Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Развитие на 4 годишен

  • 4 094
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 58
Навреме.Това е най-важната дума.Тя е обратна на най-тъжната и безвъзвратна дума-късно.

# 31
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Споделям изцяло написаното от Veggie , гледайте си собствените деца и не си врете носовете където не ви е работа.
Авторката на темата си е казала мнението повече няма какво да се дълбае, да не говорим, че това, че детето се държи така с нея не ознзачва, че има проблем в развитието.

# 32
  • Мнения: 1 184
ЛЛ досега къде е дрямал? По-скоро често ЛЛ неглижират сигналите, защото им е по-лесно, гледат да запазят добри отношения с родителите, отколкото да свършат работа.
Когато отидох при ЛЛ и й казах, че детето ми не разбира, не говори, не изпълнява команди (тогава беше на 2 г. и 4 м.) и затова искам направление за детски психиатър, ме погледна като гръмната. От тогава само като вляза в кабинета и някакво неудобство усещам от нейна страна, да не кажа страх. Дава ми всичко, което поискам, само по-бързо да си тръгнем с детето. Повечето педиатри мерят, теглят, слагат ваксини и нямат идея от проблемите в психичното развитие на децата.

# 33
  • Мнения: 5 980
Аз си мисля, че човек, който не живее постоянно с детето и не прекарва ежедневно време с него не може да има достоверни заключения. Подобни изводи не е редно да се правят от инцидентни впечатления.

Дъщеря ми също  беше абсолютно асоциална в детската градина - не говореше с другите деца, не се хранеше, дори до тоалетна не ходеше. А между другото като малка винаги е изпитвала некомфорт при контакта си със сестра ми или сестрата на съпруга ми и изобщо с хора извън семейството.
В момента е пети клас и всички тези моменти са в миналото.


Авторката на темата си е казала мнението повече няма какво да се дълбае, да не говорим, че това, че детето се държи така с нея не ознзачва, че има проблем в развитието.

Абсолютно!

# 34
  • Мнения: 62
Какво стана?
Много ме развълнува темата.
Детето на най-близката ми приятелка навърши 4,а още не говори.
Не знам как да я насоча към специалист.
Аз самата работя с такива деца и тя сама ме е разпитвала,дали има нужда,като след всяко мое съгласяване и насочване към специалист,не съм я виждала с месеци,а темата не се повдига отново още толкова.

# 35
  • Мнения: 1 184
Може би трябва малко повече да я насърчиш. Дали не очаква предложение от теб да видиш детето? Попитай я, предложи конкретен ден и час.

Общи условия

Активация на акаунт