Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 719
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 995
Да, но това увеличение с 2 пункта е пренебрежимо малко.

# 19 996
Да, но това увеличение с 2 пункта е пренебрежимо малко.
Да, но факт е, че след месец не са паднали...както очакваме с времето да падат.

# 19 997
Здравейте!
Като правите рентген, кой разчита снимката после? Личният лекар или рентгенолог?

# 19 998
Bradley Cooper, от прочетено тук - от РЗИ може да ти връчат листа или да ти се обадят, за да кажат че си под карантина, и в края на карантината. Не винаги е първи и втори ден, да си знаеш и да не се чудиш. Този който е с пол.пср де...на него да се обадят.

В  офиц. карантина се водят само контактните, които болният е подал към РЗИ.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 00:13 от Не се сърди, човече

# 19 999
Здравейте!
Като правите рентген, кой разчита снимката после? Личният лекар или рентгенолог?
Рентгенолога!

# 20 000
Благодаря!
А заразените получават ли по някакъв начин ЛИЧНО тази информация и кога, или се подразбира че са го научили от форум или преразказано от роднина?

Аз лично нищо не получих. РЗИ отдавна издиша - няма възможност да посети всеки на крак и да го инструктира на 4 очи. Цялата информация я има на сайта coronavirus.bg, както и на сайта на МЗ.

# 20 001
Здравейте!

Два пъти съм правила снимка - веднъж в спешното в Токуда, там лекар я разчете. След това след 2 месеца на контролен преглед при пулмолог, който съответно я разчете.

# 20 002
Добре, хора, не е нужно да сме и чак толкова остри с хората, които тепърва се сблъскват с вируса.
И на нас не ни беше абсолютно ясно какво точно да правим в началото. Докато не му дойде до главата на човек, реално не се замисля много, дори и всеки ден да се говори едно и също.
Сега въпросът е хората да са съвестни и наистина да изпълняват, защото в момента положението наистина е малко страшно, особено в болниците.

# 20 003
Здравейте!

Два пъти съм правила снимка - веднъж в спешното в Токуда, там лекар я разчете. След това след 2 месеца на контролен преглед при пулмолог, който съответно я разчете.
Снимките се "разчитат" от рентгенолога, описва какво вижда и какво е заключението, лекуващия лекар - личен или пулмолог вижда становището му, също я гледа и назначава терапия. Не напразно има лекар образна диагностига /т.е. рентгенолог, който си дава становището, т.е. разчита снимката. Поне в нашия град е така, винаги към снимката върви описанието и заключението на рентгенолога съвместно с личния му подпис!
ПП Ренгеновия лаборант  /този който прави снимката/ е различно от лекаря образна диагностика/рентгенолога, който я разчита!

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 19:19 от mimi.7299

# 20 004
Sparkles, а свекърва ви имаше ли някакви симптоми, освен кашлица? Аз се чувствам добре, жизнена съм, нямам температура, но тази кашлица от никъде просто ме притеснява.
Казваше че е имала лека суха кашлица и загуби обоняние. Според нея не е имала температура, но не знам дали е мерила редовно. Но и тя пие различни лекарства и може някое от тях да е пртъпявало симптомите.

# 20 005
Здравейте.
Има ли някой, с болки в гърба и обилно потене 4 месеца след Ковид с пневмония, както се оказа при мен от скенера преди 2 седмици?

# 20 006
Не стана ясно..ковид с пнивмоншя преди 4 месеца. Или ковид само преди 4 месеца, и сега пневмонията?
Тестове за ковид - тогава и сега, правени ли са?

# 20 007
Здравейте!

Снимките се "разчитат" от рентгенолога, описва какво вижда и какво е заключението, лекуващия лекар - личен или пулмолог вижда становището му, също я гледа и назначава терапия. Не напразно има лекар образна диагностига /т.е. рентгенолог, който си дава становището, т.е. разчита снимката. Поне в нашия град е така, винаги към снимката върви описанието и заключението на рентгенолога съвместно с личния му подпис!
ПП Ренгеновия лаборант  /този който прави снимката/ е различно от лекаря образна диагностика/рентгенолога, който я разчита!

Ок, аз имах предвид, че на мен лично като пациент не ми я "разчете" пред мен рентгенологът, въпреки че ми я даде в ръка (на диск), а ме прати към пулмолога (защото имах час при него) и той ми обясни какво се вижда.

А отделно на самия документ, който се дава заедно с диска, е описано "разчетеното", но то на мен не ми говори много и пулмологът ми го обясни.

# 20 008
Изобщо не е задължително рентгенолог да ти разчете снимката, а лекарите са достатъчно квалифицирани да го направят.

И аз бих призовала за повече спокойствие. Щом жената е попитала, явно не знае, не всеки става и ляга с всички новини за ковид. А щом пита, явно я и интересува как да процедира. И спокойно да й се обясни, пак ще е полезно. Другото е само избиване на нерви.

# 20 009
Изобщо не е задължително рентгенолог да ти разчете снимката, а лекарите са достатъчно квалифицирани да го направят.
Задължително е, снимка без описание не излиза от рентгена! След това може да я гледа и разчита, който си иска!
ПП Всъщност аз физическа снимка не съм виждала от година, дават диск и към него описание.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 20:26 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт