Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 208
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 21 390
Здравейте,  обадиха ми се преди малко и съм доста притеснена, мой близък - възрастен човек /малко над 80 г/ са го приели днес в реанимация на бургаска болница. Доста трудно е да се осъществи връзка с лекари и да се разбрете точно каква терапия му прилагат. Разбрах, че дробът му е с доста петна от вируса и му подават кислород, но това е всичко , за което има информация. Някой от личен опит може ли да ме ориентира какво може да се направи, как да разберем по-подробно какво се случва, с какво се лекува човека, ние сме преболедували, можем и плазма да дарим, но тази липса на информация е ужасяваща. Искаме да помогнем, но не знаем как! Предварително благодаря!
Има телефони на страницата на болницата, следобед около 17 часа дават информация по принцип. Макар че надали ще научите много... Поведението на всички е ужасно. Просто се молете да оцелее...

# 21 391
  • 1st floor
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос. Линейката взе и двамата. Преценили са, че не са за домашно лечение. В момента са в пета градска. Има ли някой изписан или с близки, който е/бил там в Ковид отделението?

# 21 392
  • в кукувиче гнездо
В Бургас е страшно. Молете се само. Мой съсед почина вчера в реанимация и въпреки, че синът му работи в самата болница, лекар е, не можа да помогне.

# 21 393
Здравейте, от вчера следобед мм е с положителен тест. Симптомите започнаха през ноща, Т 38.4, болка в мускулите, главоболие.продължиха през целия ден вчера, Т не се повлияваше от парацетамол и нурофен. Спадна чак вечерта,днес има само мускулни болки и лека Т 37.4. До сега превантивно бяхме пили Авирон, понеже разбрахме, че сме имали контакт с положителни за корона. Наш познат лекар ни препоръча, докато се свържем с личния да започне ивермектин-съответно взе първа доза. Днес след двудневно издирване се свързахме с личната и тя каза да взема направо Аугументин и да започва да пие, тотално се обърках. Да вметна подкашля малко, но казва, че от гърлото. Не е ли рано да се започва веднага АБ. Обмисляме и вариант за Токуда-платените прегледи, но след ден може би? Незнам и за точно какъв ми в въпроса, но знам че тук има много прекарали, няккъв съвет да ми дадете😳,?

# 21 394
Момичета, чета ви и направо ми се плаче.

Бързо оздравяване пожелавам на вас и близките ви! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 21 395
  • в кукувиче гнездо
Здравейте, от вчера следобед мм е с положителен тест. Симптомите започнаха през ноща, Т 38.4, болка в мускулите, главоболие.продължиха през целия ден вчера, Т не се повлияваше от парацетамол и нурофен. Спадна чак вечерта,днес има само мускулни болки и лека Т 37.4. До сега превантивно бяхме пили Авирон, понеже разбрахме, че сме имали контакт с положителни за корона. Наш познат лекар ни препоръча, докато се свържем с личния да започне ивермектин-съответно взе първа доза. Днес след двудневно издирване се свързахме с личната и тя каза да взема направо Аугументин и да започва да пие, тотално се обърках. Да вметна подкашля малко, но казва, че от гърлото. Не е ли рано да се започва веднага АБ. Обмисляме и вариант за Токуда-платените прегледи, но след ден може би? Незнам и за точно какъв ми в въпроса, но знам че тук има много прекарали, няккъв съвет да ми дадете😳,?
Не спирайте ивермектина!

# 21 396
  • София
В Бургас е страшно. Молете се само. Мой съсед почина вчера в реанимация и въпреки, че синът му работи в самата болница, лекар е, не можа да помогне.

Недейте така, колкото да е страшно е по- добре от вкъщи  при влошено здравословно състояние и шанс винаги има. Вярвайте в лекарите и те правят каквото могат.

Непокорна, имам познат които се лекува там, беше в средно тежко състояние, оправи се, изписан е Simple Smile

# 21 397

Недейте така, колкото да е страшно е по- добре от вкъщи  при влошено здравословно състояние и шанс винаги има. Вярвайте в лекарите и те правят каквото могат.

Непокорна, имам познат които се лекува там, беше в средно тежко състояние, оправи се, изписан е Simple Smile
Повярвайте ми, страшно е. Който е зле, е оставен на съдбата. Ако оцелее....

# 21 398
  • в кукувиче гнездо
Интубираните трудно оцеляват. За такъв случай в Бургас не съм чула. Което не знач, че лекарите не правят всичко по силите си. Но не са Богове.

# 21 399
В смисъл не лекуват ли?

# 21 400
  • в кукувиче гнездо
В смисъл не лекуват ли?
Естествено, че лекуват. Колкото могат.

# 21 401
Д - димер как е отбелязано в изследванията? Днес си платих за него плюс тези, които ЛЛ пусна и не виждам нищо от резултатите.
Скрит текст:

# 21 402
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос. Линейката взе и двамата. Преценили са, че не са за домашно лечение. В момента са в пета градска. Има ли някой изписан или с близки, който е/бил там в Ковид отделението?
Мой познат беше в 5-та градска,на кислород,стоя там две седмици,исписаха го да се доизлекува в къщи .Сега е добре,ходи на рабоота вече! Успех!

# 21 403
А за проблем с болничните, към кой трябва да се обърне човек,към РЗИ ли? От лабораторията онзи ден не били подали данни към РЗИ, а карантината е изтекла вече. Днес пък лл казва, че е получил данни и ще пуска болничния от днес, което няма как да стане, защото на болния му е изтекла карантината, не е сега болен. От лабораторията пък твърдят че вече всичко е оправено и трябва болничния да си е от 23.03. когато реално е излязъл положителен. Ако има някой да му се е случвало нещо подобно

# 21 404
  • Germany
Момичета, моля ви, въздържайте се от апокалиптични картини за положението в болниците, защото близките на приетите ще се побъркат. Чувството за безпомощност е ужасно. Аз определно смятам, че щом някой е в болница, там правят всичко възможно да му помогнат. Стискам палци за всички болни!

Общи условия

Активация на акаунт