Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 561
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 085
  • София
Благодаря, Бианка, направо ще звънна на ЛЛ утре, пък ако не ме отрази, ще мислим за План Б.

# 17 086
Бърди, има хранителни добавки, които надали ще навредят - натапсин Н (преди сън - съдържа мелатонин) и серапептаза (ензим с противовавзпалително действие) разреждат кръвта. Аз съм (от доста време) с увеличени тромбоцити. При вземане на кръв за антитела преди седмица рукна една алена кръв, а и бройката на тромбоцитите е почти в норма благодарение на двете хранителни добавки. Бързо възстановяване!

# 17 087
Аз го изкарах съвсем леко за ден и половина с температура и отпадналост,имах и вкус и обоняние,но мъжът ми го изкара малко по тежко,и все още се възстановява,той изгуби само вкуса си
Няма общо правило за обонянието,а най ми е смешно когато някой каже "От познат лекар знам..."

# 17 088
Интересно ми е ЛЛ изпращат ли за ПСР или антигенен тест с направление хора, които вече доказано са карали ковид? Примерно отива човек с оплаквания (както знаете за ковид може да е всичко, но принципно някакви като за настинка). Има ли право на безплатен тест? Ако не, всъщност няма реална картина дали повтаря.

# 17 089
Здравейте! Имам голям проблем и моля за мнения. От година не съм излизала от жилището тъй като се грижа за човек с увреждане на легло. Единствения който излиза е ММ. От вчера съм болна. Гърло, главоболие, лека температура, усещане за обща слабост и леко покашляне. Днес кашлицата е сериозна, а аз съм с хроничен бронхит и съм карала пневмония преди години. Ясно е, че има поле за влошаване. Заради човека за който се грижа (от вчера съм с маска) не мога да ходя нито на изследвания, нито на преглед. Ще звъня на ЛЛ за лечение по телефона. ММ твърди, че нищо му няма, но не изключвам възможността да има лека симптоматика и да не ми казва. Въпросът ми е ако го убедя да се изследва той за да знаем какво карам аз кой тест е най-подходящ - ПСР, антиген, за антитела. Не знам аз кога точно съм поела вирус от него независимо дали е ковид или друг и съответно още по неясно е той кога го е пипнал за да ми го предаде. Тъй  като не мога да спра грижите за човека с увреждане, но съм била при него без маска преди да се усетя, че съм болна какво мога да направя за него превантивно. Неговото положение е много сложно и трябва на всяка цена да го защитя.
Антиген тестовете от аптеката дават ли добра точност и колко време след поява на симптоми точността им е най-добра?

О, боже, миличка, и до вас ли стигна? Дано не е това, но все пак домашен тест, или най-добре съпругът да си направи пср. Макар че и това не е сигурно, на мъжа ми излезе отрицателен, пък после всички се оказахме с антитела. За тест  антитела е рано. Най-добре се ориентирай по състоянието си. Имаш ли чувството, че това е нещо, от което не си боледувала досега? Имаш ли различни усещания? Тялото дава сигнали, когато е нещо ново и непознато, ще се усетиш. Не забравяй  през цялото време, че ти си по-застрашена от болното дете.

Не можеш да направиш нищо превантивно, ако е ковид, вече сте били контактни и няма как да върнеш времето назад. Но пък детето го защитава възрастта му, то може да го изкара и безсимптомно и най-вероятно вече го кара заедно с теб. По това дали детето показва симпотми можеш да се ориентераш и дали е банален вирус или ковид. Ако си с вирусно заболяване от рода на грипните, детето също ще развие типичната симптоматика. Ако е ковид, може изобщо не усети нищо. Обаче имай предвид ,че то се нуждае от грижите на майка си и занапред и се  погрижи за собственото си здраве. Иди непременно на рентгенова снимка. Ще се види има ли изменение в дробовете, а всъщност това е опасното. Иначе си е като обикновено вирусно заболяване и можеш да го изкараш у дома самолекувайки се. Аз се самолекувах първите дни и оцелях, защото не слезе в дробовете. Внимавай с дробовете! Провери се още днес или утре сутрин.

# 17 090
  • София
Как открихте/заподозряхте проблема с щитовидната, мислиш ли че е от ковид? Аз скоро посетих моята ендокриноложката, защото след ковид много ми се засили косопада и се появи глад сутрин, което е нетипично за мен, не закусвам откакто се помня.
На мен ми назначиха изследване на хормони на щитовидната жлеза, защото пулсът ми е висок. Било индикация, че може да има проблем.

# 17 091
Бърди, моята приятелка работи в Александровска болница и постоянно ми повтаря, че препаратите за разреждане на кръвта са адски важни. Тя не е лекар, но е сред лекари постоянно.  Намери кой да ви консултира и да пие мъжа ти, ако е необходимо.

Аз това го пиша през страница в тази тема.
Може нищо да му няма, но да пие Аспирин поне.
Проблемите с кръвоносната система са най-опасни при/след КОВИД.
ММ така стигна до втори стент, слава Богу, че се съгласи да иде на кардиолог.

# 17 092
  • ту тук, ту там
И на моя баща не са му изписали кръворазреждащи. Не знам защо. Не искам да го карам аз на своя глава да пие (а и не знам ще ме послуша ли изобщо). Ще карам майка ми да звънне на лл утре да го попита дали да вземе аспирин протект поне.

Татко вече трети ден си е вкъщи (след блузо 3 седмици в болница). Изписали са му Зинат, Изопринозин и пробиотик. И на него му става много зле след приема на пробиотика два дни подред. Много ми е странно на мен, но казва, че е странно да е съвпадение, защото до половин час след приема започва гадене, киселини... утре няма да вземе, да видим ще има ли разлика.
Иначе и двамата с майка ми нямат все още епикриза от болницата, той е изписан преди 2 дни, но тя преди 10! 🙄

# 17 093
Много странно, елени?
Аз нали бях писала тук за моя Д Димер.
Въпреки, че пих 1 месец Аспирин, излезе тройно завишен след 45 дни, като пусках тест за антитела.
После го пих още месец и се оправи.

# 17 094
В Западна Европа и САЩ даже и аспирин не дават. Но тук яко антикоагуланти, имуностимуланти, антибиотици. Ако нямате проблеми със сатурация, температура или задух няма нужда от лекарства. И аз бях само 3-4 дни основно със симптоми и още 7-8 усещах минимален дискомфорт. Снимка на 20ти ден с "характерни изменения" за ковид - без нужда от лечение. За пълно възстановяване - "спорт". Цитати от пулмолог в БГ.
А първата информация от telehealth лекари в САЩ и Белгия.

# 17 095
Какво общо има сатурацията с тромбозите?
Не обърквайте хората.

# 17 096
А защо си мислите, че в САЩ провеждат адекватно лечение?

# 17 097
  • ту тук, ту там
entwickler, ами радвам се за теб, че си имал(а) “минимален дискомфорт” само, но, уви, не всички са така. 🙄

# 17 098
entwickler, ами радвам се за теб, че си имал(а) “минимален дискомфорт” само, но, уви, не всички са така. 🙄
3,4 дена хич не беше минимален - ускорен пулс, главоболие щ, безсъние

# 17 099
Идеята беше, че някои хора са пострадали много повече.

Общи условия

Активация на акаунт