Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 685
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 49 785
Маските не са задължителни отдавна или информацията ми е грешна. Две години в училището на дъщеря ни маски не се носеха. Само първата година имаше затваряне на училищата за два месеца зимата (Англия). Тя се зарази с Ковид в началото на тази година (януари месец), съответно го изкарахме всички. Аз за тези две години се разболях два пъти, тази зима (включвам Ковид). Лятото вече започнахме да се срещаме с приятели, предимно навън, те имат деца в градинска възраст. Изкарахме за два месеца два пъти вируси. Контактите ни са навън, но постоянни. Последният вирус беше от градината на малкото ни дете. Та...за две години два пъти, сега за два месеца - пак два пъти.

Детските градини са класика открай време. Там целогодишно има вируси. Когато имаш дете на градина или близки с дете на градина винаги има риск да го отнесеш.
В нашето училище липсват 50% от преподавателите, започна се преди 2 седмици. Последно класният ни е с ковид, не са карантинирани верояно защото се е тествал в понеделник. Всеки ден им заместват по 2-3 часа и реално не взимат материал/ не преговарят нищо. Маски не се носят. Сигурно се разчита на естествения имунитет вече. В тази благоприятна среда още се чудя дали сега е най-добрия момент да се ваксинира със задължителните ваксини и си ходи без да е занесъл талон в училище.

# 49 786
В момента трима в къщи са с ковид. Децата го карат с 40 градуса температура и трудно свалят, мъжът ми е с по-ниска Т, но видимо е по-зле от тях. Главоболие като първи и най-продължителен симптом. Определено е много далеч от леко грипче, и от среднотежко грипче също. Аз ги обслужвам и е абсурдно невъзможно да се изолирам от тях. Засега съм добре, но аз го карах преди 3 месеца и явно има още някакъв имунитет. Първородният се пази и се тества всеки ден, за да може да си върши задълженията извън вкъщи. Той също кара ковид преди 3 месеца.
Всички сме ваксинирани, бяхме пред слагане на новите бустери.

# 49 787
Дано по-бързо да оздравеят, а ти да се разминеш този път. Гаден идиотски вирус.

# 49 788
В нашето училище никога не са ми търсили талон, никога не са ми търсили информация за ваксините на детето.

# 49 789
Маските не са задължителни отдавна или информацията ми е грешна. Две години в училището на дъщеря ни маски не се носеха. Само първата година имаше затваряне на училищата за два месеца зимата (Англия). Тя се зарази с Ковид в началото на тази година (януари месец), съответно го изкарахме всички. Аз за тези две години се разболях два пъти, тази зима (включвам Ковид). Лятото вече започнахме да се срещаме с приятели, предимно навън, те имат деца в градинска възраст. Изкарахме за два месеца два пъти вируси. Контактите ни са навън, но постоянни. Последният вирус беше от градината на малкото ни дете. Та...за две години два пъти, сега за два месеца - пак два пъти.

Говоря за зимата в БГ. Бяха задължителни. В училището на дъщеря ми от самото начало.Махнаха ги съвсем накрая. В момента не са и резултатът е налице, но и разбирам, че на хората им писна от маски. Все пак със застудяването ще е добре да ги има най-малкото в магазини, транспорт и т.н.
С деца в детска градина или в начално училище е ясно, че няма как да избегнете всичките вируси.

# 49 790
Скрит текст:
В момента трима в къщи са с ковид. Децата го карат с 40 градуса температура и трудно свалят, мъжът ми е с по-ниска Т, но видимо е по-зле от тях. Главоболие като първи и най-продължителен симптом. Определено е много далеч от леко грипче, и от среднотежко грипче също. Аз ги обслужвам и е абсурдно невъзможно да се изолирам от тях. Засега съм добре, но аз го карах преди 3 месеца и явно има още някакъв имунитет. Първородният се пази и се тества всеки ден, за да може да си върши задълженията извън вкъщи. Той също кара ковид преди 3 месеца.
Всички сме ваксинирани, бяхме пред слагане на новите бустери.
Бързо оздравяване!
Аз го карах преди 2.5 месеца, но ми е много уморено последните дни. Не знам дали не съм хванала от дъщеря ми сега. Вчера ходихме малко в Ловния парк и двете се задъхвахме. При нея вече мина 1 седмица.
Интересно ми е тези, които твърдят, че е леко, спортуват ли нещо? Защото най-много се усеща по спортната издръжливост.
След първия Ковид ми отне един месец след оздравяване да не се задъхвам много при физически усилия. След втория беше по-бързо, но всъщност пак пълното възстановяване изисква поне две-три седмици.

# 49 791
Със сигурност се повтарям и потретям .. майка ми е с положителен тест Ковид преди да вдигне температура бяхме заедно вечерта.. от петък е със симптоми.Питането ми е ако сме се запазили до колко време да очаквам?
Благодаря 🙁

# 49 792
Със сигурност се повтарям и потретям .. майка ми е с положителен тест Ковид преди да вдигне температура бяхме заедно вечерта.. от петък е със симптоми.Питането ми е ако сме се запазили до колко време да очаквам?
Благодаря 🙁
3-4 дни при този щам

# 49 793
Благодаря 🙁
3-4 дни при този щам

Тоест да чакам до утре

# 49 794
Т. е. при всеки е индивидуално. Посъветвайте се с ЛЛ дали да взимате витамини и др. добавки като профилакпика

# 49 795
Какво значение имат задължителните реимунизации на децата със сблъсъка с Ковид?

# 49 796
Какво значение имат задължителните реимунизации на децата със сблъсъка с Ковид?
Класният ни е с ковид от понеделник, затова писах. Завъртял се е пак бацила в училищата.  Отделно ЛЛ в четвъртък ми каза да заведа детето за реимунизация ако е здраво, за да ми даде документ необходим за училище. И не ми даде документа, все едно да ме натисне точно сега да е реимунизацията, не е лека за морбили и още един букет неща, две ваксини са. Цяло лято не отвори дума. Как да го заведа като при ковид може да изглежда здрав и пак да го е лепнал. Затова се смесиха темите, извинявам се за спама.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:21 от Sparkles

# 49 797
Детето ще бъде на 12 години в продължение на цели 12 месеца. Все в един момент ще се окаже подходящо да бъде поставена ваксина. А това, че не ви е даден документ, че на детето е поставена ваксината, е нормално. Все пак тя не е поставена. Но не мисля, че има някакво значение за училището. Образованието е задължително и никой няма да спре детето ви от училище, защото нямало поставена последната ваксина. А по отношение на лятото и поставането на ваксина в летния период, не е виновен личния ви лекар, по мое мнение. Вие след като сте била наясно, че детето следва да бъде ваксинирано, предполагам също сте имали възможността да му звъннете и да заведете детето на ваксина в удобно време.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 08:47 от brumm

# 49 798
  • София
Да се включа и аз с Ковид от училище.
Дъщеря ми се разболя на 22.09, малко температура, хрема, кашлица… общо взето бързо мина в сравнение с друг път като е боледувала. Дори не ми мина през ума,
Че може да е Ковид. Но след като и аз се разболях няколко дни след това си направих тест и излезе положителен. С температура от 37.0 до 38.3 съм, не се повлиява от нищо. Първите 2 дни имах болки в тялото, а след това се появи силно главоболие, което също не се повлиява от нищо. Днес ми е 4 ден. Моля се вече да минава.
Май трябваше началото на учебната година да започне с тестове…

# 49 799
Нямат пари за тестове.

Общи условия

Активация на акаунт