Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 221
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 330
  • SF
Има ли сред вас хора, които са го карали безсимптомно, но доказано са го изкарали?
Аз имам доста познати, които в определен период през зимата са се чувствали неразположени, имали са хрема, главоболие и са сигурни, че са го изкарали.

# 21 331
Момичета,тези от вас които са преболедували коронавируса,какво пиехте след това за имунитета и изчистване на черния дроб?Мисля да направя мед,лимони и джинджифил,но какво още да включа?
[/quote

Есенциале форте, ако не пиете нищо за кръвта. Или бял трън.

# 21 332
С предишните щамове имам, но този е съвсем различен.

# 21 333
  • София
В момента всеки, на когото тестът му покаже малко или никакви антитела се хваща за сламката с клетъчния имунитет. Казаха си хората, че клетъчният е труден за установяване откъм ресурси и излиза времеемко и трудоемко, сигурно и доста скъпо.  Надяваме се.

# 21 334
Момичета,тези от вас които са преболедували коронавируса,какво пиехте след това за имунитета и изчистване на черния дроб?Мисля да направя мед,лимони и джинджифил,но какво още да включа?
[/quote

Есенциале форте, ако не пиете нищо за кръвта. Или бял трън.
Пие аспирин протект и комбинирани витамини

# 21 335
В момента всеки, на когото тестът му покаже малко или никакви антитела се хваща за сламката с клетъчния имунитет. Казаха си хората, че клетъчният е труден за установяване откъм ресурси и излиза времеемко и трудоемко, сигурно и доста скъпо.  Надяваме се.
Аз затова питам ,дали ако никога не си го карал трябва резултатите да са нула
Щом имаш показатели, различни от нула, значи си се сблъсквал с него, което разбира се нищо не означава

# 21 336
  • София
Но има ясни правила кога се започва антибиотик. Това аптечно и ДжиПи безумие трябва да спре.
Кога? Обърках се вече от толкова информация... ММ е в карантина като контактен на мен, но снощи вдигна висока температура и започна влажна кашлица. Няма ЛЛ и не знам сега накъде. Да звъня на РЗИ да го пуснат на снимка и кръвни до триажа на някое ДКЦ? Плащат ли се услугите, ако не си доказано положителен като отидеш? Предполагам ще му направят тест и ще го вкарат в нова, вече 14- дневна карантина. Но си мисля, че е за антибиотик вече, снощи беше с 38.9. И за капак - ваксиниран миналата сряда...
Звъннете на РЗИ като начало, за да излезете за тест и изследвания. Ако се окаже положителен теста, ако имате вие личен лекар го помолете  да съдейства за назначаване на лечение. В Токуда, Пирогов има коридор за ковид, те също може да назначат лечение! Успех!

# 21 337
Диорела, да някъде срещнах, че Фамотидин се изписва при Ковид, но при майка ми за друго изписват инхибитор на протонната група...заради язвата и кръвоизлива преди години. Положението при нея е много оплетено. Първо хипертония - взима хапче за кръвното и за сърце. Язва + кръвоизлив преди години. Алергия към някакво лекарство. Лошото е, че не помнят кое точно - Есмерол или Нексиум, а може и някое друго да е било Sad Преди няколко години беше на антидепресант и периодично си го почва и спира. И онзи ден го е почнала пак!!! А снощи четох, че някои лекарства за стомаха не взаимодействат добре с антидепресанти. А в листовката на медрола пише, че трябва да се приема с повишено внимание при поне 3 от нейните проблеми. И за капак, според мен е със завишени кръвна захар и инсулин, но според нея за нейните години резултатите били добри... И така... Казах й да задържи поне още един ден с медрола. Антистенокардина не го е почвала още!!! Болна е от 14 дена и си кара без антикоагулант Confused

# 21 338
  • ту тук, ту там
Щом имаш показатели, различни от нула, значи си се сблъсквал с него, което разбира се нищо не означава

Не, не е нужно да е абсолютна нула, за да означава, че никога не си се срещал с вируса.

# 21 339
И аз да кажа при нас развитието с изписването на свекър ми от болницата - няма да е днес, утре ще е изписването. Не се е възстановил, има тежка пневмония. Докторът ни насочи откъде да вземем кислороден апарат. Няма места, затова изписват наред...Господ да е на помощ на болните...

# 21 340

Не.
Щом са под реф. стойност, значи не си имал среща с вируса.
Технологията на обработка е такава, че може да има стойност над 0, но тя не означава нищо.

# 21 341
Абе хора, какво РЗИ?! Щом няма тест, не е поставен под карантина и няма нужда да се звъни на РЗИ.
Saudadе, отивайте на лекар! още повече, че е седмица след ваксината.
На нас ни изписаха антибиотик при появата на кашлица.

Лейко моя, ти не слушай какво пишат тук за АБ от първия ден, лекарите ни не са толкова обезумяли. И ММ си брои първия ден от вдигане на Т и пропуска предишните 3 само с хрема, щото била пролетна настинка, излизал потен навън. А не питай каква съпротива беше да започне каквито и да били лекарства, дори и витамини, искаше да си чака резултат от теста. Нищо, че двама добри лекари, казаха да ги започва веднага. Имаше субфебрилна Т -37,5, хрема и кихане от няколко дни, загуби обоняние, но не, няма да пие лекарства, било пролетна настинка. Ела, гледай как брои кой ден му е заболяването - като РЗИ - от резултата на теста, а не от първи симптом - разликата е 6 дни.

Дарк, разбрах дилемата за нексиум и фамотидин при майка ти. Само ти казах, да имаш едно наум, че фамотидин дават за КВ и ти показах какво намерих като инфо, защото и аз бях изненадана, че веднага ни го изписаха, дори увеличиха.
И при мен е много сложно, с много заболявания и лекарства. Също пазя стомаха, макар и да не съм стигнала до язва. И съм с тежка алергия, вкл. медикаментозна. За нея чупите една таблетка, с малко вода да се разтвори и натривка на ръката, с леко драсване с игла. Изчаквате да видите за реакция. Това, ако не може да я тества алерголог.
Но медролът при КВ е много важен, щом се налага и е изписан от лекар при преглед. Аз снощи усетих подобрение с него.  Нали знаеш, че кортикостероидите (медрол)  тушира и алергични реакции, макар и в други дози.
ПС  Добре, че дъщеря ми не се обажда да ни пита как сме и слушам на спокойствие добри лекари. Шегувам се, нямам предвид теб. Joy

Ако аз съм на ваше място, бих питала дали могат да се комбинират двете - ИПП и фамотидин. Но ИПП не бих избрала нексиум, а пулсет, защото той може и с антикоагуланти ( мисля, че не само с ксарелто, а и с другите). За тези 2 неща бих питала лекарите, ако съм на твое място!

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 09:57 от Diorela

# 21 342
  • София
Aз имах 0,5 (за плюс се считаше над 0,8), след 3 месеца бяха - 0,4.
Водя се, че не съм се срещал с вируса....поне последните 6 месеца май. Или въобще, не знам. Защото, не е изключено и на някой доказано преболедувал, след 7 месеца антителата да са му 0.

# 21 343
Има ли сред вас хора, които са го карали безсимптомно, но доказано са го изкарали?
Аз имам доста познати, които в определен период през зимата са се чувствали неразположени, имали са хрема, главоболие и са сигурни, че са го изкарали.
А антитела изследвали ли са?
Щото нас една такава, не знам как да я нарека, ни зарази. Имала контакт с човек с т предната седмица, но си мислела, че го е карала и че човекът е с грип. Естествено се оказа, че човекът е с корона, че тя не го е карала и че ние сме заразени. Това е близка роднина на всичкото отгоре, която знае колко се пазихме. Дойде да остави нещо у нас. С дъщеря ми имаше съвсем малък контакт и въпреки това и тя се зарази. Вирусът е ужасно заразен вече. Направо престъпна небрежност се нарича това.

Относно антителата моите ги изследвах, когато ММ беше болен. Дори домашен тест ми показа положителна перта за ИгМ. В Рамус обаче излезе на 2-3 пъти, че нямам антитела. Нула цяло и нещо ми бяха.  И да съм се сблъсквала леко с вируса, по никакъв начин не е било достатъчно да ме пази.

# 21 344
  • в кукувиче гнездо
От поста на Диорела става ясно, защо смъртните случаи при мъжете са повече от колкото при жените. Тях не можеш да ги убедиш в нищо, докато не легнат да умират с кислородната маска. Леко сополче,леко дращене в гърлото, ден-два и хоп в болница с половин бял дроб. Това му е коварното на ковида и затова толкова хора умират, защото го подценяват. А като чуя само някой да казва - "настинал съм" и ми иде да му лепна на челото надпис "глупак".

Общи условия

Активация на акаунт