Мартенчета 2020

• 24 411
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
Валери наддава над кг на месец, роден е 3260, изписаха го 3110, изцяло на АМ. Затова мисля да започвам с пюрета към 5 месец. Днес става на 4 🍎🥕. Надявам де и повечето му движения да помогнат да не качва много. Косата му отзад започна да се заплита, стават като топченца на връхчето на кичур. На таткото косата е падала, но той е имал рахит. Моята и на сестра ми не са. На последната консултация (16.06) ни увеличиха витачин Д на 2 капки, като можело и 2 дни да давам по 3, защото наддавал бързо.

# 526
Нашата педиатърка ни предупреди да внимаваме с витамин Д, особено ако даваме и АМ, защото повечето АМ го имат в съдържанието си. Обясни че той помага за калцирането на костите и прекалените количества в ранна възраст може да доведе до криви крачета. Върви разбери как всеки лекар има различни съвети!

Аз имам въпрос за мамите които кърмят - вашите дечица имат ли още газове? Аз все си мислех че ще ги израстем до трети месец, но детенцето все още се събужда от газове вечерта и рано сутрин. Давам все още капки, но взех да се отчайвам. Давах пробиотик известно време, имаше подобрение за няколко седмици, но после с него без него нямаше много разлика.

# 527
Нашата педиатърка ни предупреди да внимаваме с витамин Д, особено ако даваме и АМ, защото повечето АМ го имат в съдържанието си. Обясни че той помага за калцирането на костите и прекалените количества в ранна възраст може да доведе до криви крачета. Върви разбери как всеки лекар има различни съвети!

Аз имам въпрос за мамите които кърмят - вашите дечица имат ли още газове? Аз все си мислех че ще ги израстем до трети месец, но детенцето все още се събужда от газове вечерта и рано сутрин. Давам все още капки, но взех да се отчайвам. Давах пробиотик известно време, имаше подобрение за няколко седмици, но после с него без него нямаше много разлика.
Аз не кърмя, но ще изкажа коментар, защото според педиатъра ни, газовете-колики дали е кърмено или на АМ няма значение освен силата им. Продължителността е една и съща до 4 месеца плюс минус 1-2 седмици. За това ме посъветва да захраня на 4м и 2 седм., защото повечето майчета споделяли че коликите се връщали точно заради неузрялата перисталтиката.
Хубаво е че ги вади, а не че ги задържа т.е. перисталтиката започва сама да работи. Казват, че до 4тия месец попринцип трябва да ги израсте, но е много индивидуално, при нас беше по рано. Не спирай да даваш капчици. Пробьотика не знам, защо си го спряла той не е само за коликите, а като цяло даже и по време на захранването ще помогне на бебчето да усвоява храната или ще избегне запичане. Попринцип те не изчезват изведнъж, а се разреждат. Така както чета, че сте имали подобрение предполагам, че са започнали. Ние бяхме 3 дена добре-1 ден пълен ужас, после за 1 седмица веднъж, после на 10тина дена- 1път и така мина месец докато напълно не изчезнаха. Вече спрях да давам каквото и да било за колики и останахме само на пробьотик биогая.

И само да вметна за коликите давах Абоколикен (а бях минала през още 4 вида) тъй като освен съставката симетикон имат свойството да разграждат лактозата и така не дразни коремчето на бебето.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 11:48 от SK Sk 628708

# 528
Вие хем давате, хем май не знаете какво и защо... основната съставка в ABOKOLIKEN е ензим лактаза.
Ciandrella, дали бебето ми има повече газове при нас зависи от моята храна основно.Но няма дискомфорт, на сън или буден просто си пръцва и забравя.
Сложихме днес ваксина, ЛЛ каза след 10ина дни да започваме зеленчуци ако желаем

# 529
  • Русе
И ние сме само на кърма и също се буди сутрин от газове. Не е точно будене, но се разбужда и започва да пръцка. Обиконвено към 5-6. Не й давам пробиотик. Според педиатъра ни кърмените бебета нямат нужда. Като цяло съм съгласна. Давахме й един месец, започна да ака по-често тогава и да спи по-спокойно, но и след спирането му продължи по същия начин, така че не мога да кажа, че е само от пробиотика.

Ние в момента минаваме през фаза, в която иска да спи у мен. Нямаме проблем със заспиването, но след като я сложа в леглото се събужда. Вземам я в мен и заспива отново без каквато и да е помощ от моя страна. Прилича ми на криза на растежа както се обсъждаше в предишните страници.

# 530
Благодаря момичета. Пробиотика защо го спрях и аз не знам, уж да пробвам да видя дали не е от него. И аз четох че ще помогне със захранването и пак го почнахме.

През деня си пръцка самичък без никакви проблеми но рано сутрин започва едно напъване и все още плаче по някой път. Рядко, но се случва. Само еспумизан му помага, от Колийф се обрина, а Инфакол изобщо не му понесе добре. Спирах млечните, спирах шоколада, какво ли не беше, но нямаше никакъв резултат. Дано и при нас да минават скоро! Свекито ни зарече че не му понасяла кърмата и трябвало незабавно на АМ.

Да споделя нещо интересно за захранването - ние ще започнем около 6ти месец, но педиатърката каза че може да се слага по малко (половин кубче) домашно приготвен костен бульон в пюретата - било много полезно и децата свиквали с вкуса на домашната храна.

За заспиването и ние минаваме такива етапи - някои дни иска само на ръце. Като го оставя да заспи дълбоко в мен, може би 10-15 Мин, си продължава в леглото.

# 531
Вие хем давате, хем май не знаете какво и защо... основната съставка в ABOKOLIKEN е ензим лактаза.
Ciandrella, дали бебето ми има повече газове при нас зависи от моята храна основно.Но няма дискомфорт, на сън или буден просто си пръцва и забравя.
Сложихме днес ваксина, ЛЛ каза след 10ина дни да започваме зеленчуци ако желаем
Кой ви каза че не знам какво давам? Трябва ли да ви отворя листовката и да ви го прочета и напиша с наименованията или просто мога да кажа че има съставка която разгражда лактозата в млякото?
Не мислите ли че малко остро влизате и дали не знам какво давам на детето си? И защо? Хайде по полека, ако можем. Събрали сме се тук да обменяме опит, задаваме въпроси и тн, а не някой да поставя под съмнение какво давам и не давам и защо, на детето си. ☺️

# 532
SK, всичко е точно.Ама и аз отварям - симетикон няма, нали точно това написах има ензима лактаза, разграждащ лактозата

# 533
Дъщеря ми се роди 3.400. Качваше по 1.6 кг всеки месец през първите 3 месеца. На 3 месеца беше 8 кг. Кърмена. Огромна дебелана. Вече е на 4 и половина. Слаба, с прави и дълги крака. Никога не са ѝ били криви, нямала е рахит. Не е и ставало въпрос, че може да се разболее.
Синът ми се роди 3.480 кг. На последната консултация беше на точно 3 месеца - 7.700 кг. Огромен е, едър дебелан. Кърмен. Преди 5 дена бяхме и на ортопед (име спрягано като едно от най-добрите детски в града). Според него детето просто си “върви напред, няма каквито и да е симптоми, които да подсказват, че може да развие рахит”. Когато попитах педиатърката дали да го сложа на диета се изсмя и ми каза, ако съм знаела как се слага кърмено бебе на диета да съм прпбвала. Косата му отзад оплешивя. Но той си търка главата, а и перушината му опадва и израства коса.
Малкия е на 3++. Сигурна съм, че коликите вече ги няма. Но съм сигурна, че нямаше кой знае какво значение какво ядях и какво му давах да пие, когато ги имаше. Просто си ги имаше и това е. И при дъщеря ми беше така.
Относно пробиотика, педиатърът ме посъветва да му давам известно време, защото бил роден секцио.
Това е групата във фейса, в която съм аз. Не е същата, която видях някъде назад в постовете. Има доста неща за захранването във файловете ѝ. https://www.facebook.com/groups/March2020/?ref=share

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 10:17 от Femme

# 534
Момичета на вашите бебчета ръчичките и крачетата потят ли се.. Като спии няма проблем, но като се събудии все са мокри? Да е изпотен гръбчето.. нее.. Много странно.

# 535
Крачетата се потят. Ръцете са вечно мокри, но бе знам дали е пот от вечно стиснатия юмрук или лиги, щото са вечно бавреми в устата му. Иначе и гърба чу съм виждала потен и капки пот по целите му ръце, когато го изкарвам от кошчето в колата. Понеже не пускам климатик (което бе знам дали е ОК) и защото той изпълва коша изцяло и е като в менгеме.
Момичета на вашите бебчета ръчичките и крачетата потят ли се.. Като спии няма проблем, но като се събудии все са мокри? Да е изпотен гръбчето.. нее.. Много странно.

# 536
Момичета, ние днес бяхме на педиатър и тя каза да почваме захранването със зеленчукови пюрета. Та е решено: утре ден първи с пюре от морков 😋

# 537
Крачетата се потят. Ръцете са вечно мокри, но бе знам дали е пот от вечно стиснатия юмрук или лиги, щото са вечно бавреми в устата му. Иначе и гърба чу съм виждала потен и капки пот по целите му ръце, когато го изкарвам от кошчето в колата. Понеже не пускам климатик (което бе знам дали е ОК) и защото той изпълва коша изцяло и е като в менгеме.

Ръцете му чак гъбясват да... От лиги и пот... И краката вечно потни и хладни... Само докато спии е нормален с темп на крайниците🙄🙄🙄

# 538
Момичета, ние днес бяхме на педиатър и тя каза да почваме захранването със зеленчукови пюрета. Та е решено: утре ден първи с пюре от морков 😋
И аз нямам търпение вече🤩🤩🤩🤩как мислите - да купите или приготвите?

# 539
И на нашето момченце му се потят крачетата. Комбинацията е: студени и потни - топли и сухи. Ръчичките му са вечно на юмручета и също са мокри, къде потни къде наплюнчени. Ако може и 2те да си ги навре в устата.. Laughing  Предната неделя беше в транспортния кош за 25мин и се беше препотило горкото.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 22:09 от MayaBo

Общи условия

Активация на акаунт