Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 872
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 730
Здравейте. Дали в Рамус - Дружба работят с направления за пср?
Да, Рамус работят с направления за ПСР.

# 17 731
Благодаря

# 17 732
PCR тест показва ли, ако вече си минал болестта или вече си в края на боледуването си?

# 17 733
Не, изчакайте и след 30-ия (по добре към 40-ия) ден след боледуването изследвайте антитела.

# 17 734
Този тест показва дали има вирус в носоглътката. Когато е положителен се приема че има вероятност да заразяваш.
За отминала вече инфекция се пускат антитела

# 17 735
Т.е., може да е отрицателен, ако болестта вече отшумява?

# 17 736
Възможно е, да. Също може инфекцията да е слязла в дробовете, а в носоглътката да не се открива вирус, въпреки симптомите.
Ако са минали 5 дена от първи симптоми, тест за ранни ИгМ антитела би трябвало да покаже дали е имало сблъсък с Ковид.
ИгГ антителата се изследват след 40ти ден и показват дали има придобит имунитет.

# 17 737
Здравейте, да попитам някой има ли постКовид оплаквания,като световъртеж и тежест в главата и крайниците? Мъжа ми от две седмици е така,ходи на какви ли не лекари,всеки изказва мнение и предписва лекарства,които не помагат.Най-силно е усещането ,когато се качи в колата.
Майка ми имаше дълго време болки в ставите след ковид. Иначе знам за хора с доста дълга загуба на вкус и мирис с месеци.

# 17 738
  • There I was on a July morning
Здравейте,
Да питам хората, които са го карали тежко, как мина? Мъжът ми е в болница и не знам какво да очаквам. Беше 7 дни вкъщи, влошаваше се постоянно, температура 39,3 почти постоянно, повръщане, ужасна кашлица. Не беше ял нищо, едвам пиеше вода. Добре че накрая се реши да извикаме линейка, беше много зле, но сляпо вярваше на ЛЛ да не бърза. Добре че отиде, сложиха го на кислород, антибиотици, кортикостероиди и уж се пооправи. Но на другия ден пак същото, температура, гадене, задух, кашлици.
Сега му е 12-ти ден. Все още през нощта качва температура, не може да яде, не може да стане до тоалетна. Спи по 3 часа, много е изтощен физически и психически.
Имате ли идея колко още продължават тези симптоми и как протича болестта като е такова положението? Искам да се успокоя и да знам че скоро си идва
Моят мъж го кара по подобен начин - с висока температура и пневмония и на 7-ми ден го взеха в болница. При нас ЛЛ лекарка настоя да постъпи, а той се опъваше. Но добре, че го взеха, защото сатурацията му започна да пада до 80 %. В началото денонощно беше с кислородна маска, после дробовете му постепенно започнаха да се справят и му я махаха по малко. При необходимост увеличават притока на кислород. Общо 2 седмици лежа в Пирогов. Изписаха го без температура, със сатурация 92 %, но вече се чувстваше добре и довърши лечението си вкъщи.
Не се притеснявайте, болниците си имат определени протоколи за лечение на Ковид и мисля, че нещата ще се подобряват макар, че не става бързо. Пожелавам бързо оздравяване!

# 17 739
  • София

ИгГ антителата се изследват след 40ти ден и показват дали има придобит имунитет.

40 дни след първите симптоми или 40 дни след оздравяването? Не, че е  толкова важно де, но се чудя аз кога да се изследвам...

# 17 740
  • София
В крайна сметка решихме да отидем до Пирогов поне на слушалка да ме чуят. На РЗИ ли трябва да се обадя, че нарушавам карантината?

# 17 741
40 дни след първи симптоми, но пак си е до организъм. Не е като да е точна математика.

# 17 742
  • There I was on a July morning
В крайна сметка решихме да отидем до Пирогов поне на слушалка да ме чуят. На РЗИ ли трябва да се обадя, че нарушавам карантината?
На РЗИ  и в РПУ.

# 17 743

Това не е обикновена пневмония, може нищо да не чуят на слушалка.

# 17 744
  • София
РЗИ в София бързо ли действат в момента? Чудя се кога ще ни връчат предписанията. Още лятото една приятелка си го получи два-три дена преди изтичане на карантината.
Вчера много линейки се чуваха при нас. Днес май е по-тихо откъм сирени. Дано.
ММ го боли главата доста. Уморен е и дреме много. Седим разделени, рядко се засичаме в една стая, гледаме да е за кратко, с маски. Температура поне няма.

Общи условия

Активация на акаунт