Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 43

• 55 110
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Аз не разбрах само къде в София има "читави" апартаменти за 100000 лв. В който да не спи човек на матрак на земята, или да не е с мечта за готвене от примера или гнусна мозайка и блажена боя в банята. Но все пак понятието "читави" е много субективно, така че няма нужда от линкове, защото следя пазара последните 3 г и аз читави за такива пари не съм видяла.
Скоро ще видиш.Споко изтрай до зимата.

# 91
Хелоу?! Това е темата за пазара на недвижимите имоти - темите за ясновидките, гледачки на боб и предсказване на бъдещото са в съседен подфорум.

# 92
Еми хора, бийте каскета тогава и си живейте живота по квартири..какво друго да ви кажа ...

Изобщо нямам такова намерение Simple Smile Само че моята ипотека ще е под 30% от семейния доход, не 60.
Ако не четехте по диагонала и се върнете малко назад в темата , ще прочетете че съм предложиля хипотетично "най лошия " вариант. Вашият ако е 30% на някои може и да е 10%, на други - 60 и т.н. И примерът е за Пловдив, четете хора.

Не коментирам цена и място, коментирам това, че в твоя най-лош вариант повече от половината ти месечен доход отива за вноски. Не си представям, че това ще го направи някой адекватен човек.

# 93
  • гр. Варна
.Днес погледнах котировките на петрола.Аз такава  цена не съм виждала 13 долара за барел,някой ако ми беше казал,че ще падне толкова щях да го обява за луд.
И? Какво ви "топли"?
Цените, на които зареждате са тези(ориентировъчни):
Скрит текст:

# 94
Затова всеки трябва да си направи разчета индивидуално според неговата си черга, неговите си житейски обстоятелства, неговите си приоритети. Правят се компромиси, взимат си информирани решения. За тази цел естествено си трябва глава на раменете и финансова култура. Няма стандартно решение какво да се прави.
Мария даде само пример, но има хиляди възможни варианти и сценарии, а дали едно решение е било правилното, само времето ще покаже.

# 95
  • София
И аз не разбирам мантрата -  дом на всяка цена, особено за хора с ниски и несигурни доходи.....
Но пък, нали тях чакаме да продават....Yum

Тая мантра много бързо ще я разбереш, ако доживееш до пенсионерска възраст и ти се наложи да живееш с 300-400 лева пенсия. Ще кажеш: ами ще работя, освен пенсията. Ще работиш, ама ако не си си трупнал няколко хронични заболявания, и вървиш като настъпена хлебарка. Пък и нещо работодателите не ги търсят тия с памперсите, кой знае защо. И тогава и най-мухлясалата панелка ще ти се струва земен рай. И ще се научиш да живееш и със 150 лева на месец, щото другото ще отива за ток, вода и лекарства. Та така. Дотук за живота под наем.

# 96
Не ме карайте да ви направя за 200 лева месечна разкладка за двама , ( продукти от веригите + готвене в къщи) с която напълно да задоволявате нуждите на организма, по съвсем здравословен начин, нелишавайки го от нищо, подходяща дори за допълнителни физически занимания.
Странно, уж сте "бедни" българите а мрънкате че с 800 лева се не живеело..Да ви кажа че не в България,а в Мадрид моя приятелка и съпругът и оцеляват с 500 евро на месец след като си платят ипотеката ?
Може ли такъв разчет?

# 97
  • тук-там
И аз не разбирам мантрата -  дом на всяка цена, особено за хора с ниски и несигурни доходи.....

Тая мантра много бързо ще я разбереш, ако доживееш до пенсионерска възраст и ти се наложи да живееш с 300-400 лева пенсия. Ще кажеш: ами ще работя, освен пенсията. Ще работиш, ама ако не си си трупнал няколко хронични заболявания, и вървиш като настъпена хлебарка. Пък и нещо работодателите не ги търсят тия с памперсите, кой знае защо. И тогава и най-мухлясалата панелка ще ти се струва земен рай. И ще се научиш да живееш и със 150 лева на месец, щото другото ще отива за ток, вода и лекарства. Та така. Дотук за живота под наем.

Ти от личен опит ли говориш? Писах на "всяка цена". Ако до пенсия не си спестила за жилище - явно цял живот си си останала на 800 - те лева. Трябваше да помислиш по-рано.  Ето, че и със 150 лв можело...Hands Plus1 Едва ли ти е лесно, но е факт че може.Wink

# 98
Най-сигурният доход може да стане несигурен. Животът ти може да се преобърне за секунди. Дрогиран идиот може да се забие в колата ти и да те убие, метеорит може да падне на земята и да изтрие половин континент, пандемия може да се обяви... да не изброявам повече. Може пък и да спечели човек от тотото, защо не. Обстоятелства, които не може да контролираме. Тези, които обаче зависят от нас и може да контролираме, са чисто индивидуални решения. Дали ще си купиш хляб за левче от супермаркета или от бутик-пекарната за 5 лева, дали апартаментът ще го вземеш на първи, последен или среден етаж, дали ще отидеш на море на Черноморец или на Малдивите, апартамент в Дружба или в центъра.... Едно е сигурно, че не трябва, а и не се и опитвам да съдя другите за решенията, които са взели за тях самите. Във форума е много лесно да се раздават съвети на килограм и да се осмиват чуждите решения, но в крайна сметка всеки си живее живота именно според тези решения.

# 99

Ако до пенсия не си спестила за жилище - явно цял живот си си останала на 800 - те лева. :
Охооо.. не сложи ли човек душа на мъка, не един а три живота няма да са му достатъчни за да спести за жилище в България.И България не е София моля ви. Говоря за мнозинството трудови хора, има и такива които предполагам и за месец два могат да си купят.

# 100
Алекславе, като искаш да живееш охолно и с повече , ще си стегнеш задника и ще станеш шофьор в международния транспорт моето момче.Търсят постоянно.Ще вземаш по 2200 евро и ще издържаш семейство с трюфели и скариди само.
Благодаря ти за загрижеността и съвета, ще си го запиша и запазя!:grinn:
Да разбирам ли, че ти живееш с 200 или 300лв на човек на месец, ако е така съвета ти би трябвало да бъде за теб, щом охолно означава покриване на елементарни нужди.
Много са ти криви сметките, да не казвам без кръчмаря..

Е там е работата, някой цял живот оцеляват, как е друг въпрос и даже са доволни.. а може и да не оцелеят, има и такива след взимане на заем, който не могат да изплащат.
Разбира се, че няма да умрат от глад, ще ядат ориз, боб, леща, неща по-евтини от България и няма да умрат от глад, ако това имаш предвид.
Точно това имам предвид с жилище на всяка цена. По-добре на стари години да се мъча с 200лв на месец, отколкото половин живот в разцвета на силите си.

60% от доходите за имот нищо не значи, едно е да имаш доходи 1000лв или 2000 и друго 20к.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 20:50 от Alexslav

# 101
  • София

Ти от личен опит ли говориш? Писах на "всяка цена". Ако до пенсия не си спестила за жилище - явно цял живот си си останала на 800 - те лева. Трябваше да помислиш по-рано.  Ето, че и със 150 лв можело...Hands Plus1 Едва ли ти е лесно, но е факт че може.Wink

Тоест, как да ти разбирам ценната мисъл: докато си млад, пердашиш парите и живееш под наем, а като позастарееш, почваш да пестиш, за да си купиш жилище? Ъъъ, най-добре седни и премисли отново позицията си.
А щом за мен се притесняваш, да те успокоя: аз имам наследствено жилище, все още не съм в пенсионерска възраст (макар и близо) и си изкарвам парите с преводи от и на редки езици. Нещата, които пиша, не са от моето битие, което не им пречи да са верни. Просто наблюдения върху чужди животи.

# 102
Само бързо да вметна, максималният процент от нетния доход на едно ФЛ/семейство, който може да бъде "ипотекиран", е 50 %.
И при това се вадят всички други задължения, дори и кредитните карти, но айде картата винаги може да я смъкне на нисък лимит човек или да я закрие.
Реалният процент от дохода за ипотечната вноска е между 25-40 % в огромния процент от случаите.

# 103
Не ме карайте да ви направя за 200 лева месечна разкладка за двама , ( продукти от веригите + готвене в къщи) с която напълно да задоволявате нуждите на организма, по съвсем здравословен начин, нелишавайки го от нищо, подходяща дори за допълнителни физически занимания.
Много моля за дневното меню за 3лв на човек Да видим и ние как с 200лв на месец се изхранват двама.

# 104
  • тук-там
Само бързо да вметна, максималният процент от нетния доход на едно ФЛ/семейство, който може да бъде "ипотекиран", е 50 %.
И при това се вадят всички други задължения, дори и кредитните карти, но айде картата винаги може да я смъкне на нисък лимит човек или да я закрие.
Реалният процент от дохода за ипотечната вноска е между 25-40 % в огромния процент от случаите.

Масово се внасят високи осигуровки за 6 м.  Много хора внасят повече от 50 % от дохода си. Банките си затварят очите.  Всеки си има глава все пак.

detelistna.4etirilinka  - бутай го както си знаеш!  Живота. Smile

Общи условия

Активация на акаунт