бивш. Ако грабнеш телефона и започнеш да общуваш с него, настоящият ти няма ли да се ококори и да се опита да разбере какво толкова важно обсъждате.
Изключи си звука на телефона, наблюдавай си го непрекъснато, свети нощно време уж колкото само да погледнеш дали някой не ти е писал нещо, внасяй го в банята, когато се къпеш и ще видиш, че и той ще прояви интерес какво става. Ако те пита, отговаряй, че нищо не става, че няма нищо, че не пишеш с никого, че не говориш с никого. Казвай му, че само бившият ти звъни, без да казва нищо или поне не е важно за този, с когото живееш какво казват бившите.

Едва ли много от нас са първите на мъжете си. Едва ли мъжете им нямат никакви бивши. Обаче добре са те посъветвали да не любопитстваш и колко е нормално те да си говорят, а ти да се чувстваш и да си знаеш, че си никоя. Бъди сигурна, че на всяка една от съветничките ти, ако започнат да звънят бившите на мъжете им, ще питат, ще ровят, ще искат да знаят, ще искат даже това да се прекрати или да се изясни. Много е лесно да се налива акъл в главата на другия.

Най-тъпо ми е разни бивши да гравитират около човека, с когото живея и това да се представя за нормално и за едни добри силни и здрави приятелства, които няма как да се прекратят.
Когато хората имат деца от бившите си, картинката се променя и трябва бившите да се допускат да бъдат някаква малка част от живота на новата двойка, но не и да се пазят в тайна разговори, срещи, отношения.
Може да се окаже, че бившата му го притиска за пари и той да не може да ти каже, че трябва една сериозна сума от вашия общ бюджет да се отклонява в посока бившето му семейство. Много мъже изпадат в това положение - да съобщят на новата си любов, че не може тази година да отидат на море, да подменят мебелите, да имат 2 коли, защото децата ще са абитуриенти и ще трябва да се дадат пари на бившата. Може това да го изнервя и този разговор да крие от теб.
Но е глупаво, защото ето какви съмнения спохождат другия партньор.

# 84
Това не са нормални отношения.Щом майката на децата му го е зарязала,значи не е много стока.Разбирам,че при две деца и то малки трябва да си говорят,но защо премълчава?
При истинска раздяла надали отношенията са останали  толкова приятелски,че да си приказват всеки ден.
Въпроса с рождения ден може да се разреши като го направите в заведение или на неутрален терен.Всяко друго решение ще е натоварващо за едната или другата страна.
Поговорете спокойно и се изяснете.Това ,което не разбирам е как жени с развод зад гърба си/т.е. с опит/се хвърлят лекомислено в нови връзки че и деца бързат да раждат.

# 85
Този го гоня без повече разсъждения и след него ръся със светена вода. Следващия път дано да имаш повече късмет!

# 86
Че и се сърди и мълчи и я наказва! За какво по-точно? Че задала съвсем нормален въпрос!  Не виждам това да е разпит, нито следене. И е съвсем нормално той да й отговори, понеже разговорите им би следвало да са относно децата. На мястото на авторката не бих го търпяла да ми прави такива фасони без абсолютно никаква причина. И не е нормално според мен да води бившата жена у тях да си се веселят дружно като първи приятели, а още повече това да го е уговорил без дори да й поиска съгласието! И накрая той обиденият! Авторката трябва да покаже по-твърда позиция, а ако не се съобрази изобщо с нея, да не й пука да се изнася оттам (той). Имаш си детенце, има за какво да живееш и мислиш, сама ще си по-спокойна и щастлива, отколкото с толкова нерви и постоянно съобразяване с такъв. Който не ти и търси твоето мнение за решенията, касаещи двама ви! Спокойно можеш да изчакаш да срещнеш човек, който ще те зачита, а през това време си се радвай на детенцето. Ами по-нататък може и обиди да му нанесе, да не говорим и по-лошо.

# 87
  • Варна
Чакай, чакай. Става още "по-забавно" значи. Я да обобщим:

Живее в нейното жилище.
Тя плаща всичко, не му иска нищо.
Той пазарува (не е ясно колко и кога).
Общува с бившата интензивно и иска да прави РД на детето си от нея в чуждото жилище, а в същото време казва на нейното дете да се маха.
Крие се да говори по телефона незнайно с кого редовно и на всеки въпрос относно това реагира нападателно.
Сърди се, спи в другата стая, не й говори.

Авторке, ама честно - тоя за какво изобщо го използваш?

# 88
Нищо не съм чел, само ще кажа на Radi следното - ти си си виновна за сегашните и потенциалните "обструкции", които се очакват и са ясни в подобни отношения. Решението е едно - свободен човек, без "минало", и всякакъв багаж, търси и потенциално се обвързва със себеподобен. Простичко.
Но явно при мен чувството за "приоритизиране" е силно изразено, и не търпя "делене", разсейване, драми и т.н.
През останалото време, докато срещнеш подходящ човек, се любуваш на себе си, излизаш, забавляваш се, разнообразяваш.

# 89
  • SF
Жената също има дете от друг мъж, доколкото разбрах, така че в това отношение са си себеподобни.
Ако ще бъда с някой мъж, отношенията с бившата и всички бивши, настоящи и бъдещи трябва да са приключени. Ако имат деца, ще трябва някак да преглътна евентуални дежурни разговори, но само толкова. Други извън "как са децата" няма да преглъщам. Ако не са се изчистили от любовта, която е децата, която ще ги свързва, крепи и задължава цял живот, значи моето място не е там.

Има много мъже, които заявяват, че майката на децата си ще обичат цял живот. Ами, добре!

Общи условия

Активация на акаунт