Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 143
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 4 035
Причината СЗО да препоръчва маски и дезинфекция е, за да НЕ попадне вирусът в тялото на човека. Това е начинът за превенция.
абсолютно е така, никой не го отрича; и все пак има допълнителна полза, ако положиш и още малко екстра усилия в случай на евентуално попадане в устната кухина на вирус, въпреки маската и дистанцията (наситен с аерозоли въздух в затворено помещение например) чрез жабуркане и гаргара

Ами точно с това твърдение (че от жабуркане и гаргара има полза в ковид епидемията) не съм съгласен. Не съм чул СЗО или Антъни Фаучи да излезе и да каже, че жабуркането и гаргарата пазят от Ковид по какъвто и да е механизъм. Няма научни данни за подобна връзка. За маските и дезинфектантите е ясно как пазят.

Това, което ти приложи като линк, стига до съвсем различен извод и той е, че може да намали вирусното натоварване в устата конкретно. Разбира се, повечето стреснати хора (90% от света в момента) преспокойно (и грешно) биха екстраполирали това заключение до: убива вируса, супер!

Та, да: съгласен съм, че Листерин примерно намаля броя вируси в устата (водката вероятно прави същото); не съм съгласен, че ще опази някого от инфекция или ще намали тежестта от същата. За второто данни просто няма.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 20:42 от Hope4C

# 4 036
Онлайн пазаруване за хран има, ама лекарствата как онлайн, като досега не съм забелязала да има такава услуга. Особено пък за лекарства с рецепта.

# 4 037
  • гр. Варна
Само че заразяването с туберкулозата е много по-малко вероятно.  Не при всяко попадане на туберкулозни бактерии в организма на човека се развива заболяване. Практически всеки от нас се среща с туберкулозни бактерии, но заболява една малка част от хората. В целия свят годишно по 500000 души се заразяват.
Има и незаразна туберкулоза, за която не знам какъв е %.

# 4 038
Обясних, че РЗИ няма да те постави под карантина, ако дадеш положителен тест .

# 4 039
Около мен поне 10 души са го карали, повечето млади, нищо по-различно от обикновен грип. 1 случай в болница с пневмония. Мен лично най-много ме плаши това, че системата се срина и няма места в болниците. Опитвам се от чуждия опит да си изработя някакъв алгоритъм за лечение, но фактът, че едва ли ще се намери къде да си направиш ренген, че няма кой специалист да те чуе и да ти следи кръвните показатели буди паника. Също се чудя има ли шанс поне на частно да се намери лаборант да те тества и лекар да те прегледа в домашни условия. Поне такива списъци по градове да се предоставят на хората да са по-спокойни.

# 4 040
Слушах интервю с лекар, който обясняваше, че лимонената киселина убива вируса и намазване с лимонов сок на гърло и нос предпазва. Майка ми днес е чула на брифинг по темата са препоръчали гаргара с лимон, вода и сода. Това са безобидни, достъпни неща.. Не пречат на никого, така или иначе нищо не се знае със сигурност, защо да се оттичат тези прости неща?! Недоумявам реакцията на Норе4С, който почти ме изгони от темата щото съм споменала за гаргара.. Затова пък е особено важно да се пише кой какво яде като няма мирис, дали салам или нещо друго.... Боже Боже.....

# 4 041
Онлайн пазаруване за хран има, ама лекарствата как онлайн, като досега не съм забелязала да има такава услуга. Особено пък за лекарства с рецепта.

Лекарства ни пазаруват приятелите в момента. Включително и антибиотик без рецепта, изписан от доктор по телефона. Защо нямам рецепта ще попиташ, ми щото ТАКА. Нямам отговор, дори не знам дали има смисъл да се тормозим да търсим отговор.

Разбрах за РЗИ. Simple Smile Да се излекуваме от симптомите на първо време, после ще го мислим. Все пак имам още няколко дни под карантина.
 Иначе тука гледам, че някои се чудеха и маеха как било изтървано положението. Ами драги мъжът ми е със симптоми на Ковид, които при него отшумяха вече, но първият му тест беше отрицателен, тогава още нямаше симптоми. При все, че е контактен на мен и дъщеря ми. Няма какво друго да е. Но, той се води 10 дни под карантина като контактен. Тоест другиден е свободен, ние - не.
И още нещо... като се появиха симптомите още 110лв ли трябваше даде и после още 110лв, за да видим дали се е излекувал?  330 лв само за него... да не ги копаем 😂? Замислете се малко.... Има хора с по 100 лв карат месеца и хич не е смешно, трагично е!
Така че... не, че нямаме пари за тестове, амаа в тоя булшит, в който живеем. Предпочитам да ви пазя, като не се срещам с вас по магазини, паркове и транспорт. Simple Smile Пред вкъщи, дето няма пукнат човек, ще излезем на въздух и кратка разходка като изтече карантината.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 21:02 от Vami_90

# 4 042
Рецепта може да се изпрати по вайбър. Аз така си купих АБ.

# 4 043
На 15 ден съм добре, но аз като цяло имах леки оплаквания. Загуба на обоняние,  леки мускулни болки, нямах апетит. Антибиотик не съм пила, само геритамин и клеева  тинктура няколко дена. Майка ми пи антибиотик и витамини   и малката и тя.
Днес малко ме боляха мускулите, но ми мина до обяд. Вкус имам, обонянието ми се върна почти изцяло. Майка ми и тя е така, малката е добре и тя. Аз мисля да си пуснем тестове след карантината,  но не знам какви. Между другото все още никой от РЗИ не се е свързал с мен. Два пъти идва полиция да ме проверява дали съм си у дома. Аз им звънях, казаха, че са доста натоварени.

# 4 044
На 15 ден съм добре, но аз като цяло имах леки оплаквания. Загуба на обоняние,  леки мускулни болки, нямах апетит. Антибиотик не съм пила, само геритамин и клеева  тинктура няколко дена. Майка ми пи антибиотик и витамини   и малката и тя.
Днес малко ме боляха мускулите, но ми мина до обяд. Вкус имам, обонянието ми се върна почти изцяло. Майка ми и тя е така, малката е добре и тя. Аз мисля да си пуснем тестове след карантината,  но не знам какви. Между другото все още никой от РЗИ не се е свързал с мен. Два пъти идва полиция да ме проверява дали съм си у дома. Аз им звънях, казаха, че са доста натоварени.
В кой град е идвала да те проверява полиция?

# 4 045
Здравей, в Пловдив. Обадиха ми се да се покажа през терасата докато си говорим по телефона.

# 4 046
Ясно... Помислих, че е в София и се стъписах.

# 4 047
Защо се стъписа? И в София проверяват с полиция.

# 4 048
И на мен ми звънна Полиция днес по тел в София.

# 4 049
  • София
РЗИ ми се обадиха на 6 ден след теста, вчера ме провериха и от полицията - посети ме много мил полицай, който ме разпита какви симптоми имам, как го карам, добре ли съм вече.. в София това. Поръча ми да стоя в къщи и да не излизам - не попита нищо за другите карантинирани в къщи. Днес ми е 10 ден от теста.. от утре контактите ми от семейството са официално свободни, но т.к синът ми прояви симптоми сами си удължаваме изолацията до края на другата седмица. Пазаруват ни роднини, които живеят във входа. Аз се възстснових вече и се чувствам съвсем добре - 12 ден от първите симптоми, но го карах леко - без температура, със сухота в гърлото и загуба на обоняние. ЛЛ беше много внимателен - обясняваше ми какво да очаквам, очевидно ми изписа адекватно лечение. Получих и много добри съвети от хора в тази тема - благодаря ви!!

Общи условия

Активация на акаунт