Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 37 763
  • 713
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, в 18г.с съм и от няколко дни усещам нещо, не знам точно какво, не е “втвърдяване” на корема, а самата подутинка се усеща и изпъква, без да усещам нищо, освен ако не сложа ръка, дали е бебето или някакъв вид контракция? Вие как усещате бебчетата?
Аз го усещам същото от 16 г.с още и тази изпъкпалост се появяваше при всяко обръщане, когато съм станала и после легна, явно движението го провокираше. Също така го забелязва само и единствено, когато съм по гръб. От както пия магнезий сякаш намаля по продължителност. Когато питах аг каза, че може и да са контракции, но може и да е бебето, когато се премества. Доста съм слаба и за това било така. Важно е да се мери шийката редовно също така.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 20:37 от Sirma.P

# 541
Вики, нямам опит, но мога да ти препоръчам групата Вагинално раждане след цезерово сечение в фейсбук. Там има доста интересни истории на момичета с vbac.

Здравейте, момичета! Събирам мнения и опит относно естествено раждане след секцио.

# 542
Здравейте, в 18г.с съм и от няколко дни усещам нещо, не знам точно какво, не е “втвърдяване” на корема, а самата подутинка се усеща и изпъква, без да усещам нищо, освен ако не сложа ръка, дали е бебето или някакъв вид контракция? Вие как усещате бебчетата?
Аз го усещам същото от 16 г.с още и тази изпъкпалост се появяваше при всяко обръщане, когато съм станала и после легна, явно движението го провокираше. Също така го забелязва само и единствено, когато съм по гръб. От както пия магнезий сякаш намаля по продължителност. Когато питах аг каза, че може и да са контракции, но може и да е бебето, когато се премества. Доста съм слаба и за това било така. Важно е да се мери шийката редовно също така.

Точно така бях и аз, вече съм в 20г.с, но съм имала леки контракции, казвам имала, защото не ги усещах и не знаех, но след прегледа ми препоръчаха да почивам повече и магнезий 3х2 на ден, който пия все още надявам се до следващата седмица, защото каза, че може да го спра .. Каза също, че тези контракции стеснявали пространството на бебето и аз бях притеснена, но мисля, че е от липсата наистина на магнезий и след това всичко се нормализира, ще видим другата седмица Simple Smile

# 543
Магнезият, който пиете колко мг е? Като цяло колко е препоръчителния прием?

Точно така бях и аз, вече съм в 20г.с, но съм имала леки контракции, казвам имала, защото не ги усещах и не знаех, но след прегледа ми препоръчаха да почивам повече и магнезий 3х2 на ден, който пия все още надявам се до следващата седмица, защото каза, че може да го спра .. Каза също, че тези контракции стеснявали пространството на бебето и аз бях притеснена, но мисля, че е от липсата наистина на магнезий и след това всичко се нормализира, ще видим другата седмица Simple Smile

# 544
А само от едната страна ли ви става тази подутина? При мен е основно от дясната страна и на пипане е твърда и корема стои някак асиметрично.
 Много често ми става така, може би по над 20 пъти на ден, при всяко ставане и лягане по гръб след това.  Тази снимка е от 16 г.с.
Пиех магнерот 3 по 2 за 10 дни, а после 3 по 1.

# 545
Честно казано се притеснявах за дозата, но четох в стари теми във форума, че и други са пили по толкова особено в по-късния етап.. магнерот пия както казах 3х2 по 500мг, т.е 3000мг на ден приемам

Магнезият, който пиете колко мг е? Като цяло колко е препоръчителния прием?

# 546
А само от едната страна ли ви става тази подутина? При мен е основно от дясната страна и на пипане е твърда и корема стои някак асиметрично.
 Много често ми става така, може би по над 20 пъти на ден, при всяко ставане и лягане по гръб след това.  Тази снимка е от 16 г.с.
Да, в началото така се показваше моето "топче".
Магнерот ми разбутва стомаха. Предпочитам Магнерич. Пия само ако имам болки или съм се преуморила.

# 547
Много ме стресира това щръкване на корема. Имам дни, в които по цял ден го наблюдавам и се чудя нормално ли е или не, и дали не е лошо за бебчо. Добре, че скоро съм ня преглед, защото ще се побъркам.
Малко ме успокоява, че не е само при мен.

# 548
  • Варна
Sirma и Nikolaeva на мен това описание ми прилича повече да е бебето, а не контракции, но разбира се най-добре да ви консултира АГ. Ако сте слабички и с тънка коремна стена е възможно да се вижда така бебето според мен като се намества.
Jasmin, относно количките и аз съм в голяма чуденка. Сега ми предлагат да ми подарят една запазена полска количка. Аз всяка искаш да е по-лека, но сега се чудя дали да не я взема като за начало, а после да взема нещо по-леко. Марката е baby design ако някой има мнение Simple Smile
Здравейте ! Бях на ФМ преди няколко дни и ми поставиха диагноза
 олигохидрамнион (малко количество на околоплодни води ). Моля ако някоя от вас се е сблъсквала с такъв проблем да сподели опита си.
Нямам опит с намалени околоплодни води. Какво ти препоръчаха лекарите ?

Здравейте, момичета! Събирам мнения и опит относно естествено раждане след секцио.
Нямам опит, макар че и на мен ми предстои този казус. Мисля да се доверя на лекарското мнение и да не се навивам, че предния път много исках нормално и накрая много се изнервих

# 549
Sirma, бебока е това Heart Моят е така от 15та седмица, но се и мести много де, на твоя явно там му е добре. Сега от 20та мога да ти покажа снимка на доста по-голямо "топче" Grinning Не очаквай да изчезне, само по-голям ще стане Grinning Няма за какво да се тревожиш, радвай се само Heart

# 550
И моето така като топче седи на една страна. Все се притеснявам да не би да му е тясно. Гледат ме хората в 5 месец и се чудят как може да съм толкова слаба. и с малък корем Flowers Hibiscus И само се дразня как повтарят да ям и как те са били +7/8 кг в този период
Моят магнезий е диаспорал 300 и е едно прахче пише, че съдържа  295.7 мг магнезий

# 551
Благодаря, малко се успокоих Simple Smile
А как го усещате бебето? Аз го усещам като някякво плавно разместване, избутване, много е странно Grinning 4-5 пъти усетих ритници

# 552
violett, магнерот съдържа 32.8 мг магнезий. Ето в листовката какво пише:

Какво съдържа магнерот
Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващо съдържание на магнезий: 32,8 mg = 1,35 mmol = 2,7 mval

# 553
Благодаря, малко се успокоих Simple Smile
А как го усещате бебето? Аз го усещам като някякво плавно разместване, избутване, много е странно Grinning 4-5 пъти усетих ритници
Всякак си, като изпъкне така даже ми опъва кожата и е леко болезнено. Иначе и пърхане и булбукане. Ритниците са ежедневие Grinning

# 554
https://www.bg-mamma.com/?topic=1176308.msg40688005#new Момичета, това е група, в която се обсъждат бебешките колички. ще поставя линка на първа страничка. Най-голямата ми чуденка е дали количката да е с помпащи се гуми. Мисля, че по-скоро искам да е с обикновени.

Общи условия

Активация на акаунт