Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 725
  • 50 335
  •   4
Отговори
# 16 875
Споделете след колко време са първите признаци на заразяване с корона вирус,   имам досег с контактно лице.

# 16 876
  • София
Reina, добре че писа, дай ъпдейт как са нещата при вас
antea, още няма ъпдейт при нас, иначе щях да пиша. Дъщеря ми утре е на снимка, кръвни и антитела. Аз пуснах днес кръвни, но пулмолог и кардиолог ще ме видят след първи март.
ММ го изписаха много рязко миналия вторник и ни оставиха ужасно кофти привкус и голямо притеснение - в неделя му казали, че контролната му снимка не е добра, без да му обяснят какво точно означава, дали че не се наблюдава подобрение, дали че се е влошил. Казали му, че трябва да остане още 4-5 дни, а във вторник на обяд го изритаха, добре бил. В епикризата находките в дробовете след първа и втора снимка са буквално копи-пейст, пише, че няма съществена динамика спрямо предходната рентгенография. Чакаме да му изтече карантината, трябва да е на преглед на пети.
Иначе и двамата сме все още много отпаднали и бързо се изморяваме, аз и продължавам да кашлям.

# 16 877

Мен ме държа високата Т, и болки в цялото тяло 72 часа след втората имунизация. Даже започнах и леко да кашлям. Пих през 5 часа Тайлол, парацетамол, аналгин ,иначе не се издържаше.
С Модерна се ваксинирах.
благодаря, че сподели, за мен е полезно - рядко се срещат мнения за втората доза, поради малкия брой ваксини у нас
почвам да се чудя дали това не е нормалната реакция на организма при втора среща с вируса, било то втора доза за непреболедували или първа доза за предишно заразени, надявам се при трета и последваща вече да е друга (лека) реакцията, иначе от сега трябва да почна да се тревожа какво ме чака след 3-4 седмици
Четох и аз, че втората доза на Пфайзер и Модерна имат повече странични реакции, а при преболедували една идея по-бурно. Затова и се чудя дали на баща ми да сложим и втората доза или ако има достатъчно антитела, да остане само с една.

В майчинските групи във фейсбук ми прави впечатление за много болни деца, но от настинка, ангина и т.н. Никой никого не тества. Не знам това дали няма да доведе до увеличаване на случаите.

Хепи, опаковай се както досега. Сигурното си е сигурно, щото не се знае дали се знае:)

# 16 878
Споделете след колко време са първите признаци на заразяване с корона вирус,   имам досег с контактно лице.

Поне след 2-3 дни.
Може и повече.
Но не от първия със сигурност.

# 16 879
Здравейте, имам един въпрос, който вероятно е коментиран, но не бих могла да прочета цялата тема.

Има ли хора сред вас, доказано изкарали ковид, които да не са си губили обоняние, ама изобщо?  Защото оставам с впечатление, че това е едва ли не задължителен симптом, а едва ли е така.

Благодаря!

Писах го вече - и тримата вкъщи, които бяхме потвърдени с ПСР, не сме губили нито вкус нито обоняние.

# 16 880

Мен ме държа високата Т, и болки в цялото тяло 72 часа след втората имунизация. Даже започнах и леко да кашлям. Пих през 5 часа Тайлол, парацетамол, аналгин ,иначе не се издържаше.
С Модерна се ваксинирах.
благодаря, че сподели, за мен е полезно - рядко се срещат мнения за втората доза, поради малкия брой ваксини у нас
почвам да се чудя дали това не е нормалната реакция на организма при втора среща с вируса, било то втора доза за непреболедували или първа доза за предишно заразени, надявам се при трета и последваща вече да е друга (лека) реакцията, иначе от сега трябва да почна да се тревожа какво ме чака след 3-4 седмици
Четох и аз, че втората доза на Пфайзер и Модерна имат повече странични реакции, а при преболедували една идея по-бурно. Затова и се чудя дали на баща ми да сложим и втората доза или ако има достатъчно антитела, да остане само с една.

В майчинските групи във фейсбук ми прави впечатление за много болни деца, но от настинка, ангина и т.н. Никой никого не тества. Не знам това дали няма да доведе до увеличаване на случаите.

Хепи, опаковай се както досега. Сигурното си е сигурно, щото не се знае дали се знае:)
Дъждец, ама само с една доза действа ли. До сега нали казваха лекарите, че ваксината е ефикасна при поставени и двете дози? Thinking

# 16 881
Скрит текст:
Reina, добре че писа, дай ъпдейт как са нещата при вас
antea, още няма ъпдейт при нас, иначе щях да пиша. Дъщеря ми утре е на снимка, кръвни и антитела. Аз пуснах днес кръвни, но пулмолог и кардиолог ще ме видят след първи март.
ММ го изписаха много рязко миналия вторник и ни оставиха ужасно кофти привкус и голямо притеснение - в неделя му казали, че контролната му снимка не е добра, без да му обяснят какво точно означава, дали че не се наблюдава подобрение, дали че се е влошил. Казали му, че трябва да остане още 4-5 дни, а във вторник на обяд го изритаха, добре бил. В епикризата находките в дробовете след първа и втора снимка са буквално копи-пейст, пише, че няма съществена динамика спрямо предходната рентгенография. Чакаме да му изтече карантината, трябва да е на преглед на пети.
Иначе и двамата сме все още много отпаднали и бързо се изморяваме, аз и продължавам да кашлям.
много неприятно, явно разчистват в болниците всички, които не са супер критични... надявам се все пак да му се вижда края при вас, стискам палци!

# 16 882
Мими, баща ми го кара и имаше антитела преди ваксината. Не знам все още какво ще правим. Просто четох разни статии в чужди източници.

# 16 883
Мими, баща ми го кара и имаше антитела преди ваксината. Не знам все още какво ще правим. Просто четох разни статии в чужди източници.
честно казано, аз не мисля да се отказвам от втората доза; едно че изследванията са върху малък брой хора, голяма част от тях медицински служители, вероятно изложени често на контакт с вируса, и второ - вметките за достатъчността на едната доза са направени "в условия на недостиг на ваксини" - т.е. ако нямаше недостиг глобално, едва ли не не би бил проблем да се постави втора доза

# 16 884
Хората, които са болни или под карантина, как могат да отидат на преглед при пулмолог? Има ли някакъв официален ред за това?

# 16 885
Не съм ви чела отдавна. Влязох в темата точно заради ваксините да видя какво става.
Не съм антиваксърка, но сега изведнъж като чета, се уплаших от ваксината, която и да е.
Точно от това подуване на език се страхувам, да не стане нещо с дишането и преглъщането ми.

Не се страхувай. Не всички имат такива реакции, според мен е по-скоро изключение.
Аз се ваксиниране с АЗ в неделя около 10 часа. Вечерта към 18 часа вдигнах температура 38,5 за около 4 часа. След това ме болят главата около 3 часа. Пих парацетамол и това беше. Вчера сутринта се събудих без никакви оплаквания. Не са ме боляли костите и мускулите, нито ръката, където ми поставиха ваксината, камо ли пък да ми се подава език и т.н. А се бях подготвила едва ли не за дни с болки и температура. Та всичко си е до организъм. Това, че при някои има по-тежка странична реакция не значи, че и при теб ще е така.🤗

# 16 886
За подуване на език, не дай боже на гърло - това са алергични реакции. Все повече се говори за това - който има проблеми с алергия (не в много тежки форми) е добре няколко дни преди и след воксинациите да пие лекарството, което знае, че му помага (това е индивидуално за всеки). При много тежки минали реакции не е ясно дали е добре човек да се ваксинира.
Но ако не сте имали никога до сега подобни проблеми, много малко вероятно е са получите алергична реакция от ваксината.

# 16 887
  • Los Angeles CA
Здравейте, имам един въпрос, който вероятно е коментиран, но не бих могла да прочета цялата тема.

Има ли хора сред вас, доказано изкарали ковид, които да не са си губили обоняние, ама изобщо?  Защото оставам с впечатление, че това е едва ли не задължителен симптом, а едва ли е така.

Благодаря!

Да, ММ не загуби обоняние и вкус. При него само болки в главата за 1 ден и малко кашлица, но винаги имаше обоняние.

# 16 888
Хората, които са болни или под карантина, как могат да отидат на преглед при пулмолог? Има ли някакъв официален ред за това?

Звъни се на районен полицай, РПУ, РЗИ или 112 ако не става връзка с първите.

# 16 889
Антеа, ти ваксинира ли се?

Общи условия

Активация на акаунт