Мартенчета 2020

• 23 948
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
Още от първият ни ден вкъщи му почистваме пишлето по време на баня. Леко се забелва докато се усети съпротивление и с пръст го почиствам. В началото си мислех, че нищо не правим, но с всеки следващ път все повече се забелва. Не трябва да се напъва, за да не се разрани. Като се прави внимателно не е болезнено нито травмиращо за детето. Не бих чакала да мине време и да го водя на лекар. Може и да се възпали през това време от натрупването на смегма.

# 121
  • София
Пиете ли витамини и какви? Взех Прегнакеър за кърмачки, но са огромни таблетки и се пият по 3 на ден. Искам да пробвам нещо друго.

# 122
Премама дуо пих през цялата бременност, мисля да продължа да купувам.Съдя по състоянието на кожата и косата ми,сега 2м след раждането, /кърмя ексклузивно/ изглеждам добре, а така и се чувствам
След първото раждане бях по-изморена, а косата ми скоро започна да пада
Не забелвам, само спазваме добра хигиена.Не съм къпала все още бебето във ваничка, все още влиза в мивката.Къпя го целия с косичката през 2-3 дена, денем мия дупе няколко пъти и ползвам мокри кърпи

# 123
ние го къпем всеки ден и ако започна да забелвам добре ли е да се прави всеки ден и само по време на баня ли се прави?

# 124
ние го къпем всеки ден и ако започна да забелвам добре ли е да се прави всеки ден и само по време на баня ли се прави?
Да, само по време на баня. За да може да се почисти добре - понякога под кожичката се събират мъртви клетки, които трябва да се отмият добре, за да не се инфекрира. Ние го правим при всяка баня всеки ден, но ако пропуснеш някой път не смятам че е  някакъв проблем

# 125
Привет, от доста време се каня да попитам тези от вас, които са били с епидурална упойка - нормално ли е още да усещам мястото отзад на гръбнака болезнено ( не много, но някак напрегнато) ? Когато реша да си раздвижа кръста, и то леко, усещам неприятно напрежение там. Не знам как мога да си върна предишната гъвкавост, ако това не се махне. Дори не мога да се огъна и изпукам като хората.
Аз ли си въобразявам или има още някой така?

# 126
Привет, от доста време се каня да попитам тези от вас, които са били с епидурална упойка - нормално ли е още да усещам мястото отзад на гръбнака болезнено ( не много, но някак напрегнато) ? Когато реша да си раздвижа кръста, и то леко, усещам неприятно напрежение там. Не знам как мога да си върна предишната гъвкавост, ако това не се махне. Дори не мога да се огъна и изпукам като хората.
Здравей, аз бях с епидурална, нямам такива болки за каквито говориш. Аз на твое място бих говорила с АГ, той да се свърже с анестезиолога. Поне на мен така ми казаха, ако усетя болка или дискомфорт след време. За да те прегледат за спокойствие. 😊

# 127
Аз усещам такава болка понякога.. Мисля скоро да посетя АГ понеже бях спешно секцио и имам болки и около операцията.. Sad

# 128
Ето как се справяме с колките . Simple Smile
Ние вече сме на два месеца и думата "колики"ни е непозната. Даваме малко вода от  индийско орехче малко по веднъж на ден. (Може да е полезно на някой) Simple Smile А вие как се справяте с коликите?

# 129
Не се справям. Някакъв ужас е с моето момче. Давам саб симплекс, биогая, колик стоп. От нищо няма подобрение. Педиатърката каза, че изчезвали до третия месец. Само в това ми е надеждата. Много е мъчително даго гледам как плаче неистово и стои свит

# 130
Сутрин 5 капки Биогая или Прокомбо бейби, зависи какво съм купила. И по 5-6 пъти на ден по 5 капки Абоколикен в кърма. Вече от 2 седмици положението е добре. Но си мисля, че просто може да го израства. На 56 дни е

# 131
Израстват ги.Давах две-три неща,но и с тях,и без тях е едно и също,пробвах.Сега оставих само пробиотика,защото е с вит.Д.А може и да случих на дете,преминаващо сравнително леко през коликите.С баткото бяха по-силни.
Яде и наддава нормално,но с вечерното заспиване ми разказва играта.Ако успея за един час да го приспя,се чувствам късметлийка 🙄.А му се спи на хайванчето,но от превъзбуда-трудна работа.

# 132

Здравей аз бях с Епидурална и в последствие и пълна упойка нямам болки вече според мен трябва повече раздсижване да направиш,аз имах проблем с краката неможех да клякам нормално до земята,но всеки ден по малко с мн болки и подпиране се възстанових.

# 133
  • Варна
Привет на всички! Моята бамбина е родена на 7.03 и е почти на два месеца. Имаме проблем с хъркащо носле почти от самото изписване, капя ѝ маример и изсмуквам с аспиратор за уста, но има секрет назад. Има ли други с такъв проблем и как се справяте?

# 134
Аз също почиствам редовно нослето.С физ. р-р и Носко.В началото беше достатъчно фитилче от салфетка или клечка за уши, но в последните 2-3 седмици секрета е по-назад и се налага.
Нормално е за възрастта, чисти се организма още,освен ако няма и нещо друго, което ви тревожи.Също така и връща мляко,което може би също стига до нослето понякога

Общи условия

Активация на акаунт