Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 458
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Имам ЕЦ опит и имах естрофем след трансфер.

# 601
Истината е, че и при двата ми свежи трансфера след пункция на ЕЦ в Адела съм имала естрофем, обаче това, което ми прилагаха в Адела според мен не беше чист ЕЦ. 3-4 дни Фостимон, Гонал, Цетротид, няма как да е ЕЦ.
В Надежда веднъж чух д-р Стаменов да казва на една пациентка, че след ЕЦ не обича да изписва лекарства преди трансфер. Много се учудих. Там обаче се практикува чист ЕЦ, вкл. и при мен. Нямам 1 инжекция със стимулация до момента. Само по 1 Цетротидче преди пункция. Може би затова е разликата с прилагането или не на естрофема.

# 602
Моето си беше чист ЕЦ в старата клиника. След пункция имах естрофем, глобули прогестерон за няколко дни /тогава имаха едни специални, които те даваха/, после се сменяха с утрогестан. Сега вече може и да е по-различно.
Боби, при теб си беше тъй нареченото побутване 😊 То наистина няма общо с ЕЦ, както и когато има лека стимулация с клостил или фемара. Не знам защо така го водят. Док обича да прави такива гимнастики. При мен също го предложи като вариант в последствие, но предпочетох къс протокол.

# 603
  • София
Боби, това с минималната стимулация се нарича лимитиран цикъл.

При пункция на ЕЦ може да има тригер и стопер, няма допълнителни хормони.

При трансфер на ЕЦ (ЗЕТ на ЕЦ) се разчита на собствения естрадиол, като се използва макс. тригер за таймиране на овулация, като се разчита само на собствените хормони. След трансфер може да има ниска доза прогестерон за подпомагане на естествените хормони.

При Paz, доколкото прочетох, не е имало стимулация, освен това тсх е било високо още преди трансфера.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 00:18 от delisardeli

# 604
Момичета , какво е вашето мнение - къс или дълъг протокол ? Какво предпочитате ?

# 605
Не мисля, че е до лично предпочитание. Взима се цялостния профил на пациента и се преценява по какъв протокол ще бъде. Има особености при които няма как да си по къс протокол и се включва дългия и обратно. Най-добре се доверете на лекаря си. Ако имате колебания, отидете при друг за консултация 😊

# 606
Доверявам й се напълно . Исках да чуя и
Вашето мнение. Вече бях на дълъг протокол и забременях от първия път . Вчера започнах къс протокол , та исках да видя и вашите коментари .

# 607
Много е индивидуално спрямо проблемите. Но, ако ти е даден избор между няколко варианта, по-добре е разбира се по-малко химия да има.

# 608
Момичета, от началото на годината ви чета.
Моята история е следната. Почти на 31 съм. Преди няколко месеца се решихме за бебе. Пуснах си много изследвания, открих си тромбофилия. И реших да отида на лекари. Минах през Русев и Калчев.
Имам поликистоза, ИР. Доки искаше спермограма и проходимост на тръби, които направихме на 14 април. Нямах и данни за овулация, каза че на следващия цикъл ще я предизвикаме и ако всичко е наред до 3 месеца трябва да съм бременна.
И Чудото стана още от първия месец. Тихичко да ви се похваля днес чух сърчицето в 7гс при доки.
Невероятен човек, заслугата е негова.
Късмет на всички. Всеки заслужава да гушне рожба.

# 609
Моята история е следната. Почти на 31 съм. Преди няколко месеца се решихме за бебе. Пуснах си много изследвания, открих си тромбофилия. И реших да отида на лекари. Минах през Русев и Калчев.
Имам поликистоза, ИР. Доки искаше спермограма и проходимост на тръби, които направихме на 14 април. Нямах и данни за овулация, каза че на следващия цикъл ще я предизвикаме и ако всичко е наред до 3 месеца трябва да съм бременна.
И Чудото стана още от първия месец. Тихичко да ви се похваля днес чух сърчицето в 7гс при доки.

Здравейте, удобно ли е да Ви попитам как доктор Калчев стимулира овулацията Ви? Simple Smile

# 610
Miv14, тихичко честито и успех до финал!

# 611
Miv14, честито сърчице! Страхотна новина! ❤️

# 612

Здравейте, удобно ли е да Ви попитам как доктор Калчев стимулира овулацията Ви? Simple Smile

Да, няма проблем. Пишете на лични

# 613
  • София
Miv14, чудесна новина!
Стискам палци всичко да е наред и занапред и догодина да гушкаш здраво малко бебче Flowers Hibiscus

# 614
Честито Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт