Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 689
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 495
  • София
Гледай симптомите. А вярвай на този, който искаш. Обичайно хората вярват на по-благоприятния резултат.

# 18 496
  • София
А количествени ли си пусна?

На кой ден да махаме маските у нас? Кога се счита, че не е вече заразен болният?

# 18 497
Съжалявам, че нахлува. Сигурно е обсъждано, но съм в паника и не мога да търся.
От 3 дни имам съвсем леко дразнене в гърлото, без болка. От днес съм леко отпаднала и говоря носово, но без хрема.
Преди 3 седмици се ваксинирам.
Пипринци съм в майчинство и не контактувам с никого, мъжа ми работи, но на него му няма нищо.
За колко време Ви се явиха симптоми?
Страх ме е да не съм се заразила точно между двете дози....

# 18 498
А количествени ли си пусна?

На кой ден да махаме маските у нас? Кога се счита, че не е вече заразен болният?

След 10, но за по-сигурно след 15.
Даже аз 3 седмици бях с маска заради майка ми.

# 18 499
  • София
Ще си изчакаме карантината да мине явно. Но пък тогава си взимаме и детето и не ми се мисли как ще треперя и там. Добре, че и тя имаше някакви антитела.

# 18 500
Количествен си пуснах и двата пъти. Първия път в Кандиларов, втория в Рамус. Симптоми не съм имала, само леки неразположения, дращене в гърлото. Вярвах, че може да се изкара безсимптомно, но вече не, няма такова животно.

# 18 501
Здравейте! Ако не е тук мястото извинявам се...
Прекарах сравнително тежък коронавирус, Говоря за тази последната трета вълна- която е малко по-различна от предходните.
Исках да Питам дали има някой който е боледувал, за да попитам има ли остатъчни симптоми?
Стряскане, проблеми със съня.... и много други...
Моля ако има някой преболедувал да се свърже с мен да обсъдим малко опит🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏

# 18 502
  • София
..

Ше откача... вие нещо си говорите на други теми, аз си меля каквото ми е на ума. Grinning
Вие сте положителни, така ли?

Да.

Anna NIkolova, аз пред детенце не се паникьосвам. Просто исках да направя каквото трябва, за да имаме яснота за положението и да не проспим някое усложнение. Мислех, че след прегледа и консултациите по телефона ще разбера дали има инфекция слязла в дорбовете, дали лечението му е адекватно и дали в крайна сметка е болен от ковид. А, то кво стана... боза. Това за инхлациите май съм го чувала, но все пак пулмикорта му е изписан от лекар. Ще довършим терапията и после на сироп, а ако се налага и антибиотика ще включа.

Кукумицина, изгубих обонянието си на 27-ми февруари, днес имам обоняние като слънце. Започна да се появява на 4-5ти ден, после пак изчезна, променливо е, но генерално си имам.

Нещо друго да ви питам, свекър ми се е ваксинирал с Астра Зенека, сега разбирам от новините, че имало дефектни партиди и ваксините от тях водели до образуване на тромби, каква друга информация има до сега?
ЯННА как е детенце? Как сте вие?

# 18 503
  • София
Количествен си пуснах и двата пъти. Първия път в Кандиларов, втория в Рамус. Симптоми не съм имала, само леки неразположения, дращене в гърлото. Вярвах, че може да се изкара безсимптомно, но вече не, няма такова животно.
Много тъпо се е получило при теб. Бих заложила на чисто човешка грешка в един от пътите - объркана, разменена проба, грешно въвеждане в системата и т.н. Колко ти бяха антителата първия път и с каква разлика прави двата теста?

# 18 504
I.R , благодаря,  че попита, включих му антибиотик, Панцеф. Вчера сутринта 37.2. Вдига, сваля, вдига, сваля, но не повече от 37.2. Още един ден на пулмикорт има да мине. Сатурация 96 вчера. Баща му не смята, че е за антибиотик, но аз като не съм сигурна в нещо и си слушам интуицията. Тъпо звучи, ама ... Мен се опитва да ме подкара някаква хрема от 2 дни, тъкмо си викаш ехааа, това ли било и аре пак. ММ е добре, дъвчем добавки и аспирини (аз натаспин), малката и тя нещо е със запушен нос, но не постоянно. Луда работа. 3ти ден се опитваме да правим кекс с ММ и заспиваме пред ТВ. На сутринта и двамата сърдити.

Аз също имам наблюдение, че като че ли вирусът удря в слабите места. Имам алергичен ринит и понякога се обажда синузит и точно там ме атакува тая гад и то доста упорито.

# 18 505
  • София
I.R , благодаря,  че попита, включих му антибиотик, Панцеф. Вчера сутринта 37.2. Вдига, сваля, вдига, сваля, но не повече от 37.2. Още един ден на пулмикорт има да мине. Сатурация 96 вчера. Баща му не смята, че е за антибиотик, но аз като не съм сигурна в нещо и си слушам интуицията. Тъпо звучи, ама ... Мен се опитва да ме подкара някаква хрема от 2 дни, тъкмо си викаш ехааа, това ли било и аре пак. ММ е добре, дъвчем добавки и аспирини (аз натаспин), малката и тя нещо е със запушен нос, но не постоянно. Луда работа. 3ти ден се опитваме да правим кекс с ММ и заспиваме пред ТВ. На сутринта и двамата сърдити.

Аз също имам наблюдение, че като че ли вирусът удря в слабите места. Имам алергичен ринит и понякога се обажда синузит и точно там ме атакува тая гад и то доста упорито.
Кашлицата поне повлиява ли се от пулмикорта?
С болно дете и изморени трудна работа е тоЗ кекс 🤣

# 18 506
  • Там,където се събуждам щастлива.
Нашите лекари няма какво да ги плюем, само защото другите са чужбински. Всеки си решава на кого да вярва, но за мен такива западняшки методи от типа "нищо не правим, не е тежък", повече ме притесняват, пък нека някой да ме обяви за параноичка! Нашенските в някаква степен му хванаха цаката как да лекуват. Все пак, на някои потребители по нашенско им спасиха родителите, а не по чужбинско. Сори, ама не се сдържах, хвана ме яд.

Това в каква връзка го казваш? Някъде да съм коментирала и съпоставяла кой по-добре лекува? Моля да ме цитираш. И ако няма цитат, изтрий подвеждащото си мнение.
Айде още веднъж ще обясня. Няма как тук да лекува Х, а аз да следвам какво казал Х в България. Избираш кого да следваш и това в този случай е този, който е на 10 мин от теб, а не на 2300 км.

# 18 507
За алергичния ринит, аз бях няколко години така. Зимно време в къщи  кихане и сополи, без да е било някаква драма обаче. Алергична кашлица имах много рядко, предимно от климатици.
Тази зима ринита се оправи. Никакви кихавици и сополи. Обаче с кашлицата стана ужас. Не спирам да кашлям цяла зима. И астма цъфна също.
Наблюдавайте се внимателно, които сте с такива проблеми, че астмата си има рискове, а повечето хора разбират за нея чак като започнат да се задушават.

# 18 508
  • Варна
Още нещо ми прави впечатление на мен.
Аз съм с алергичен ринит, а алергиите са ми от сто и едно неща.
Целогодишно ми тече носа, кихам, какво ли не съм пробвала, минава за момента, и после отново.
Да не говорим колко зле ми действат климатиците, от тях кихането и запушения нос са система.
Последно капки с кортикостероиди ползвах, и до частично запушена евстахиева тръба стигнах.
Обаче откакто се запознах с новия си приятел, още не му знам националността, носът ми е сух на барут, напълно проходим, не съм кихнала нито веднъж, не съм поглеждала дори към капките, антихистамините са прибрани в шкафа, дишам свободно през него, изобщо никакви проблеми с нос нямам.
Тоя моя да не е някой нов мутант?
Ако ми оправи алергията и ринита, ще ида лично до Ухан до онази лаборатория, дето /не е/ изпуснала вируса....да почерпя.
Мери Ан,
при мен беше същото! Цяла есен кихам. И сега кихам, ако не пия зиртек. В момента, в който ми изчезна обонянието кихането спря. В момента, в който частично се завърна пак започнах да кихам, даже бях писала тук. Явно рецепторите са толкова блокирани в момента, че не долавят дразнителите, които предизвикват кихане. Не бой се, и това е временно Laughing

# 18 509
Аз искам да попитам някой чел ли е интервюто на онзи академик, който препоръчва бромхексин при ковид и какво ви е мнението за това.

Общи условия

Активация на акаунт