Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 652
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 24 105
При мен започнаха да излизат херпеси от 2 седмици. Имах и афта, после премина в някаква чувствителности и разраняване на венците. Ранички в ъгъла на устата. Имате ли представа дали може да се дължи на някакви липси и какви? Отделно постоянно все едно имам мускулна треска. Пих магнезиев оротат, но не видях полза и го спрях.
И аз много време имах такива сцепвания в ъглчето на устата, при мен всъщност започнаха няколко седмици преди вируса ноември, а от един два месеца като че ли не са се появали, мажех с дефламол и се затваряха бързо. Обикновено причините за това заболяване са липсата на витамините от група B (най-вече на рибофлавин – витамин B2), липсата на желязо (анемия), недостиг на цинк, захарен диабет или имунен дефицит. Оттук https://www.edna.bg/zdravoslovno/kogato-stradame-ot-cepnati-ygyl … na-ustata-4633047 Тук пише е може пак да е от B12  https://aloha.bg/angular-cheilitis-vitamin-b12-deficiency.html Ако се опитва да избие херпес, слагам намокрен натрошен витамин С от таблетка и се спира. ЛЛ предложи на свекървата да пие невробекс, аз пиех допълхерц комбинирани витамини Б, но като гледам в невробекс B 12 е шест пъти повече в една малка таблетка и може да е по-ефикасен. B12 може и да се изследва директно, аз не съм, но имах многократни кризи от плексит и затова пих доста витамини от групата Б.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 10:17 от Sparkles

# 24 106
Пих и б комплекс, и по отделно разни б-та, но не много дълго. Освен ще ги почна пак.
Може и желязо да е, защото феритинът ми беше нисък още преди ковида, а желязо не съм изследвала. Косата ми пада също. Кое по-напред да изследвам, е* ти.

# 24 107
  • София
Хубаво е да видите дали имате реален дефицит преди да почнете да пиете подобни витамини

# 24 108
При Херпес и подбни сцепвания и раздразвания се маже Ацикловир, пресича го и е точно за това.

# 24 109
Да, знам, че се маже с това, но въпросът е причината да излиза. Хем и Изопринозин пих в началото на Ковида. Мислех, че е приспал  херпесните вируси, а то стана обратното.

# 24 110
Да, знам, че се маже с това, но въпросът е причината да излиза. Хем и Изопринозин пих в началото на Ковида. Мислех, че е приспал  херпесните вируси, а то стана обратното.
При мен много често избива херпес в края на някаква вирусна инфекция, знам че се е приключило с херпеса, чак му се радвам. Много отдавна бях постнала един линк на някаква руска лекарка с опит от по-старите школи. Според нея има борба за територия между вирусите и казваше че херпесния е добър конкурент на другите и в случая ковид и според нея ковид инфекцията често ще звършва с херпес, нещо такова беше. При мен този път не изби но влачих дъллго разни болежки и също имах сцепване на устните. Витам Ц ми действа много добре на избиващ херпес в самото начало когато се усеща леко щипане и парене и още няма избил голям херпес.

# 24 111
Намерих проучването за връщането на обонянието и доксициклин https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2020.00200/full което е от м. май, 2020г. може и да не е водещо в терапията след други изследвания, но при мен се случи същото  The average time of the recovery COVID-19-linked anosmia after the administration of Dox in these patients was 2.5 ± 0.5 days. We noticed a sudden improvement in all symptoms after the administration of Dox, but our most exciting insight is about the rapid recovery of the smell. Превод с Google: Средното време на възстановяване на COVID-19-свързана аносмия след приложението на Dox при тези пациенти е 2,5 ± 0,5 дни. Забелязахме внезапно подобрение на всички симптоми след приложението на Dox, но най-вълнуващото ни прозрение е за бързото възстановяване на обонянието.

Сега важно е да се уточнят някои неща, първо това не публикация, то няма и как да бъде с това, което съдържа, а просто нечие мнение (opinion article) изградено на базата някакви хипотези и наблюдение над само 6 пациента. От подобен тип мнения, които всеки лекар може да изкаже дори само от наблюдения "на кабинет" никакви заключения не могат да се правят. По същия начин в предишния линк, който си постнала, това че хипотетично един или друг антибиотик може да има антивирусно действие също не означава, че на практика ще има въобще някакъв ефект при конкретен вирус.

Това, което е важно да се направи при такива хипотези, особено когато те се смятат за достатъчно надеждни е да се проведе достатъчно голямо рандомизирано клинично изпитване с контролна плацебо група (RCT), както са направили и в UK, защото те си имат такива програми (PRINCIPLE и RECOVERY), при коeто вече наистина при добре проведено изпитване обективно се установява дали реално има някакъв ефект от даден медикамент и какъв точно е той.

Ясно ми е, разбира се, че миналата година и лекарите и пациентите се хващаха и за сламка и се пробваше всичко възможно, но в последствие се установи в много държави, включително САЩ и Великобритания, че произволното изписване на антибиотици е било напълно излишно и минимален процент от хората действително са имали нужда от тях. За съжаление обаче някои от тези антибиотици ще бъдат изгубени за дълго време в определени региони и то при положение, че и без това отдавна си има сериозен проблем с антибиотиците, който просто задълбочаваме.

Иначе кой, какво си мисли, че му е помогнало, предполагам, че и сама можеш да се досетиш, че това няма никаква стойност и ще намериш хора, които според тях самите са се излекува с всевъзможно неща, което няма лошо да си го пишете из форумите, но просто с ясното съзнание, че това не е аргумент, нито пък добавя някаква стойност към едни или други недоказани хипотези публикувани някъде.

Пиша го това само с цел обективно да се представя информацията, защото повечето хора няма да отворят линкове, а не да влизаме в някакви обяснени кой, кога и какво и защо пил и т.н.

# 24 112

Иначе кой, какво си мисли, че му е помогнало, предполагам, че и сама можеш да се досетиш, че това няма никаква стойност и ще намериш хора, които според тях самите са се излекува с всевъзможно неща, което няма лошо да си го пишете из форумите, но просто с ясното съзнание, че това не е аргумент, нито пък добавя някаква стойност към едни или други недоказани хипотези публикувани някъде.

Пиша го това само с цел обективно да се представя информацията, защото повечето хора няма да отворят линкове, а не да влизаме в някакви обяснени кой, кога и какво и защо пил и т.н.
Така е, а и аз не съм медицинско лице, но за малко да стана и обичам да се ровя в такава литература макар и опрделено да нямам този капацитет. Знам и езици, и номври миналата година, когато тук ЛЛ масово изписваха два антибиотика с прескъпия и доста тежък азитромици плюс отвратителните хинолони, и след като ЛЛ въобще не искаше да ме види и смотолеви същите тези неща по телефона, реших че няма да се плаша от някакъв си вирус, който детето изкара за два дни, а мъжът ми даже без температура и че ще заложа на това да приема все пак антибиотик ако темепратурата се задържи при мен и спасението ми беше да потърся материали на английски и да видя как е на запад. И в uk на хора с определна симптоматика и по-леки случаи с лека темепратура, която се задържа изписваха моя любим стар евтин доскициклин. На хора без температура не се даваше антибиотик. Това ми се видя логично. Потърсих още малко за него и попаднах на тази статия за обонянието и понеже така или иначе го бях изгубила, реших да пробвам, и действителни при мен се получи същото. Личен опит споделих. Интересно ми е защо сега протоклите на запад са се променили, а тук са като техните преди? Дали заради новите щамове, например скорошните щамове май не бяха свързани със загуба на обоняние?

# 24 113
  • София
Здравейте ,края на март месец бях с Ковид (не лек)  и сега резултата ми е този :

ВИРУСОЛОГИЯ/VIROLOGY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
anti-SARS-CoV-2 IgG   H    134.5       AU/ml     < 9,00 отрицателен; 9,00 -10,0 граничен; >10,0 положителен   
Забележка:
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)

Знаете ли максимално колко време се задържат антителата и това добър резултат ли е ?
Трябва ли да се изследват и неутрализиращите , в лаб. ми казаха , че след ваксина си правят неутр. , да си направя тези обикновенните !

Благодаря много  и бързо оздравяване на болните.

# 24 114
Здравейте Simple Smile
И аз да питам дали са добри тези антитела, че при личната ще ходя идната седмица, а ми тръпне.
1930    BAU/ml    при референтна област      0 - 33.80  - Метод CLIA
отдолу пише това  " >/= 33.8 BAU/ml - положителен; наличие на IgG антитела към SARS-CoV-2
При стойности >/= 520 BAU/ml вероятността за наличие на вируснеутрализиращи антитела с титър >/= 1:80 е 85%. Тестът е валидиран спрямо WHO International Referece Standard. " 
Периодът ми е от 50 до 35 тия ден след  симптомите (всъщност само леко повишена температура в началото, други симпотим така и нямах и два отрицателни теста, едва на третия в болницата с пневмония като влязох,  ми излезе положителен, т.е. 35 дни след третия и вече положителен тест )
Сега  ми се губи малко концентрацията, което разбрах е постковид симптом, но и косопада ми се увеличи. Някой знае ли дали е следствие, или да го оправдая със смяната на сезоните?

# 24 115
Здравейте Simple Smile
И аз да питам дали са добри тези антитела, че при личната ще ходя идната седмица, а ми тръпне.
1930    BAU/ml    при референтна област      0 - 33.80  - Метод CLIA
отдолу пише това  " >/= 33.8 BAU/ml - положителен; наличие на IgG антитела към SARS-CoV-2
При стойности >/= 520 BAU/ml вероятността за наличие на вируснеутрализиращи антитела с титър >/= 1:80 е 85%. Тестът е валидиран спрямо WHO International Referece Standard. " 
Периодът ми е от 50 до 35 тия ден след  симптомите (всъщност само леко повишена температура в началото, други симпотим така и нямах и два отрицателни теста, едва на третия в болницата с пневмония като влязох,  ми излезе положителен, т.е. 35 дни след третия и вече положителен тест )
Сега  ми се губи малко концентрацията, което разбрах е постковид симптом, но и косопада ми се увеличи. Някой знае ли дали е следствие, или да го оправдая със смяната на сезоните?
Къде е правен теста ?

# 24 116
Вече има доста статии и интервюта на лекари, в които се обяснява, че броят на антителата няма никакво значение, така, че няма добър и лош резултат, а само положителен и отрицателен, чрез който се ориентираме прекаран ли е вирусът. Оттам нататък имунитета е много сложен механизъм и е индивидуален за всеки. Антителата спадат във времето и дори изчезват, а някои хора изобщо не изграждат хуморален имунитет, но това не означава, че нямаш защита.

# 24 117
Здравейте искам да попитам ако ме дразни гърлото трахизан добро решение ли е.Използвали ли сте го

# 24 118
  • София
Ти с ковид ли си?

# 24 119
Много добро, особено ако не си го ползвала досега. Той е с локален антибиотик. Хексоралетен обаче има повече лекуващи качества (става и за афти, рани, възпалени венци). Та зависи как точно те боли.

Общи условия

Активация на акаунт