Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 456
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 910
  • Пловдив
Миналия декември имам съмнение, че може би изкарах ковида. Но не съм си изследвала след това за антитела. Преди три седмици децата бяха болни, първо едното, после другото. Аз покрай тях имах някаква около 37темп., потене една вечер и главоболие за кратко.
Поради други мои притеснения днес си направих тест за антитела в рамус, резултатите са ми  1566 AU/ml. И 222.46 BAU/ml.
Резултатът показва че имам антитела, нали?
Не ми е ясно- коя от двете стойности обаче са ми антителата?
И двете са антитела. И двете числа, ако си спомням правилно референтните стойности, показват прилично количество. Второто са неутрализиращи антитела anti-spike. Не съм наясно каква е разликата, но според лекарите се мерят след ваксина тези.
Благодаря за отговора.
Референтните стойности  са:
AU ml  > 50 +
BAU ml >7.1 +
Не съм ваксинирана.

# 32 911
..Реално днес е пети ден от последния контакт.
Мога само да напиша за приятелче на моето дете, чийто брат беше позитивен преди десет дни. Разделиха децата в две жилища и изчакаха пет дни при приятелчето, което беше с негативен тест и след още един негативен тест на петия ден тръгна на училище. До ден днешен е с негативни тестове (тук тестват два пъти седмично в училище). Тоест до петия ден се изчаква. Сигурно има всякакви случаи, но това е нормата в Австрия сред децата, които са контакт от първа линия.

# 32 912
От 25 септември съм с ковид
Всичко отмина , но тази сутрин се събудих със запушване в едната ноздра..
Възможна ли е реинфекция толкова скоро ? Да , знам че уж не може , но аз се плаша...
Или това е просто пост ковид ?

# 32 913
  • в страната на чудесата
Ковид Simple Smile

# 32 914
  • пустинята Гоби
Аз се будя всяка сутрин от поне две седмици със запушена ноздра. Не виждам това да е симптоматика на нещо, след минута-две се оправям. Ковид не съм карала. Ако нямаш други оплаквания се успокой.

# 32 915
  • там някъде...
Класа на синът ми е в карантина от 08.10.Той даде положителен тест на 09.10 със симптоми. Третото дете в класа даде положителен резултат на 12.10.

# 32 916
Бащата едва ли се е изчистил от първото боледуване, та пак да се зарази. На мен ми казаха че с месеци ще имам позитивен тест. Та може ли човека да е настинал или да е лепнал грип? Аз преди 3 месеца бях с настинка на легло. Но не беше ковид. Изкарах го изключително тежко.  Сега ковида ми се видя песен. Та ако може и на друг преглед да мине човека. Ако въобще някой в суматохата проверява за друго.
Бях пускала линкове в другата тема. 20 годишно момиче в Гърция се зарази доказано в рамките на 1 месец (посред лято) два пъти, с 2 различни варианта.
Информацията беше коментирана от МЗ, та е съвсем достоверна. И двата пъти беше на домашно лечение.
    Та нищо не е изключено.

# 32 917
Може, възможно е. То с тоя вирус няма нищо логично, та и в повторно изкарване да има логика.

# 32 918
Моля за мнение компетентните. Ако майка ми се е заразила днес и развие симптоми, на 85 е, с аритмия и сърдечна недостатъчност, мога ли да и дам Авирон и/или Реленца. Имат ли някакви противопоказания за сърдечни проблеми? Аз ги пих и двете и съм доволна. Мисля, че в началото трябва да се пият противовиеусни.

# 32 919
  • При семейството си
Стига, де….ще питате за 85 годишна жена със сърдечна недостатъчност какво да пие за Ковид във форума?!

# 32 920
Имаш време, най-добре говори с ЛЛ на майка ти, той й познава най-добре състоянието. Пожелавам да не се е заразила.

# 32 921
Някой има ли туптене в ухото след прекаран Ковид?
Не е постоянно, но е неприятно - отчетливо туптене в лявото ухо, без болка...

# 32 922
  • в страната на чудесата
Реленца е само против грипен вирус.
Авирон няма никаква доказана полза.
Защо искаш да даваш това? По-добре да назначи лекар, да се съобрази с възрастта (по-бавен метаболизъм, често по-ниски дози...)

# 32 923
И аз в зимния период понякога се събуждам със запушен нос / ноздра, след 5 мин се отпушва. Нямам хрема и не съм болна. И Ковид, доколкото знам, не е минавал през мен.

# 32 924
Реленца е само против грипен вирус.
Авирон няма никаква доказана полза.
Защо искаш да даваш това? По-добре да назначи лекар, да се съобрази с възрастта (по-бавен метаболизъм, често по-ниски дози...)
Има, има. 😀 Що народ се излекува с Авирон. Половин България го пие на провала.

Общи условия

Активация на акаунт