Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 624
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 49 800
  • Пловдив
Нямат пари за тестове.

Щом преди имаше, и сега може да се намери начин.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 13:19 от marzeliva

# 49 801
И това: учителите ги е гнус да тестват (и са прави - не е тяхна работа), родителите пазят ДНК-то на дечицата си и развиват всякакви конспиративни теории.

Предната година, като започна тестването, половината клас отказа да се тества и остана на ДО.

# 49 802
Няма смисъл от тестове, това едно и второ - те са там да учат, не до обяд да обсъждат и мислят, че Иванчо имал ковид, а Марийка дали има или не. Както виждате, нищо им няма от ковида. Обаче преди да го заведете при баба му, може да мушнете една клечка, важно е да се пазят възрастните.
А не защото баба и дядо го вземат и гледат, дай сега цялото училище да се занимава с тестове.

# 49 803
Прав си, Нот. Не е работа на учителя да се занимава с тестове.
Ако родителите не си пускат децата болни, дори само хрема да е, ще е различно положението.

# 49 804
  • Пловдив
И при възрастните е добре тестове по месторабота или поне там, където са повече хора в едно помещение.

# 49 805
Няма смисъл от тестове, това едно и второ - те са там да учат, не до обяд да обсъждат и мислят, че Иванчо имал ковид, а Марийка дали има или не. Както виждате, нищо им няма от ковида. Обаче преди да го заведете при баба му, може да мушнете една клечка, важно е да се пазят възрастните.
А не защото баба и дядо го вземат и гледат, дай сега цялото училище да се занимава с тестове.
Звучи добре за стандарт, позволяващ разделно живеене на поколенията. Освен от финансови възможности, от много други обстоятелства зависи тази възможност. Има случаи на нуждаещи се от обгрижване възрастни, които по принуда живеят в едно жилище с по-младото семейство, което пък има дете в градинска/ученическа възраст.

Гледано на парче - ОК - децата карат ковид леко, но сглобено в пъзел - дом със застрашен родител (придружаващи тежки заболявания), възрастни хора, не е така просто.

Проблемът е друг - сегашните варианти реагират към 3-ти-4-ти ден от заболяването. Това обезсмисля тестовете, защото добронамереният родител при смъркащо и температурно дете, доброволно следва да го задържи.

# 49 806
  • в края на града
И аз съм на мнение, че си циркулира Ковид из училищата, просто не се правят тестове вече. Синът ми го изкара точно преди година (делта беше тогава), ние след него. Странното тогава беше, че към 6-7 ден го обърна на гнойна ангина, гърлото беше някакъв ужас - пъпчици и афти като при херпангина, а сливиците с гнойни петна, някаква смес между вирусна и бактериална инфекция. По-късно попаднах на мнения на лекари, сблъскали се със същото. Сега го гледам от седмица, че е лепнал някакво вирусче, почти никаква симптоматика - малко запушен нос и ходеше по малка нужда често, даже се чудех да не е настинка от сутрешните студове, но изби херпес на устата като при вирусна инфекция. И в петък сутринта се оплака от леки болки в гърлото, към обяд се обади, че му е лошо, като се прибра вече беше с температура към 39 градуса. Поглеждам гърлото - същата картинка като преди, пуснахме тест - положителен. Оказа се, че в училището имало 2-ма болни учители в момента, паралелки не са карантинирани, имало и доста отсъстващи деца. Мисълта ми беше, че ако при сина ми не го беше обърнало пак на гнойна ангина да вдигне високата температура, въобще и нямаше да го усетим. Явно се кара по-леко, никой не пуста тестове и си циркулира свободно.

# 49 807
Със сигурност се повтарям и потретям .. майка ми е с положителен тест Ковид преди да вдигне температура бяхме заедно вечерта.. от петък е със симптоми.Питането ми е ако сме се запазили до колко време да очаквам?
Благодаря 🙁
Вероятно зависи и дали сте ваксинирани / бустериеани и кога. При ваксинираните/бустериране  понякога симптоматиката се забавя, а симптоми се появяват ако/ когато се стига до усложнения ( ангина, синузит, възпаление на уши).

# 49 808
Класовете вече не се карантинират. Единствената заповед, която е минала през нашето училище е за до 10.10 редовно проветряване и наблюдение над здравето на учениците, ако има някой със симтоми, да се прегледа от мед. сестра и изолира, да не се допуска болни деца да стоят в училище.

# 49 809
Аз съм с ваксини, но проявих доста силни симптоми, че и точно на 3-4 ден от контакта.
И за мен е редно при голямо струпване на хора в училища, работа и т.н., да се започне с тестове.

# 49 810
  • София
Здравейте, изчетох последните страници и реших да се включа. Малката ми е болна /9г./ класически симптоми за вирус , червено гърло, задна хрема и подкашля. Разбира се, разболя и мен. И през ум не ми е минало, че е Ковид, просто си върви типичната симптоматика при вирус, а за всички, които казват, че има само Ковид в момента сега ще отбележа нещо много важно. В класа на дъщеря ми има доста болни деца със същата симптоматика, супер бясна съм, защото се пращат болни деца на училище, за да ръсят зарази. И междудругото времето е толкова променливо, беше логично да започнат по рано вирусите. Учителят по физическо онзи ден ги извел на 4 градуса да играят навън....е то оставаше и да не се изпоразболеят....

# 49 811
Със сигурност се повтарям и потретям .. майка ми е с положителен тест Ковид преди да вдигне температура бяхме заедно вечерта.. от петък е със симптоми.Питането ми е ако сме се запазили до колко време да очаквам?
Благодаря 🙁
Вероятно зависи и дали сте ваксинирани / бустериеани и кога. При ваксинираните/бустериране  понякога симптоматиката се забавя, а симптоми се появяват ако/ когато се стига до усложнения ( ангина, синузит, възпаление на уши).

Не сме ваксинирани

# 49 812
Ами той ковид е с класически симптоми при децата. С какви да е?
Минди, Вие тествате ли вашето?

# 49 813
  • София
Аз такива страшни хреми правя от преди Ковид, че главата ми е на балон. Носът - река, очите текат. Не за вкъщи, а за леглото съм. Но  рядко кашлям.

# 49 814
Аз съм с ваксини, но проявих доста силни симптоми, че и точно на 3-4 ден от контакта.

Колко време има между ваксинирането/бустерирането и разболяването? Ние с делата изкарахме тежко но бяхме ваксинирани шест месеца преди това. Сега, с омикрон имаме три месеца и половина и нещата са коренно различни. Т. Е не сме били болни при болен у дома.

Това с хремавите деца и аз не го разбирам. Няма хрема без нищо. Ако има алергия може да има хрема, но явно за да мине за два дена значи не е алергия, а нещо друго... То от този начин на мислене детето ми се скъса от боледуване в дг.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:57 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт