Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 350
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 440
  • Наблизо
Мерси момичета! Опитвам се да разбера какво трябва да очакваме..Днес е 8 ден от първа температура,като има един ден в който нямаше.Днес има и спи.Тя кашля обаче.

# 22 441
Да спи.
Но и да става и да ходи малко в стаята.
Разреждащи пие ли?
Топли течности също да пие, повече.

# 22 442
Има ли начин чрез изследвания да се разбере рискът от мултисистемния синдром?
Извинявам се за многото въпроси. За възрастни ми е ясно долу-горе, а за деца не.

Оф, вчера четох някакви статии за Бразилия и децата и много се спекох.
Мисля, че няма начин. Съученичка на дъщеря ми (9г.) беше с такова усложнение. Започнало с много висока Т и силно главоболие, неповлияващи се от лекарство, така 3 дни, докато отидат в болница. Излекуваха я за 16 дни. Не са разбрали кога е прекарала ковид, в семейството не са имали човек със симптоми. Все повече деца има с мултисистемно възпаление (в Унгария), за щастие лекарите се справят успешно и няма смъртни случаи.

# 22 443
  • Наблизо
Да спи.
Но и да става и да ходи малко в стаята.
Разреждащи пие ли?
Топли течности също да пие, повече.
Карам я постоянно да става.Тя сама вижда,че се чувства по-добре като ходи.Пие разреждащи ,да.Водим се по пулмоложка от Тракийското ДКЦ-милата ми отговаря по вайбър дори в събота.Страхотна жена.Лятото ще отидем да й благодаря лично.Пие айрян доста и й се яде основно супа.

# 22 444
Дъждец на 18г е. Като цяло вече е добре, но днес започна подкашляне. 2 дни е без темп.
Надявам се да мине. В понеделник ще иде до ЛЛ.

# 22 445
Здравейте!
И аз и мъжа ми сме с положителен пср.
5 ден вече сме .
Днес едно от децата вдига т ,37.8,°до 38°,другото се оплаква от гърло,най-малкия е просто крив.
Говорих с докторската промени авирона с изопринозин при децата.Уговорих утре да ги заведа .Та в неделя има ли кой да отговаря на телефона гореща линия.Може ли да споделите ,как протича при децата,моите са на 15г.,7г.,2г..
Доста ми е притеснено за тях.Аз от няколко дни поддържам температура,на два антибиотика витамини и авирон съм. Мъжа ми е доста добре за сега,принего първите два дни беше голям зор.

# 22 446
Здравейте, тези апарати по-добри ли са от онези в болниците? Моя роднина с маска поддържа 88-92 сатурация но без маска му пада до 75 което ме притеснява. Днес ми каза че му били махнали някаква течност от маската, която явно се впръсква при дишане. Това дали е проблем? Вече 9 дни е в болница и 18 дни със симптоми и няма подобрение но е стабилен но пада психически. Има вдуст плевмония.
Гого. защо бързаш да купуваш? Нали човекът е в болница. 92 си е добър показател. Нищо не се впръсква в маската, просто дишаш по-леко. Аз бих била по-предпазлива с "Х. Димитър", не им се връзвай, че постоянно нещо ще искат.
9 дни изобщо не са дълъг престой при двустранна пневмония, в отделението имаше хора по 20-21 дни, и още бяха там, когато мен ме изписаха. И преди ковид пневмония в болница не се лекуваше за 3 дни. Търпение малко да има, не е малко дете, все пак.
.

Не ме разбрахте. Не съм тръгнал да купувам, просто исках да направя аналогия. Иначе, от ХД за сега сме доволни, не са искали нищо излишно. За сега положението е добро и просто трябва да мине време да се подобри. Благодаря за подкрепата.

# 22 447
Карах го октомври ноември. От тогава силно ме боли кръстът, в някои дни не мога да направя повече от 300 крачки на ден. Друг път съм добре. В смисъл, мога да ходя, макар че ме боли кръстът, но приемливо.
Това е вече 6 месеца.

А преди ходех без никакви проблеми, на дълги разстояния.
Някой нещо такова?
На мен ми се обостри плексита, периодично ме схваща.

# 22 448
Диорела е добре, говорихме преди малко. Simple Smile
Ще постои малко за наблюдение, лекарите са на мнение, че КОВИД отстъпва, но заради астмата е добре да е в болница.

# 22 449
Диорела е герой . Няма да се даде на една гадинка. Ако чете, да знае, че я мислим и стискаме палци бързо да оздравява.

# 22 450
Няма интернет, ако някой ѝ пише, да не се сърди, че не отговаря.

# 22 451
  • Пловдив
Благодаря за информацията за Диорела. Heart Тя е бойна дама, половин лекар вече. Ще пребори корони, алергии и астмата.

При мен изведнъж започна хрема. Днес ми е 9-10 ден, цял ден съм отпаднала.

Баба ми днес не беше добре, стомахът я боли, с розстройство е. Смених БиоГая с Рекомфорт. Пие пантопразол - 2х1 капсула сутрин и вечер на гладно. Но явно не помага и не може да се справи с двата антибиотика.

Ох, искам да се събудя и да е минало.

# 22 452
  • Наблизо
Ох радвам се,че Диорела е добре!
Иланг,стискам палци да мине бързо хремата.при ваксинирани обикновено си остава хрема само и отминава.
Мама е с два антибиотика...пие и пробиотици,дано това не я разстрои много..И аз искам да се събудя и вече да е минало и всички да са здрави!Даже вечер с такава мисъл заспивам...

# 22 453
  • София
Здравейте,
Стискам палци Diorela да си оправи! Кураж и бързо оздравяване на нея и всички болни. Аз да си включа за дезинфекцията при болен от Ковид, ММ беше изолиран в друга стая в случая детската стая, аз и той ходихме в общите части с маска, пръсках като луда 70% спирт навсякъде, дръжки, врати и т.н. Имаше отделни съдове за хранене и прибори, миех с отделна гъба и ръкавици. След изтичане на карантината му, изхвърлих гъбата и т.н, кърпите му и каквото прецених. Дрехите изпрахме на 60 или 40 градуса + дезинфектант за пране и изсушихме в сушилнята. Приборите и съдовете в сушилнята на 65 градуса. Тоалетната с Цилит, дезинфектант и спирт съм минала, детската стая буквално я олизах, абсолютно всичко минах със спирт 70%, всяка мебел от стаята, пода с препарат, вратите със спирт, дори дограмата, днес си прибрах детето и то се лепна в стаята си. Добре че изчистих щателно, че тя всичко опипа и дори на стола целувки лепеше. Силно се надявам Ковида да се е разкарал от вкъщи. Иначе ММ и той кашля все още, но при все че има пневмония, не се учудвам, иначе е добре, но и той казва, че вечер се поти.

# 22 454
Охх сина ми вече няма темп. Но започна да кашля. Ще се побъркам.
И да се побъркаш нищо няма да му помогнеш. Моят кашля 2 месеца. И това ще мине, спокойно. Heart
Биби, колко е голям синът ти?
Валерия, пускахте ли някакви изследвания след боледуването? Посещения при лекари правихте ли, някакви добавки, витамини дава ли след това?
Има ли начин чрез изследвания да се разбере рискът от мултисистемния синдром?
Извинявам се за многото въпроси. За възрастни ми е ясно долу-горе, а за деца не.

Оф, вчера четох някакви статии за Бразилия и децата и много се спекох.
Не чети.
Следи следващите 2 месеца след ковид за температура, разтройство и повръщане. Няма как да се знае предварително, не го мисли.
При моят син изследванията бяха с отклониния макар ни големи, но нямаше и 24 часа и бяхме в болница. Прерязаха всички симптоми като с нож след вливане на урбазон в системата.
Ходихме на кардиолог, кардиограма, ехокардиография правиха.
Пълни кръвни изследвания, д-димер не помня всичко трябва да погледна.
Пулса много му играеше, стигаше до 220 при натоварване. Сега 24 часа е с часовник и следим уж да не вдига над 170.
Давам пробиотик с лактобацилус булгарикус, а също омега 3, 6, 7 и 9. Друго не, но то си зависи от всеки организъм.

От миналия март абсолютно всички стоки и продукти пръскаме със спрей пълен със спирт. 90%  Без такъв спрей в джоба не излизаме, пръскам си винаги след пипане ръцете. Стана навик.
Наясно съм от началото, че няма как да се опазим, заразиха се в училище,  но поне с тази дезинфекция намаляме вирусния товар и надеждата ни е да се кара по-леко.
Диорела е невероятна жена, най-силния дух, който съм срещала е нейния. Не губи чувството си за хумор и доброто настроение дори в момента. Тя е не просто приятел, а еталон за подражание за мен.Heart

Общи условия

Активация на акаунт