Дарк, имай предвид, че КС за по-дълго време, помагат за образуване на тромби, затова внимателно, но говори и за антикоагулант. Може затова да са й дали само 1 таблетка. Обсъди изцяло терапията с добър лекар, лекуващ и КВ, съобразно всички заболявания и състоянието й. Аз не бих разчитала на случайни лекари от Хеле във вашия случай. Добре би било да й познава състоянието, лекар, на когото тя е пациент. Аз се консултирам само с такива + ЛЛ. Всички добре познават състоянието ми и заболяванията ми и съобразяват терапията с това.
За антикоагуланта са ме посъветвали да го пия по време на хранене, в един и същи час всеки ден и съобразявам храненето с това. Ако случайно не съм гладна, пак подлагам нещо в стомаха. Подлагам нещо и с другите лекарства, с изключение на тези, които изрично се пият на гладно.
В момента за КВ дават по-често антитромбоцитни, ако човек не е на антикоагулантна терапия от преди това. Май само в болниците слагат антикоагулант. Не съм запозната. На ММ му дадоха тромбекс веднага.

Правих онлайн консултация с гастроентеролог кой от двата антибиотика да почва майка ми, уточнихме, че е по-добре Вибрамицин. И като разбра за медрола, каза, че задължително трябва да се включи и Нексиум, защото язвата може да кръвне, а тя е и с кръвоизлив от преди близо 15 години. Обаче преди няколко години направи алергична реакция към ново за нея лекарство за язвата и не иска да почва с Нексиум, а да си кара с Фамотидин